DECRET 262/1990, de 23 d'octubre, pel qual s'estableixen els requisits tècnico-sanitaris que han de complir els establiments balnearis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 180/1994.

El Decret 183/1981, de 2 de juliol, de regulació de les condicions i els requisits que han de complir els centres, els serveis i els establiments sanitaris assistencials, en el seu article 2.e), contempla com a tals els que per la seva finalitat o per raó de les tècniques o mitjans que utilitzen tenen el caràcter de sanitaris assistencials.

Els establiments balnearis, si bé presenten en l'actualitat una oferta d'activitats que sobrepassa la vessant estrictament sanitària, aquesta última continua sent la seva funció primordial, motiu pel qual es troben plenament subjectes a les previsions del Decret abans esmentat.

Per tant, és necessari establir una normativa específica que detalli el procediment d'autorització administrativa dels establiments balnearis, tot fixant els requisits tècnics i les condicions mínimes que aquests establiments hauran de reunir.

Atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, i escoltades les entitats a què fa referència l'article 64 de la Llei esmentada;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Aquest Decret té per objecte regular, des del punt de vista sanitari, els balnearis ubicats al territori de Catalunya, i establir els requisits tècnics i les condicions mínimes que han de complir per ser autoritzats com a establiments sanitaris.

Article 2

Als efectes del que preveu aquest Decret, s'entén per establiments balnearis aquells que compten amb els mitjans necessaris i adequats per a la utilització terapèutica de les seves aigües minero-medicinals, declarades d'utilitat pública de conformitat amb la normativa vigent. Aquests establiments podran comptar igualment amb instal·lacions hoteleres complementàries que també es regiran per la normativa específica sobre la matèria.

Article 3

D'acord amb el que preveu el Decret 183/1981, de 2 de juliol, els establiments balnearis queden subjectes als requisits següents:

  1. L'autorització sanitària prèvia per a la seva creació, modificació o tancament.

  2. La comprovació per tal que, prèviament a l'obertura o posada en funcionament, compleixin les condicions i els requisits establerts. Aquest compliment es certificarà mitjançant l'acta d'inspecció corresponent.

  3. La inscripció en el registre de centres, serveis i establiments sanitaris de la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària, d'acord amb el que preveu l'Ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR