ORDRE INT/56/2013, de 27 de març, per la qual s'estableixen els requisits i es regula el procediment de reconeixement de les activitats de formació contínua realitzades per als membres dels cossos de policia de Catalunya i dels cossos de bombers.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

La Llei 10/2007, del 30 de juliol, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, té entre les seves finalitats la formació dels membres dels cossos de policia de Catalunya i del personal de prevenció i extinció d’incendis i salvaments.

Així mateix, la Llei 10/2007 estableix a l’article 4.6 que l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya és responsable de la determinació dels requisits i els procediments d’homologació dels programes de formació en matèria de seguretat pública, especialment pel que fa a la valoració com a mèrit per a l’accés, la promoció interna i la provisió de llocs de treball dels cossos de policia i de bombers.

Hi ha diverses institucions i entitats que organitzen a iniciativa pròpia activitats de formació per als membres dels cossos de policia de Catalunya i el personal de prevenció i extinció d’incendis i salvaments que són d’interès per a l’actualització de coneixements i la millora professional d’aquests col·lectius.

L’interès d'aquestes activitats de formació fa convenient que puguin ser reconegudes per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Es fa necessari, per tant, establir els requisits i el procediment de reconeixement d'activitats de formació contínua adreçades als cossos de policia de Catalunya i al personal de prevenció i extinció d’incendis i salvaments i promogudes per institucions i entitats alienes a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d’aplicació

Aquesta Ordre estableix els requisits i regula el procediment de reconeixement de les activitats de formació contínua realitzades per als membres dels cossos de policia de Catalunya i dels cossos de bombers.

Article 2

Sol·licitants

Poden sol·licitar el reconeixement d'activitats de formació les entitats següents:

  1. Els ens locals de Catalunya.

  2. Les entitats municipalistes que porten a terme activitats formatives adreçades al personal de l’Administració local.

  3. Les universitats de Catalunya i les entitats en les quals tenen una participació majoritària i han estat creades per a la promoció i el desenvolupament d’activitats relacionades amb la formació no oficial.

  4. Els centres adscrits a les universitats de Catalunya

  5. Les organitzacions sindicals representatives de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, de les policies locals de Catalunya, del cos de Bombers de la Generalitat i del cos de Bombers de Barcelona que estableixen les disposicions legals vigents.

  6. Els centres de formació acreditats o homologats per la Generalitat de Catalunya o equivalent, que organitzen activitats de formació continuada d’interès per als membres dels cossos de policia de Catalunya i dels cossos de bombers.

  7. Els col·legis professionals.

Article 3

Requisits de les activitats

Les activitats de formació contínua objecte de la sol·licitud de reconeixement han de reunir les característiques següents:

  1. Han de ser activitats desenvolupades amb els mitjans propis de l’entitat que sol·licita el reconeixement de l’activitat formativa.

  2. Han de ser activitats d’interès per al desenvolupament de les funcions pròpies del col·lectiu professional.

  3. Han de ser activitats definides com a formació contínua, per tant se n’exclou la formació obligatòria lligada als diferents processos selectius d’accés, promoció i provisió.

  4. Els objectius i els continguts de cada activitat formativa han d’estar adequats al perfil de les persones a qui està destinada.

  5. Han de ser activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR