DECRET 266/2002, de 8 d'octubre, pel qual es regula l'aplicació al personal docent de la Llei 6/2002, de 25 d'abril, de mesures relatives a la conciliació del treball amb la vida familiar del personal de les administracions públiques catalanes i de modificació dels articles 96 i 97 del Decret legislatiu 1/1997.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 266/2002, de 8 d'octubre, pel qual es regula l'aplicació al personal docent de la Llei 6/2002, de 25 d'abril, de mesures relatives a la conciliació del treball amb la vida familiar del personal de les administracions públiques catalanes i de modificació dels articles 96 i 97 del Decret legislatiu 1/1997.

El 30 d'abril de 2002, s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Llei 6/2002, de mesures relatives a la conciliació del treball amb la vida familiar del personal de les administracions públiques catalanes i de modificació dels articles 96 i 97 del Decret legislatiu 1/1997.

Aquesta Llei, entre altres mesures, introdueix el dret dels funcionaris i funcionàries i personal laboral a percebre el 100% de la retribució en el supòsit de reducció d'un terç de la jornada de treball per tenir cura d'un o una menor fins que tingui un any i durant setze setmanes en els casos d'adopció.

Així mateix, la disposició addicional tercera d'aquesta Llei estableix que el Govern ha de tenir en compte especialment les funcions del personal docent i ha d'adoptar les mesures necessàries per minimitzar l'impacte d'aquesta llei en la prestació correcta del servei docent.

Per tal de poder garantir la correcta prestació del servei docent i minimitzar l'impacte d'aquesta Llei en l'alumnat, en cas que el personal docent vulgui acollir-se a la reducció d'un terç per cura de fill o filla menor d'un any, podrà optar per compactar el temps en què gaudiria de reducció de jornada i gaudir d'una llicència per cura de fill o filla amb el 100% de les retribucions durant 12 setmanes ininterrompudes.

En virtut d'això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i a proposta de les conselleries d'Ensenyament, de Benestar Social i de Justícia,

Decreto:

Article 1

L'àmbit d'aplicació d'aquest Decret és el personal docent no universitari, tant laboral com funcionari, dependent de la Generalitat de Catalunya, i que es trobi prestant serveis de docència directa amb alumnes.

En el cas del personal funcionari interí i laboral temporal, únicament serà d'aplicació a aquelles persones que tinguin nomenament per un curs escolar sencer, és a dir, des de l'1 de setembre al 31 d'agost.

Article 2

El personal docent no universitari podrà optar pel dret a gaudir d'una llicència retribuïda, per cura de fill o filla menor d'un any, de 12 setmanes, a partir del moment en què es reincorpori al treball després del permís de maternitat que regula l'apartat 4 de l'article 97 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, en substitució del dret a percebre el 100% de les retribucions en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR