RESOLUCIÓ EDU/1084/2007, de 13 d'abril, per la qual es resolen les sol·licituds de centres docents privats per acollir-se al règim de concerts educatius per als ensenyaments d'educació infantil de segon cicle.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/1084/2007, de 13 d'abril, per la qual es resolen les sol·licituds de centres docents privats per acollir-se al règim de concerts educatius per als ensenyaments d'educació infantil de segon cicle.

L'article 116 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), determina que els centres privats que satisfacin necessitats d'escolarització podran acollir-se, en el marc de la programació que dugui a terme l'Administració educativa, al règim de concerts. Aquesta regulació comporta un canvi respecte a la regulació fins ara vigent atès que la satisfacció d'aquestes necessitats d'escolarització es configura com a un requisit per tal que els centres privats puguin acollir-se al règim de concerts. Fins a l'entrada en vigor de la LOE s'establia la satisfacció de les necessitats d'escolarització com un dels requisits de prioritat per a l'accés al règim de concerts. La LOE modifica el criteri no obstant manté com a criteris de prioritat l'atenció a poblacions escolars de condicions econòmiques desfavorides i la realització d'experiències d'interès pedagògic.

El Reial decret 2377/1985, de 18 de desembre, aprova les normes bàsiques sobre concerts educatius i, entre altres aspectes, estableix el procediment per a què els centres puguin acollir-se al règim de concerts i defineix els criteris per a l'avaluació dels criteris prioritaris i per determinar en quin supòsits es considera que un centre no satisfà necessitats d'escolarització.

El Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, modificat pel Decret 155/1997, de 25 de juny, estableix el procediment per a la formalització dels concerts educatius i determina el termini i la documentació que els centres privats que volen acollir-se al concert educatiu han de presentar davant del Departament d'Educació.

Analitzades les sol·licituds presentades per a acollir-se al règim de concerts educatius, per als ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, i a proposta de la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu,

Resolc:

.1 Aprovar l'accés al règim general de concerts educatius establert al Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, als centres que consten a l'annex 1 d'aquesta Resolució per a les unitats que s'hi especifiquen.

.2 Denegar als centres docents privats que consten a l'annex 2 d'aquesta Resolució l'accés al règim general dels concerts educatius, per les causes que en cada cas s'assenyalen.

.3 La concertació d'unitats aprovada per aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR