DECRET 274/2006, de 20 de juny, pel qual s'estableixen ajuts a la rehabilitació de grups d'habitatges de promoció pública de la ciutat de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

274/2006, de 20 de juny, pel qual s'estableixen ajuts a la rehabilitació de grups d'habitatges de promoció pública de la ciutat de Barcelona.

Les mesures de foment de la rehabilitació d'habitatges que la Generalitat de Catalunya ha anat desenvolupant al llarg dels anys, han anat combinant les de caràcter general per a la rehabilitació del parc immobiliari, amb d'altres més específiques i concentrades en àmbits territorials concrets, donada la urgència o necessitat d'actuar-hi, segons els casos.

En aquesta última funció, cal recordar la publicació del Decret 205/1993, de 13 de juliol, referent al règim d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals i de desplegament del Pla d'actuació del programa de rehabilitació d'habitatges que va gestionar el Centre Tècnic per a la Cooperació i Rehabilitació d'Habitatges (CTR). En aquesta norma es va sustentar la un sistema de concessió d'ajuts a habitatges o grups d'habitatges promoguts o gestionats per ens públics, a més de les línies establertes per propietaris d'habitatges promoguts per persones físiques o jurídiques d'àmbit privat.

Culminat el programa previst, es va constatar que malgrat l'assoliment dels objectius fixats, continuaven existint edificis afectats per patologies estructurals que en un termini més curt o més llarg podrien entrar en situació de risc i per tant calia mantenir un sistema que ajudes als propietaris a fer front a les obres. En aquest sentit, el Decret 455/2004, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de rehabilitació d'habitatges de Catalunya, inclou com a línia preferent de protecció la rehabilitació dels edificis d'habitatges afectats per patologies estructurals. Això no obstant, les mesures del Decret donen cobertura a les actuacions d'ordre privat, però no permet un sistema de gestió dels parcs promoguts per ens públics com l'existent en Decret 205/1993.

És per això, que, per assolir aquest objectiu, el present Decret regula els ajuts a aquests tipus d'habitatges o conjunts d'habitatges de la ciutat de Barcelona que, per raons diverses, no varen poder ésser rehabilitats en el programa. Es proposen unes subvencions molt reforçades, i uns criteris de gestió que requereixen una especial regulació, fora de les de caràcter general, establint-se un sistema de convenis amb els ens gestors i les comunitats de propietaris d'una banda, i la gestió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR