ORDRE SLT/114/2010, de 24 de febrer, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions per a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal per als exercicis de 2008, 2009 i 2010, i se n'aproven les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/114/2010, de 24 de febrer, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions per a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal per als exercicis de 2008, 2009 i 2010, i se n'aproven les bases reguladores.

El Departament de Salut, mitjançant el Servei Català de la Salut, ha dut a terme durant els darrers anys una activitat de foment adreçada a la millora dels consultoris locals i els centres d'atenció primària de titularitat municipal i a l'adequació d'aquests als criteris fixats pel Departament en matèria de plans funcionals de centres d'atenció primària.

Una de les actuacions que es porten a terme en aquest marc és la concessió de subvencions de capital a corporacions locals destinades a potenciar aquest tipus d'equipaments sanitaris, àmbit que s'ha estimat oportú intensificar en funció del seu grau de proximitat a la població i la seva repercussió en l'augment de qualitat en l'atenció.

A aquests efectes, de conformitat amb els criteris de planificació sanitària determinats pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut ha compromès un crèdit de 4.000.000 d'euros, amb càrrec al seu pressupost per al 2010, destinat a assolir els objectius definits anteriorment. Amb aquesta mesura es pretén promoure i donar suport a les inversions que es duguin a terme durant l'any 2010, amb prou marge de temps perquè siguin projectades i executades per les administracions locals, però també a les dutes a terme en l'àmbit dels consultoris locals durant els anys 2008 i 2009, període durant el qual no es va preveure un ajut sistematitzat, que pel seu interès públic en l'àmbit sanitari mereixin el suport del Departament de Salut en funció dels criteris i prioritats establerts a les bases reguladores de la present convocatòria.

Atès el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesos els preceptes que constitueixen legislació bàsica de la Llei general de subvencions 38/2003, de 18 de novembre, i normativa que la desplega;

Atès el que disposen l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'article 16 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal i aprovar-ne les bases reguladores, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Aquesta convocatòria inclou les inversions realitzades durant les anualitats de 2008, 2009 i entre els dies compresos des de l'1 de gener a l'1 de novembre de 2010.

Article 2
  1. L'import total de les subvencions atorgades no podrà excedir la quantitat de 4.000.000,00 d'euros, que s'imputen a l'aplicació pressupostària D/760000100/4110/0000 del pressupost del Servei Català de la Salut per al 2010.

  2. En funció de les disponibilitats pressupostàries i de les necessitats detectades, es valorarà la possibilitat d'ampliar la quantitat destinada a la convocatòria, la qual s'adoptaria, si escau, mitjançant el corresponent edicte que en donés publicitat un cop complerta la condició d'existència de crèdit a aquests efectes.

  3. Un cop degudament complert el procediment administratiu establert a les bases reguladores, es resoldrà l'adjudicació de les subvencions als beneficiaris que pertoqui en les condicions previstes.

Article 3

L'òrgan gestor del procediment de concessió de subvencions obert per la present convocatòria és el Servei Català de la Salut, mitjançant les seves regions sanitàries. No obstant això, hi participen els consells comarcals i altres organismes administratius, en els termes i funcions que se'ls assignen a les bases reguladores.

Article 4
  1. S'estableixen com a possibles beneficiaris de la convocatòria de subvencions els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades titulars de consultoris locals i centres d'atenció primària, així com els consells comarcals en les condicions fixades a les bases reguladores.

  2. Quan el sol·licitant de la subvenció sigui un ajuntament o una entitat municipal descentralitzada, la sol·licitud i la resta de documentació indicada a les bases reguladores es presentarà, d'acord amb les condicions determinades per aquestes, davant el Consell Comarcal de la comarca a la qual pertanyi el municipi o l'entitat municipal descentralitzada sol·licitant en el termini de 30 dies naturals comptadors a partir del moment de publicació d'aquesta convocatòria.

  3. Quan el sol·licitant de la subvenció sigui un consell comarcal, haurà de formular la sol·licitud davant les delegacions territorials del Departament de Salut a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i les Terres de l'Ebre en el termini de 40 dies naturals comptadors a partir del moment de publicació de la present convocatòria i amb subjecció als requisits determinats a les seves bases reguladores.

Article 5
  1. L'òrgan resolutori de la convocatòria de subvencions és la persona titular del Departament de Salut, a proposta d'una comissió col·legiada integrada pel director o la directora del Servei Català de la Salut, el secretari o secretària general del Departament de Salut i el director o la directora de l'Àrea de Patrimoni i Inversions del Servei Català de la Salut, i d'acord amb els criteris de valoració establerts a les seves bases reguladores.

  2. El Servei Català de la Salut procedirà a notificar la Resolució de concessió i denegació de subvencions a cadascuna de les entitats sol·licitants. Sens perjudici d'això, procedirà a la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la llista de subvencions que hagin estat concedides, de les quals, igualment, se'n donarà publicitat mitjançant la seva exposició en els taulers d'anuncis de les delegacions territorials del Departament de Salut.

  3. La Resolució de concessió i denegació de subvencions posarà fi al procediment administratiu i en contra s'hi podrà interposar recurs potestatiu de reposició o recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Article 6

L'abast d'aquesta convocatòria comprèn tot el territori de Catalunya llevat de la comarca d'Era Val d'Aran, atès que mitjançant l'article 2.2.e) del Decret 354/2001, de 18 de desembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau dera Val d'Aran en matèria de sanitat, s'han traspassat a aquest ens les activitats i serveis relatius a la gestió del manteniment, l'adequació i la millora dels consultoris locals de titularitat municipal.

Disposició final...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR