REIAL DECRET 990/2017, de 17 de novembre, pel qual es nomena, en virtut de les mesures autoritzades amb data 27 d'octubre de 2017 pel Ple del Senat respecte de la Generalitat de Catalunya en aplicació de l'article 155 de la Constitució, director general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat de Catalunya el senyor Miquel Mateo García (publicat al BOE núm. 280, de 18 de novembre).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

Tal com assenyala l'Acord del Consell de Ministres de 21 d'octubre de 2017, pel qual, en aplicació del que es disposa en l'article 155 de la Constitució, es té per no atès el requeriment plantejat al M. H. Sr. President de la Generalitat de Catalunya, perquè la Generalitat de Catalunya procedís al compliment de les seves obligacions constitucionals i a la cessació de les seves actuacions greument contràries a l'interès general, i es proposen al Senat per a la seva aprovació les mesures necessàries per garantir el compliment de les obligacions constitucionals i per a la protecció de l'interès general esmentat; i l'Acord del Ple del Senat de 27 d'octubre de 2017, pel qual s'aproven les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Constitució (ambdós publicats en el Butlletí Oficial de l'Estat núm. 260, de 27 d'octubre de 2017), entre altres mesures, s'autoritza el Govern de la nació a «Acordar el nomenament, la cessació o la substitució temporal, amb assumpció de les funcions corresponents, de qualssevol autoritats, càrrecs públics i personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya –d'acord amb el règim jurídic que els sigui aplicable–, així com els de qualssevol organismes, ens i entitats vinculades o dependents d'aquesta, i del seu sector públic empresarial».

D'acord amb el que es preveu en l'article 26, paràgraf h), de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, correspon al Govern de la Generalitat acordar el nomenament i la cessació, a proposta del president o la presidenta de la Generalitat o del conseller o la consellera competent, dels alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat de rang igual, assimilat o superior al de director o directora general, llevat que, de conformitat amb el que es disposa en l'article 12.1.d), aquesta atribució correspongui al president o la presidenta de la Generalitat, i acordar, així mateix, la resta de nomenaments i cessacions que les lleis li atribueixen.

En virtut seva, en aplicació de l'habilitació conferida per l'Acord adoptat pel Ple del Senat amb data 27 d'octubre de 2017, pel qual s'aproven les mesures requerides pel Govern, a l'empara de l'article 155 de la Constitució, a proposta del ministre d'Educació, Cultura i Esport i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 17 de novembre de 2017,

Nomeno director general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat de Catalunya el senyor Miquel Mateo García.

Madrid, 17 de novembre de 2017

FELIP R.

Íñigo Méndez de Vigo y Montojo

Ministre d'Educació, Cultura i Esport

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR