DECRET 286/1988, de 17 d'octubre, de reorganització del Gabinet Jurídic Central.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 130/1995.

Les funcions que té atribuïdes el Gabinet Jurídic Central han experimentat, en els últims temps, un increment molt notable, derivat del creixement dels serveis i les activitats de l'Administració de la Generalitat.

La circumstància anterior comporta que el Gabinet Jurídic Central projecti el seu àmbit de competències en diverses vessants: la consultiva o d'assessorament, tant en relació amb el Govern de la Generalitat com amb la coordinació de les diferents assessories dels departaments per tal d'unificar els criteris jurídics d'actuació; i la de representació i defensa de l'Administració autonòmica davant els òrgans jurisdiccionals, així com també la d'intervenció en els procediments constitucionals que preveu la Llei 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional.

Dins aquest context, el present Decret té per objecte articular una estructura organitzativa coherent i adequada a les funcions que exerceix el Gabinet i, alhora, refondre i unificar en una disposició única les diverses normes relatives a aquest òrgan directiu.

En virtut d'això i de conformitat amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El Gabinet Jurídic Central, adscrit al Departament de la Presidència, és l'òrgan directiu de tots els assumptes d'assessorament jurídic i contenciosos en els quals tinguin interessos l'Administració de la Generalitat i els organismes que en depenen, en els termes que resulten dels preceptes que s'esmenten tot seguit.

Article 2

Correspon al Gabinet Jurídic Central: L'assessorament en qüestions de Dret de l'Administració de la Generalitat i de tots els organismes que en depenen, sens perjudici de les funcions que, en aquest àmbit, pertoquen a altres departaments, organismes o institucions de conformitat amb la legislació vigent. La coordinació de les diferents assessories dels departaments de la Generalitat. Amb aquests efectes, el Director del Gabinet Jurídic Central podrà donar, per mitjà de les secretaries generals, directrius, demanar informes verbals o escrits i, en general, requerir la col·laboració de tots els serveis jurídics per a la major eficàcia de la gestió que tenen encomanada, així com també per unificar criteris jurídics d'actuació. La representació i la defensa jurídica de l'Administració de la Generalitat i dels seus departaments i organismes. Igualment, el Gabinet Jurídic Central podrà assumir la defensa dels funcionaris de la Generalitat per actes o omissions comesos en l'exercici del seu càrrec, dels quals puguin derivar-se responsabilitats per a la institució o per al funcionari.

Article 3

3.1 Les funcions de representació i defensa jurídica de l'Administració de la Generalitat les exerceixen els lletrats adscrits al Gabinet Jurídic Central, llevat que, excepcionalment i amb l'informe previ del Director, el Conseller respectiu o el Consell Executiu designi un advocat col·legiat perquè representi i defensi la Generalitat. 3.2 No obstant el que estableix l'apartat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR