REIAL DECRET 519/1979, de 20 de febrer, pel qual es regula la composició de les Comissions Provincials d'Urbanisme de Girona, Lleida i Tarragona.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

El Reial Decret mil tres-cents vuitanta-cinc/mil nou-cents setanta-vuit, de vint-i-tres de juny, transferí a la Generalitat de Catalunya competències de l'Administració de l'Estat en matèria d'urbanisme.

La disposició transitòria sisena de l'esmentat Reial Decret faculta la Generalitat per proposar al Ministerio de Obras Públicas y Urbanismo les modificacions necessàries de la composició de les Comissions Provincials d'Urbanisme.

La Generalitat ha efectuat la dita proposta modificant la composició de les Comissions Provincials d'Urbanisme de Girona, Lleida i Tarragona, tenint en compte la necessitat de coordinació amb els diversos Organismes de l'Administració de l'Estat, les característiques peculiars de la situació de l'Administració urbanística a Catalunya i la distribució de les responsabilitats derivades dels traspassos de competències en matèries relacionades amb l'urbanisme.

En virtut d'això, de conformitat amb el dictamen del Consell d'Estat, a proposta del Ministre d'Obres Públiques i Urbanisme, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia vint de febrer de mil nou-cents setanta-nou,

Disposo:

Article primer

- Les Comissions provincials d'Urbanisme de

Girona, Lleida i Tarragona que, en virtut del que disposa l'article cinquè del Reial Decret mil tres-cents vuitanta-cinc/mil nou-cents setanta-vuit, de vint-i-tres de juny, depenen de la Generalitat de Catalunya, tindran la següent composició: U. President: Un Conseller designat pel President de la Generalitat de Catalunya. Dos. Un Vice-president: Designat per la Generalitat de Catalunya, que actuarà com a President en absència del titular per delegació d'aquest. Tres. Vocals:

  1. Un Representant del Ministerio de Obras Públicas y Urbanismo i dos representants del ministeris de Defensa, Hacienda, Educación y Ciencia, Agricultura, Comercio y Turismo, Transportes y Comunicaciones, Sanidad y Seguridad Social o Cultura, determinats pel President segons els assumptes inclosos en l'ordre del dia.

  2. L'Alcalde de l'Ajuntament de la capital de província.

  3. Tres Alcaldes més, elegits entre ells mateixos pels Alcaldes dels municipis integrants de cada província, i segons el procediment que assenyali el Consell Executiu de la Generalitat.

  4. Els Presidents de les Entitats metropolitanes existents a la província.

  5. El Director de la Ponència Tècnica de la mateixa Comissió.

  6. Tres Vocals, de lliure designació per part del President de la Comissió, entre persones d'acreditada competència entre qualsevol de les especialitats vinculades a la política territorial, l'urbanisme i la conservació del patrimoni natural, residents a les respectives províncies. Quatre. El Secretari, que actuarà amb veu i sense vot, serà nomenat pel President de la Comissió d'entre els funcionaris adscrits a la Generalitat. Cinc. Actuaran com a Ponents els membres de la Ponència Tècnica a què fa referència l'article cinquè punt u, b) i c) que assistiran a les sessions amb veu i sense vot.

Article segon

- Quan l'ordre del dia de la Comissió

inclogui la consideració de la resolució definitiva de l'expedient referent al Pla General d'Ordenació, norma subsidiària, o delimitació dels sòl urbà d'un terme municipal serà convocat al Ple de la Comissió l'Alcalde corresponent, el qual podrà trobar-se assistit en el Ple per qualsevol persona que hi designi. Els Alcaldes convocats en funció d'aquesta norma només tindran veu per al tema pel qual hagin estat convocats.

Article tercer

- U. El President per ell mateix, o la

Comissió per majoria d'assistents, i a proposta de qualsevol dels seus membres, podrà sol·licitar l'assistència de les autoritats provincials i locals, dels funcionaris tècnics que en depenguin, de representants d'Entitats urbanístiques especials i de Corporacions, Entitats i Associacions, per al millor assessorament de la Comissió. Tots hi tindran veu però no vot. Dos. Per informar sobre els assumptes relacionats amb la Comissió el President podrà sol·licitar l'assistència dels representants dels Ministeris afectats per la matèria de què es tracti. Així mateix, aquests representants podran sol·licitar, en aquests mateixos casos, d'assistir a les reunions de la Comissió.

Article quart

- U. Per a l'examen i elaboració de la

corresponent proposta de resolució dels expedients que hagin d'ésser sotmesos a la Comissió en matèries de la seva competència es constituirà una Ponència Tècnica. Dos. L'informe de la Ponència Tècnica serà previ i preceptiu, tret que hi hagi causa d'urgència apreciada per la Comissió amb el vot favorable de les dues terceres parts del nombre de membres presents i, en tot cas, de la majoria absoluta legal dels seus membres.

Article cinquè

- U. La Ponència Tècnica estarà constituïda

de la forma següent:

  1. El Vice-president de la Comissió, que hi actuarà com a President.

  2. El Director de la Ponència Tècnica, designat pel President de la Comissió, que en dirigirà i coordinarà les actuacions.

  3. Tres representants de Conselleries de la Generalitat.

  4. Cinc representants dels ministeris de Defensa, Hacienda, Obras Públicas y Urbanismo, Transportes y Comunicaciones, o Cultura.

  5. Cinc membres, nomenats pel President de la Comissió entre persones d'acreditada competència residents a la província, tres dels quals seran proposats per Col·legis Oficials de professions relacionades amb la política territorial i l'urbanisme.

  6. Un Secretari, nomenat pel President de la Comissió d'entre els funcionaris adscrits a la Generalitat. Dos. La Comissió podrà designar, a més a més, per majoria d'assistents i a proposta del President o de qualsevol dels seus Vocals, altres membres per a la Ponència Tècnica. Aquesta incorporació podrà en cada cas limitar-se tant en funció del temps o terme de designació com en funció dels temes a tractar i, per tant, podrà ésser tan genèrica o específica com determini la Comissió mateixa. La Comissió podrà, en qualsevol moment, deixar sense efecte les designacions fetes.

Article sisè

- El funcionament, convocatòries, reunions i

règim d'adopció d'acords de les Comissions Provincials d'Urbanisme es regularan pel que estableix la Llei de Procediment Administratiu per als Òrgans col·legiats.

Disposicions finals

Primera.

- El present Reial Decret entrarà en vigor l'endemà al de la seva publicació en el "Boletín Oficial del Estado" i les noves Comissions Provincials s'hauran de constituir en el terme màxim de trenta dies a partir d'aquesta data.

Segona.

- S'autoritza la Generalitat de Catalunya a dictar les disposicions orgàniques necessàries per a l'execució, desplegament i compliment del present Reial Decret.

Tercera.

- Queden derogades totes les disposicions que s'oposin al que es disposa en el present Reial Decret.

Donat a Madrid, a vint de febrer de mil nou-cents setanta-nou.

- Juan Carlos.

- El Ministro de Obras Públicas y Urbanismo, Joaquín Garrigues Walker.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR