DECRET 259/1987, de 4 d'agost, pel qual es regulen les taxes acadèmiques per a les Universitats de Catalunya, per al curs 1987-88.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària, estableix al seu article 54 que les taxes acadèmiques, cas que els estudis condueixin a l'obtenció d'un títol oficial, les haurà de fixar la Comunitat Autònoma dintre dels límits que estableixi el Consell d'Universitats. Per als altres estudis, les fixarà el Consell Social de la Universitat que correspongui.

Un cop assenyalats pel Consell d'Universitats els límits d'increment de les taxes universitàries, cal aplicar el criteri d'actualització de les tarifes vigents el curs passat i ajustar-les a la inflació prevista per a aquests anys, que coincideix amb el límit mínim fixat per l'esmentat Consell d'Universitats.

En virtut d'això, a proposta del Conseller d'Ensenyament, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les taxes acadèmiques per a les Universitats Catalanes, per al curs 1987-88, seran les establertes a la llista de tarifes que es publica a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

Els alumnes dels centres adscrits, la titularitat dels quals no correspon a la Generalitat de Catalunya, i aquells que obtinguin la convalidació de cursos complets o d'assignatures soltes per raó d'altres estudis realitzats en centres espanyols o estrangers abonaran a la Universitat, en concepte d'expedient acadèmic i de prova d'avaluació, el 25% de les taxes establertes a la tarifa primera de l'annex. Les altres taxes, les abonaran íntegrament.

Article 3

Els alumnes tindran dret a escollir la forma d'efectuar el pagament de les taxes acadèmiques establertes a la tarifa primera, ja sigui fent efectiu l'import d'una sola vegada a començament de curs, o bé de forma fraccionada en dos terminis iguals, que seran ingressats l'un en formalitzar la matrícula i l'altre la segona quinzena del mes de desembre. L'impagament d'un o de tots dos terminis comportarà automàticament l'anul·lació de la matrícula, sense dret a cap reintegrament.

Article 4

Els alumnes es podran matricular d'assignatures soltes, amb independència del curs a què corresponguin. No obstant això, el dret a l'examen i a l'avaluació de les assignatures de què s'han matriculat quedarà limitat per les incompatibilitats acadèmiques derivades dels Plans d'Estudi. Només a aquests efectes i mitjançant el procediment que determinen les respectives Juntes de Govern, les Universitats podran fixar un règim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR