RESOLUCIÓ EMO/1126/2014, de 12 de maig, per la qual es prorroga l'habilitació de personal tècnic de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de la funció de comprovació de les condicions de seguretat i salut a les empreses i centres de treball.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Fets

  1. D’acord amb el que preveu el Decret 12/2006, de 31 de gener, pel qual es regulen les condicions, procediment d’habilitació i organització per a l’exercici de la funció de comprovació de les condicions de seguretat i salut a les empreses i centres de treball per part de personal tècnic de la Generalitat de Catalunya per tal d’exercir la funció de comprovació, aquest personal tècnic ha de disposar d’una habilitació prèvia.

  2. L’article 6 del Decret 12/2006, de 31 de gener (adaptat per la disposició addicional cinquena del Decret 86/2010, de 29 de juny), disposa que l’habilitació té una durada inicial d’un any i que pot ser prorrogada per períodes anuals.

    Per tal que aquesta pròrroga sigui operativa, cal que la persona habilitada dirigeixi, abans de l’esgotament del termini de vigència, la sol·licitud corresponent a la Direcció General de la Inspecció de Treball, la qual, amb la comprovació prèvia del manteniment dels requisits, les condicions i les aptituds necessaris per a l’habilitació, emetrà, conjuntament amb la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, la proposta corresponent a la Secretaria General del Departament d’Empresa i Ocupació per a la seva resolució.

  3. Mitjançant el Decret 86/2010, de 29 de juny, d’organització territorial de la Inspecció de Treball a Catalunya, s’estableix, en la disposició addicional primera, l’adscripció del personal tècnic habilitat a la Inspecció de Treball de Catalunya, la qual va ser efectiva amb efectes d’1 de novembre de 2010.

  4. Les persones que tenen vigent l’habilitació per a l’exercici de la funció de comprovació de les condicions de seguretat i salut de les empreses i centres de treball són les indicades a l’annex de la Resolució EMO/1141/2013, de 22 de maig, per la qual es prorroga l’habilitació de personal tècnic de la Generalitat de Catalunya per a l’exercici de la funció de comprovació de les condicions de seguretat i salut a les empreses i centres de treball. Aquesta habilitació finalitza el 31 de maig de 2014.

  5. El Decret 12/2006 estableix el procediment de pròrroga de l’habilitació i la Instrucció 3/2012, de 26 de juny, de la Direcció General de la Inspecció de Treball, estableix els nivells d’activitat exigibles als tècnics habilitats per mantenir l’habilitació.

  6. El 19 de març de 2014 es va fer pública a la Intranet del Departament d’Empresa i Ocupació i al Portal de la Inspecció de Treball de Catalunya la comunicació relativa al procediment de pròrroga de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR