REIAL DECRET 1067/2017, de 22 de desembre, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Sant Quintí de Mediona i de Mediona (publicat al BOE núm. 316, de 29.12.17).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'1 d'octubre de 2014, el Ple de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va acordar, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació, iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals de Sant Quintí de Mediona i de Mediona en els sectors coneguts com la Creueta i el Comarquinal, per tal d'adaptar la línia de terme a la realitat urbanística i territorial del moment, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'Ajuntament de Mediona, per acord del Ple de 23 de setembre de 2016, va informar favorablement sobre l'expedient. La Diputació de Barcelona, mitjançant el Decret de la Presidència de 23 de setembre de 2016, va manifestar que, malgrat estar motivada i justificada, no es podia informar favorablement sobre l'alteració atès que, en la documentació que se li havia facilitat, hi mancava l'Acord favorable de l'Ajuntament de Mediona. No consta en l'expedient cap resposta a la sol·licitud d'informe formulada al Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, mitjançant l'acord del Ple de 2 de novembre de 2016 va aprovar la procedència de l'alteració, amb el quòrum legalment establert.

En data 24 de novembre de 2016, l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona va trametre una còpia de l'expedient al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Examinada la documentació que integrava l'expedient, la Direcció General d'Administració Local es va adreçar a l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona per tal que completés l'expedient administratiu. Aquesta corporació va donar resposta al requeriment de documentació el 4 de gener de 2017.

El 9 de març de 2017, la Direcció General d'Administració Local va emetre informe en què es declara la procedència de l'alteració, d'acord amb els criteris fixats en el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 26 d'abril de 2017, va emetre un informe favorable sobre l'expedient.

L'11 de maig de 2017, es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, reunida el 25 de juliol de 2017, va aprovar el Dictamen sobre l'alteració dels termes municipals de Sant Quintí de Mediona i de Mediona en què informa favorablement sobre l'expedient.

Per tot això, tenint en compte que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessari o aconsellable l'alteració de termes i que ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables al respecte;

Atès el que disposen els articles 11 a 19 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i els articles 3, 8 i següents del Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya;

D'acord amb els informes favorables de la Direcció General d'Administració Local i de la Comissió de Delimitació Territorial;

A proposta de la Ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, d'acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 22 de desembre de 2017,

Disposo:

Article 1

Aprovar l'alteració dels termes municipals de Sant Quintí de Mediona i de Mediona, en els sectors coneguts com la Creueta i el Comarquinal, per tal d'adaptar els termes municipals a la realitat urbanística i territorial del moment, mitjançant la modificació de la línia de terme en aquests àmbits i la conseqüent segregació i agregació recíproca de territori.

Article 2

La nova delimitació entre els termes municipals de Sant Quintí de Mediona i de Mediona és la que consta en els plànols a escala 1:5.000 de les pàgines cent vuitanta-set i cent vuitanta-vuit de l'expedient administratiu i que, a efectes il·lustratius, es reprodueix com a annex a aquest reial ecret.

Article 3

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha d'efectuar la fitació dels termes municipals d'acord amb el que estableix l'article 33 del Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

Article 4

La modificació del límit no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, els drets, les accions, els usos públics i els aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, els deutes i les càrregues, ni del personal, dels ajuntaments afectats, tal com s'acredita en la documentació que consta en l'expedient.

Article 5

Cadascun dels ajuntaments afectats lliurarà a l'altre, mitjançant una còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l'alteració.

Madrid, 22 de desembre de 2017

FELIPE R.

Soraya Sáenz de Santamaría Antón

Vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials

Annex

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR