DECRET 210/1988, de 27 de juliol, pel qual es regulen les taxes universitàries de les universitats de Catalunya per al curs 1988-1989.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'article 54 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, estableix que les taxes acadèmiques, en el cas d'estudis que condueixin a l'obtenció d'un títol oficial, les fixarà la comunitat autònoma dintre els límits que estableixi el Consell d'Universitats. Per als altres estudis, les fixarà el corresponent Consell Social de la Universitat.

Un cop el Consell d'Universitats ha assenyalat els límits d'increment de les taxes universitàries, s'ha aplicat el criteri d'actualització de les tarifes vigents el curs passat, ajustant-les a la inflació prevista, que coincideix amb el límit mínim fixat per l'esmentat Consell d'Universitats.

D'altra banda, l'article 28.2 de la Llei esmentada atribueix a les universitats la competència per a l'expedició de títols de caràcter oficial i de validesa en tot l'Estat. Per aquest motiu, s'inclouen les taxes corresponents a l'expedició de títols universitaris que s'han d'abonar directament a la Universitat que expedeixi el títol.

En virtut d'això, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les taxes universitàries per a les universitats catalanes per al curs 1988-1989 seran les establertes a la llista de tarifes que figura a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

2.1 Els alumnes dels centres adscrits, la titularitat dels quals no correspon a la Generalitat de Catalunya, abonaran a la Universitat, en concepte d'expedient acadèmic i de prova d'avaluació, el 25% de les taxes establertes a la tarifa 1 de l'annex d'aquest Decret. Les altres taxes s'abonaran íntegrament. 2.2 Els alumnes que obtinguin la convalidació de cursos complets o d'assignatures soltes per raó d'altres estudis realitzats en centres espanyols o estrangers abonaran a la Universitat, en concepte d'expedient acadèmic i de prova d'avaluació, el 25% de les taxes establertes a la tarifa 1 de l'annex d'aquest Decret. Les altres taxes s'abonaran íntegrament.

Article 3

Els alumnes tindran dret a escollir la forma d'efectuar el pagament de les taxes acadèmiques establertes a la tarifa 1 de l'annex d'aquest Decret. Podran fer el pagament en efectiu, d'un sol cop, al començament de curs, o bé de forma fraccionada, en dos terminis iguals, que seran ingressats l'un en formalitzar la matrícula i l'altre la segona quinzena del mes de desembre. L'impagament d'un o de tots dos terminis comportarà automàticament l'anul·lació de la matrícula, sense dret a cap reintegrament.

Article 4

Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR