REIAL DECRET 3482/1983, de 28 de desembre, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'Administració Penitenciària. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 411, p. 435, de 29.2.1984 i en el DOGC núm. 553, p. 2039, de 21.6.1985).

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'article 11.1 de l'Estatut d'Autonomia per a Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria penitenciària. En conseqüència, escau de traspassar a aquesta Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a aquesta competència.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia ha procedit a concretar els corresponents serveis i a inventariar els béns i els drets de l'Estat que hauran de ser objecte de traspàs a la Comunitat Autònoma de Catalunya, i ha adoptat en aquest respecte l'oportú acord de la sessió del ple celebrada el dia 22 de juny de 1983.

En virtut d'això, i en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia, a proposta dels Ministres de Justícia i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 29 de desembre de 1983,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria d'administració penitenciària, adoptat pel Ple de la dita Comissió en la reunió de 22 de juny de 1983 i que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, es traspassen a la

Generalitat de Catalunya els serveis i les institucions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen i els béns, el personal i els crèdits pressupostaris que resulten del text de l'acord i les llistes annexes.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat i adquirirà plena vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Baqueira Beret, el 28 de desembre de 1983.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Javier Moscoso del Prado y Muñoz.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en el ple de la Comissió celebrat el dia 22 de juny de 1983 es va acordar el traspàs a la Generalitat de Catalunya de serveis de l'Estat en matèria d'administració penitenciària, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències de la Comunitat Autònoma. De conformitat amb l'article 149.1.6. de la Constitució, l'Estat té competència exclusiva sobre la legislació penitenciària. Segons l'article 11.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya correspon a la Comunitat Autònoma la competència sobre execució de la legislació penitenciària de l'Estat, amb subjecció a aquesta.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen. 1. En conseqüència, es traspassen a la Comunitat Autònoma les funcions de direcció, organització i inspecció de les Institucions Penitenciàries de la Dirección General de Instituciones Penitenciarias del Ministerio de Justicia i dels organismes que en depenen, en relació amb les Institucions Penitenciàries de qualsevol mena radicades en el territori de la Comunitat Autònoma. 2. La Comunitat Autònoma facilitarà al Ministerio de Justicia les dades estadístiques corresponents a la prestació dels serveis penitenciaris i haurà de coordinar-se en la prestació del servei amb la Dirección General de Instituciones Penitenciarias, de conformitat amb la legislació vigent. 3. El personal d'Institucions Penitenciàries s'integrarà com a funcionari de la Comunitat Autònoma, amb subjecció a les bases de la Funció Pública de l'Estat i a la legislació de la Comunitat Autònoma que la desenvolupi i apliqui, i es respectaran els drets de qualsevol ordre que li puguin correspondre.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen. 1. Com a afectes als serveis que es traspassen es transfereixen a la Comunitat Autònoma els béns i drets detallats a la llista núm. 1 en les mateixes condicions jurídiques amb què pertanyen a l'Estat. 2. Es traspassen els béns mobles afectes al servei, els quals seran objecte dels oportuns actes de lliurament entre els representants de l'Administració de l'Estat i la Comunitat Autònoma.

  4. Personal adscrit als serveis. A la llista núm. 2 es detallen per separat els funcionaris i el personal contractat i laboral degudament classificat i amb les dades preceptives corresponents a cada persona, sens perjudici dels increments de plantilla que comporti l'aplicació de la Llei 30/1982, d'1 de juliol, per als establiments penitenciaris de Catalunya.

  5. Places vacants. No hi ha places vacants en la data de la transferència.

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici vigent objecte de traspàs. La llista núm. 3 conté els crèdits pressupostaris de l'exercici de 1983, dels Capítols II, IV i VI del pressupost vigent que corresponen als serveis traspassats. Des de la data de l'efectivitat de la transferència, la Comunitat Autònoma es farà càrrec de les anualitats corresponents a les adquisicions i obres contractades, revisions i liquidacions, i se subrogarà en els drets i obligacions derivats dels contractes que se li traspassen, així com les quantitats pendents de pagament corresponents a expedients d'obres i adquisicions autoritzats el 1983, sempre que s'incorporin als pressupostos per a l'exercici de 1984.

  7. Efectivitat de la transferència. Els mitjans personals i materials referits als apartats anteriors seran transferits a la Comunitat Autònoma a partir del dia 1 de gener de 1984.

I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, el 22 de juny de 1983.

- Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

(Vegeu llistes a les pàgs. 404-417)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR