RESOLUCIÓ ENS/394/2012, de 8 de febrer, per la qual es resolen les sol·licituds de centres privats per acollir-se al règim de concerts educatius per als ensenyaments obligatoris i per als de segon cicle d'educació infantil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

L’article 116 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, determina que els centres privats que satisfacin necessitats d’escolarització podran acollir-se, en el marc de la programació que dugui a terme l’Administració educativa, al règim de concerts.

L’article 45.2 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació, determina que en el marc de la programació educativa, d’acord amb l’article 21.3 de l’Estatut, els centres privats que ofereixen ensenyaments obligatoris i satisfan necessitats d’escolarització es poden vincular, si escau, a la prestació del Servei d’Educació de Catalunya per mitjà de l’accés al concert educatiu, amb les condicions i els requisits establerts legalment.

Segons el que disposa l’article 8 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, els centres privats que, a partir d’un determinat curs acadèmic, es vulguin acollir al règim de concerts podran sol·licitar-ho al Departament d’Ensenyament.

Analitzades les sol·licituds presentades per acollir-se al règim de concerts educatius en els ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil, a partir del curs 2012-2013, cal resoldre les sol·licituds presentades pels centres privats.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Resolc:

Denegar als centres privats que consten a l’annex d’aquesta Resolució l’accés al règim general dels concerts educatius, per les causes que en cada cas s’hi assenyalen.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR