DECRET 165/2000, de 2 de maig, sobre ajuts a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

165/2000, de 2 de maig, sobre ajuts a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya.

El Pla de millora de la qualitat del transport interurbà de viatgers per carretera a Catalunya aprovat pel Govern té com a objectiu el desenvolupament d’un programa integral en diferents camps d’actuació per a la modernització i adequació de la xarxa catalana de transport públic per carretera a les necessitats actuals caracteritzades per la demanda creixent de serveis en condicions de competitivitat amb el vehicle privat i a la cobertura territorial al mes àmplia possible.

Entre aquests camps d’actuació previstos al pla destaca el relatiu a la millora de les condicions de seguretat, confort i accessibilitat dels vehicles, element cabdal en el necessari marc de promoció del transport públic, per al qual cal la col·laboració estreta entre Administració i concessionaris, adreçada a la renovació del parc que està en condicions obsoletes i a la seva substitució per vehicles que compleixin aquelles condicions.

El programa de renovació que es regula en aquest Decret preveu l’assignació de recursos pressupostaris de la Generalitat de Catalunya, en concurrència amb els que provenen de la inversió empresarial, vinculats al compliment de determinats estàndards de qualitat i accessibilitat que permetin reduir progressivament l’edat mitjana del parc. En el cas dels serveis regulars compresos en l’àmbit de la regió metropolitana de Barcelona, aquesta assignació de recursos és concurrent amb els que provenen del Conveni de finançament subscrit per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) amb les administracions consorciades i del Contracte programa formalitzat per l’ATM i l’Administració general de l’Estat.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte i àmbit d’aplicació

1.1 L’objecte d’aquest Decret és la regulació de les condicions per a l’atorgament dels ajuts per a la renovació de material mòbil destinat a la prestació de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

1.2 Poden optar al finançament de les actuacions de renovació de vehicles previstes en aquest Decret les persones físiques o jurídiques titulars de concessions administratives per a la prestació de serveis regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Distribució territorial

Els recursos econòmics necessaris per donar compliment a les previsions d’aquest Decret provenen del pressupost del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb les particularitats següents:

  1. Concessions de competència de la Generalitat de Catalunya, sense perjudici del que s’estableix a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR