ORDRE ENS/181/2002, de 27 de maig, per la qual s'adeqüen els requisits mínims de les instal·lacions i les condicions materials dels centres d'ensenyament superior de música que existien a l'entrada en vigor del Reial decret 389/1992, de 15 d'abril.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/181/2002, de 27 de maig, per la qual s'adeqüen els requisits mínims de les instal·lacions i les condicions materials dels centres d'ensenyament superior de música que existien a l'entrada en vigor del Reial decret 389/1992, de 15 d'abril.

El Reial decret 389/1992, de 15 d'abril, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics, preveu a la disposició transitòria 4 que les administracions educatives competents determinaran l'adequació dels requisits de les instal·lacions i condicions materials que estableix el mateix Reial decret als casos dels centres de grau superior de música, dansa o art dramàtic ja existents en el moment de la seva entrada en vigor.

Atesa l'existència a Catalunya de centres que compleixen aquesta condició, cal adequar els requisits d'espai i les condicions materials, amb la finalitat que puguin continuar impartint aquests ensenyaments.

Per això, a proposta de la Direcció General de Centres Docents, amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Adequació dels edificis i places escolars

Els centres de grau superior de música existents a l'entrada en vigor del Reial decret 389/1992, de 15 d'abril, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics, hauran de complir els requisits previstos en aquesta Ordre per tal d'obtenir l'autorització administrativa.

Article 2

Adequació d'espais d'us docent i condicions materials

Els centres disposaran, com a mínim, dels espais següents:

-1 Els espais docents per a activitats, amb independència del nombre d'alumnes, que seran:

  1. Una aula d'una superfície mínima de 150 2 per activitats de cor i orquestra.

  2. Un espai-seminari per a cada una de les especialitats impartides.

    -2 Els espais docents depenen del nombre de llocs escolars i el nombre d'aquests espais serà el necessari perquè, d'acord amb el nombre de llocs escolars i la relació alumnat/professorat, pugui garantir l'horari lectiu que estableix el pla d'estudis:

  3. Aules d'ensenyament instrumental individual, amb una superfície mínima de 20 m2.

  4. Aules d'ensenyament de música de cambra, amb una superfície mínima de 30 m2.

  5. Aules per a ensenyaments no instrumentals, amb una superfície mínima de 30 m2.

    El nombre d'aquestes aules no serà inferior a 5 i en total han de ser suficients per atendre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR