DECRET 271/2001, de 9 d'octubre, pel qual s'estableixen els requisits tecnicosanitaris que han de complir els serveis de balneoteràpia i d'hidroteràpia.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

271/2001, de 9 d’octubre, pel qual s’estableixen els requisits tecnicosanitaris que han de complir els serveis de balneoteràpia i d’hidroteràpia.

El Decret 183/1981, de 2 de juliol, sobre normes per a condicions i requisits que han d’acomplir els centres, serveis i establiments sanitaris assistencials (DOGC núm. 143, de 17.7.1981), en el seu article 2.e), contempla com a tals els que per la seva finalitat o per raó de les tècniques o mitjans que utilitzen tenen aquest caràcter.

Mitjançant el Decret 262/1990, de 23 d’octubre (DOGC núm. 1365, de 9.11.1990), es van establir els requisits tecnicosanitaris que havien de reunir els balnearis per ser autoritzats com a establiments sanitaris.

Darrerament s’ha constatat una evolució en l’oferta dels serveis dels establiments balnearis, que és cada cop més àmplia i diversificada. En aquest procés s’adverteix un increment tant de serveis assistencials diferents als estrictament relacionats amb el termalisme com d’activitats que no tenen una funció estrictament sanitària. Paral·lelament a aquest procés s’ha evidenciat un desenvolupament en la tipologia de teràpies que utilitzen l’aigua, independentment de les seves qualitats mineromedicinals, com a recurs sanitari, les quals es porten a terme també en establiments no balnearis.

En aquest context es considera convenient revisar la normativa reguladora de balnearis per ajustar-la a la realitat actual, i fixar els requisits tecnicosanitaris que han de complir els serveis de balneoteràpia i d’hidroteràpia, tenint en compte les condicions higienicosanitàries que s’han de garantir en les aigües de tractament de les patologies dels seus possibles usuaris i que complementen els requisits que s’exigeixen també a la resta de centres i serveis assistencials que desenvolupen la seva activitat a Catalunya.

Aquest Decret es dicta en execució de les atribucions pròpies de la Generalitat en matèria de sanitat interior, de conformitat amb el que preveuen els articles 2, 29 i 41 de la Llei 14/1986, de 25 de juliol, general de sanitat, i l’article 10.k) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya.

Per tot l’exposat, d’acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Aquest Decret té per objecte establir els requisits tècnics i les condicions sanitàries que han de complir els serveis sanitaris de balneoteràpia i d’hidroteràpia, independentment que es prestin en establiments destinats exclusivament a aquestes finalitats o integrats en balnearis o centres on es realitzen altres activitats.

Article 2

Als efectes d’aquest Decret, s’entén per:

a) Serveis de balneoteràpia, els serveis que compten amb els mitjans necessaris i adequats per a la utilització preventiva i/o terapèutica d’aigües declarades mineromedicinals.

b) Serveis d’hidroteràpia, els serveis que compten amb els mitjans necessaris i adequats per a la utilització d’aigües amb finalitat mèdica preventiva i/o terapèutica.

Article 3

3.1 Les superfícies de tots els elements que integren la zona de tractament i els equipaments dels serveis de balneoteràpia i d’hidroteràpia han de ser de materials antilliscants i de fàcil neteja i desinfecció. En la construcció d’aquests elements no es poden utilitzar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR