ORDRE ECF/30/2005, d'11 de gener, per la qual es determinen els requisits dels certificats digitals per al pagament dels ingressos de dret públic de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/30/2005, d'11 de gener, per la qual es determinen els requisits dels certificats digitals per al pagament dels ingressos de dret públic de la Generalitat de Catalunya.

L'aprovació de la nova Llei general tributària, Llei 58/2003, de 17 de desembre (BOE núm. 302, de 18.12.2003), implica un aprofundiment en la incorporació de les noves tecnologies de la informació en la gestió dels tributs. La norma esmentada recull en el seu article 96 l'exigència, ja formulada a l'article 45 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú, de promoure la utilització de les tècniques i els mitjans electrònics, informàtics i telemàtics necessaris per al desenvolupament de la seva activitat i l'exercici de les seves competències.

Atès aquest context, l'Administració de la Generalitat de Catalunya s'ha fixat com a objectiu la implantació efectiva d'aquestes noves tecnologies dins l'àmbit de la recaptació dels tributs, amb la finalitat de facilitar als contribuents el compliment de les seves obligacions i racionalitzar el cicle tributari, per tal de simplificar al màxim els tràmits a realitzar pels ciutadans. En aquest sentit, l'article 32 de la Llei 31/2002,de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives de la Generalitat de Catalunya, disposa que el Departament d'Economia i Finances ha de promoure la presentació telemàtica de declaracions, escriptures públiques i altres documents, i ha de desenvolupar a tal efecte els instruments jurídics i tecnològics necessaris en l'àmbit de la seva competència.

Així mateix, el Decret 216/2004, de 2 de març (DOGC núm. 4084, de 4.3.2004), estableix el marc normatiu d'utilització dels certificats digitals ja sigui en actes de gestió tributària com en el pagament de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR