ORDRE VCP/45/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions i la laïcitat fora de Catalunya, a Europa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/45/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions i la laïcitat fora de Catalunya, a Europa.

El Pla de Govern 2007-2010 preveu, en el seu punt 2.2.2, l'impuls de diferents convocatòries de suport a la realització d'activitats que treballin sobre els vincles entre entitats religioses i culturals i la societat catalana, sempre en les línies de la tolerància, del diàleg i dels drets humans.

La Direcció General d'Afers Religiosos té entre les seves funcions la programació d'actuacions destinades a fomentar el coneixement i el diàleg entre les diferents confessions religioses presents a Catalunya, i la relació permanent amb institucions, entitats cíviques i grups religiosos.

En virtut d'aquesta competència i en una societat plural, democràtica i oberta que valora la formació de ciutadanes i ciutadans, el Govern de la Generalitat ha considerat que cal valorar positivament l'ampliació d'estudis superiors fora de Catalunya, a Europa, fets per representants de comunitats religioses o d'associacions amb finalitats religioses, així com també de qui tingui la representació legal d'entitats interessades a estudiar la relació interreligiosa, la relació entre fe religiosa i cultura, la relació entre religions i societat, o la gestió política a favor dels drets de llibertat religiosa i dels drets de llibertat de consciència des de la laïcitat.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions i la laïcitat fora de Catalunya, a Europa, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/77/2006, de 24 de febrer (DOGC núm. 4589, de 9.3.2006), per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a l'ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions i la laïcitat fora de Catalunya, a Europa.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 10 de febrer de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

Bases

  1. Objecte

    1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és incentivar l'ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions i la laïcitat fora de Catalunya, a Europa.

    1.2 Les ampliacions dels estudis superiors objecte d'ajut són:

    1. Estudis de teologia.

    2. Estudis sobre les teologies feministes.

    3. Estudis auxiliars als estudis de teologia.

    4. Estudis de ciències de les religions.

    5. Estudis sobre experiències de diàleg interreligiós.

    6. Estudis sobre la funció de la religió com a factor de cohesió social o d'identitat col·lectiva.

    7. Estudis sobre la gestió política dels drets de llibertat religiosa i dels drets de llibertat de consciència des de la laïcitat.

    1.3 No seran objecte d'ajut l'ampliació d'estudis per a les persones proposades per les entitats que ja gaudeixin de suport públic per a la realització del mateix tipus d'estudi i dins el mateix període de realització comprès en la convocatòria corresponent.

    1.4 L'import de la subvenció, en cap cas, podrà ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada.

  2. Període d'execució de l'activitat

    El període corresponent als estudis pels quals es demana l'ajut ha de finalitzar dins l'any natural de la resolució de convocatòria. Si escau, l'entitat precisarà la durada general dels estudis i el període concret o parcial per al qual es demana l'ajut.

  3. Entitats destinatàries

    3.1. Poden optar a aquests ajuts les persones jurídiques següents:

    1. Les comunitats, les associacions i entitats religioses.

    2. Les associacions i entitats sense afany de lucre que tenen com a objectiu fonamental el diàleg interreligiós, el diàleg de la fe i la cultura, o el treball a favor dels drets de llibertat de consciència i de llibertat religiosa, inscrites al registre corresponent.

    3.2 No poden optar-hi les universitats i els centres docents.

    3.3 Les entitats han de proposar les persones representants que enviaran fora de Catalunya, a Europa, a cursar els estudis superiors pels quals es demana l'ajut. Les persones proposades hauran de tenir veïnatge administratiu a Catalunya.

  4. Quantia

    La convocatòria dels ajuts establirà una quantia màxima a atorgar per contribuir a les despeses derivades de la realització dels estudis de la persona proposada per l'entitat beneficiària, amb el benentès que cada entitat no podrà proposar més de tres persones.

    Les subvencions es concedeixen tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries i la puntuació obtinguda d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR