DECRET 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i la seva composició i de determinació del nombre de departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i la seva composició i de determinació del nombre de departaments en què s'estructura l'Administració de la Generalitat.

La Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en la seva redacció donada per la Llei 1/2000, de 3 d'abril, faculta el president de la Generalitat perquè, mitjançant una norma amb rang de decret, pugui crear els diversos departaments en què s'estructura l'Administració i determini el seu nombre, la seva denominació i el corresponent àmbit competencial.

Amb aquest Decret es crea el Departament de Justícia i Interior amb la finalitat de donar resposta als reptes que planteja avui la seguretat ciutadana i les demandes existents en la societat en aquest àmbit. Es crea també el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme amb la finalitat de donar resposta als reptes econòmics, industrials i socials que planteja el desenvolupament tecnològic i econòmic i la creació d'ocupació que hi està associada.

D'acord amb aquestes modificacions estructurals es redueixen a dues les comissions de Govern però es modifica i reforça la seva composició i presidència per tal d'adequar la seva configuració a l'estructura de l'Administració que s'estableix amb aquest Decret.

D'altra banda, el Departament de Benestar Social passa a denominar-se de Benestar i Família, amb la finalitat d'impulsar l'acció de govern destinada a la família i, per últim, s'atribueix a la persona titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques la condició de portaveu del Govern de la Generalitat per donar suport a la política de comunicació del Govern.

De conformitat amb l'habilitació legal abans esmentada,

Decreto:

Article 1

Creació i canvi de denominació de departaments

1.1 Es crea el Departament de Justícia i Interior.

1.2 Es crea el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

1.3 El Departament de Benestar Social passa a denominar-se Departament de Benestar i Família.

Article 2

Estructura de l'Administració de la Generalitat

2.1 L'Administració de la Generalitat s'estructura en els departaments següents:

Presidència.

Justícia i Interior.

Economia i Finances.

Governació i Relacions Institucionals.

Ensenyament.

Cultura.

Sanitat i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR