RESOLUCIÓ ENS/555/2014, de 18 de febrer, per la qual es resol amb caràcter provisional la renovació dels concerts educatius dels centres privats per als ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de segon cicle.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

L’Estatut d’autonomia de Catalunya del 2006 estableix el model d’interès públic com a garantia del dret de totes les persones a una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d’igualtat.

El sistema educatiu de Catalunya, entès com a servei d’interès general d’acord amb l’Estatut, ha de permetre que tots els centres sostinguts amb fons públics, que conformen centres públics i centres privats concertats, treballin junts amb uns objectius compartits des de la cooperació i la coresponsabilitat, tot respectant la naturalesa jurídica de les diverses institucions que el presten.

L’article 199 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, estableix que el Govern ha de garantir la gratuïtat de l’escolarització dels ensenyaments a què fa referència l’article 5.2. de l’esmentada llei i ha de sostenir amb els recursos econòmics necessaris els centres que presten el Servei d’Educació de Catalunya, d’acord amb la programació educativa.

Per Resolució EDU/1697/2010, d’11 de maig (DOGC núm. 5641, de 2.6.2010), es va elevar a definitiva la Resolució EDU/160/2010, de 29 de gener (DOGC núm. 5557, d’1.2.2010), per la qual s’aprovava, amb caràcter provisional, la renovació dels concerts educatius dels centres educatius privats per als nivells obligatoris i per als ensenyaments d’educació infantil de segon cicle per un període de quatre anys a comptar a partir de l’inici del curs escolar 2010-2011.

D’acord amb el que disposa el Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, els centres que vulguin renovar els seus concerts ho sol·licitaran al Departament d’Ensenyament.

Els centres privats van sol·licitar el concert educatiu per a 4 cursos escolars, això no obstant, l’article 116.3 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, estableix una durada mínima de 6 anys per als concerts educatius d’educació primària. Per tant, per tal d’adaptar la durada dels concerts a la normativa vigent es resol la renovació dels concerts d’educació primària per als propers 6 cursos escolars.

Analitzades les sol·licituds presentades, les dades i les previsions de les quals es pot disposar abans de la preinscripció dels alumnes per al curs 2014-2015, cal procedir, dins el que preveu la Llei orgànica 2/2006, de 3 maig, d’educació; la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació; el Decret 56/1993, de 23 de febrer, abans esmentat, i la resta de normativa aplicable, a l’aprovació provisional de la renovació dels concerts educatius dels centres privats concertats.

Així mateix, per tal d’avançar en un model de finançament més equitatiu que garanteixi el dret a l’educació en els ensenyaments universals i gratuïts, d’acord amb l’article 48.5 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació, el Departament d’Ensenyament aportarà recursos addicionals als centres privats del Servei d’Educació de Catalunya en funció de les característiques socioeconòmiques de la zona i la tipologia de les famílies dels alumnes que atén el centre. D’acord amb l’article 201.1 de l’esmentada llei, el finançament addicional per als centres que desenvolupin estratègies orientades a assegurar l’equitat i a fer possible el millorament dels resultats educatius, ha de permetre, en els centres en què s’apliqui, la gratuïtat total de l’horari escolar.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Resolc:

-1 Aprovar amb caràcter provisional, la renovació dels concerts educatius dels centres privats concertats que es detallen a l’annex 1 d’aquesta Resolució, amb les unitats que per a cada cas s’especifiquen, per un període de sis cursos escolars per a l’educació primària i per un període de quatre cursos escolars per a l’educació infantil de segon cicle i per a l’educació secundària obligatòria, a comptar a partir de l’inici del curs 2014-2015.

-2 Aprovar amb caràcter provisional, la renovació dels concerts educatius dels centres privats concertats que es detallen a l’annex 2 d’aquesta Resolució, d’acord amb el calendari i amb les unitats que per a cada cas s’especifiquen, per un període de sis cursos escolars per a l’educació primària i per un període de quatre cursos escolars per a l’educació infantil de segon cicle i per a l’educació secundària obligatòria, a comptar a partir de l’inici del curs 2014-2015.

-3 Les unitats dels concerts proposades hauran de tenir un mínim de 20 alumnes per a l’educació primària i l’educació infantil de segon cicle i de 25 per a l’educació secundària obligatòria, per tal de confirmar la seva concertació.

Això nos obstant, es podrà considerar la relació mitjana alumnes/unitat diferent de la determinada tenint en compte la ràtio existent per als centres educatius públics de la zona i la ubicació del centre en zones rurals o suburbanes.

-4 D’acord amb el que disposen els apartats 1,4 i 5 de l’article 31 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, modificat pel Decret 155/1997, de 25 de juny, un cop finalitzat el període de preinscripció d’alumnes per al curs 2014-2015, i en funció de les dades de preinscripció, el Departament d’Ensenyament, abans que s’iniciï el període de matriculació, emetrà la resolució definitiva de la renovació dels concerts educatius per als ensenyaments obligatoris i per a l’educació infantil de segon cicle, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Als centres que no hagin assolit la relació esmentada al punt anterior, se’ls denegarà amb caràcter definitiu la renovació.

-5 La concessió d’aquesta renovació dels concerts educatius dels centres privats es farà amb càrrec a l’aplicació pressupostària EN0120 D/488000100/4210.

-6 Per tal de donar compliment als articles 48.5 i 201.1 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació, els centres privats que escolaritzin en una proporció elevada alumnes procedents d’entorns desafavorits podran acollir-se a les corresponents convocatòries de finançament addicional per afavorir l’equitat del sistema escolar.

-7 Aquesta Resolució s’inscriurà al Registre de centres.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar una reclamació davant la consellera d’Ensenyament en el termini de 10 dies a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOCG, la qual es resoldrà en la resolució indicada a l’apartat 4, que aprovarà amb caràcter definitiu la renovació dels concerts educatius.

Barcelona, 18 de febrer de 2014

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex 1

EINF: educació infantil de segon cicle.

EINF: N1 – N2 – N3.

N1: unitats concertades de primer curs d’educació infantil de segon cicle.

N2: unitats concertades de segon curs d’educació infantil de segon cicle.

N3: unitats concertades de tercer curs d’educació infantil de segon cicle.

EPRI: educació primària.

EPRI: U1 – U2 – U3 – U4 – U5 – U6.

U1: unitats concertades de primer curs d’educació primària.

U2: unitats concertades de segon curs d’educació primària.

U3: unitats concertades de tercer curs d’educació primària.

U4: unitats concertades de quart curs d’educació primària.

U5: unitats concertades de cinquè curs d’educació primària.

U6: unitats concertades de sisè curs d’educació primària.

ESO: educació secundària obligatòria.

ESO: G1- G2 – G3 – G4.

G1: unitats concertades de primer curs d’educació secundària obligatòria.

G2: unitats concertades de segon curs d’educació secundària obligatòria.

G3: unitats concertades de tercer curs d’educació secundària obligatòria.

G4: unitats concertades de quart curs d’educació secundària obligatòria.

USD: unitats sol·licitades denegades.

Causes de denegació (CD):

(1) El nombre d’unitats autoritzades és inferior al nombre d’unitats sol·licitades i segons el que disposa l’article 3 del Decret 56/1993, sobre concerts educatius i l’article 5.1 del Reial decret 2377/1985, de 18 de desembre, pel qual s’aprova el reglament de normes bàsiques sobre concerts educatius, és requisit imprescindible que els centres concertats estiguin autoritzats per impartir els ensenyaments que constitueixen l’objecte del concert.

(2) D’acord amb el que estableix l’article 116 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, les previsions de necessitats d’escolarització del districte, àrea d’escolarització, o en el seu cas, del municipi on està ubicat el centre, no justifiquen la concertació de les unitats sol·licitades, atès que és suficient l’oferta de llocs escolars que presenten els centres sostinguts amb fons públics del districte, àrea d’escolarització, o en el seu cas, el municipi.

(3) La concertació d’ensenyaments obligatoris s’efectua de forma progressiva des de les unitats dels cursos inferiors, en consonància amb el que preveu la disposició transitòria 16 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig d’educació.

(4) El centre té una autorització d’obertura amb un nombre de llocs escolars inferior al mínim d’alumnes necessaris per a concertar una unitat.

Consorci d'Educació de Barcelona

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Acis-Artur Martorell.

Codi: 08006945.

Nivell i unitats concertades:

EPRI: 1-1-1-1-1-1.

ESO: 1-1-1-1.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Adela de Trenquelleón.

Codi: 08011199.

Nivell i unitats concertades:

EINF: 2-2-2.

EPRI: 2-2-2-2-2-2.

ESO: 2-2-2-2.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Alfageme.

Codi: 08003701.

Nivell i unitats concertades:

EINF: 1-1-1.

EPRI: 1-1-1-1-1-1.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Aloma.

Codi: 08014358.

Nivell i unitats concertades:

EINF: 1-1-1.

EPRI: 1-1-1-1-1-1.

ESO: 1-1-1-1.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Amor de Dios.

Codi: 08008531.

Nivell i unitats concertades:

EPRI: 3-3-3-3-3-3.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Anna Ravell.

Codi: 08003361.

Nivell i unitats concertades:

EINF: 2-2-2.

EPRI: 2-2-2-2-2-2.

ESO: 3-3-3-3.

Municipi: Barcelona (Barcelonès).

Denominació: Arrels.

Codi: 08007603.

Nivell i unitats concertades:

EINF: 2-2-2.

EPRI: 2-2-2-2-2-2.

ESO: 2-2-2-2.

Municipi: Barcelona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR