RESOLUCIÓ ECO/1452/2014, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats catalanes per al curs 2014-2015 (MOBINT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

L’Ordre del Departament d’Economia i Coneixement (DEC) d’1 d’octubre de 1997 regula la tramitació, la justificació i el control d’ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997).

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d’1 de febrer, per la qual s’aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

La Llei 29/2010, de 3 d’agost, regula l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya.

El Decret 223/2013, de 15 d’octubre, crea la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i en regula el funcionament, així com el del Registre electrònic i el Tauler electrònic.

El Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’Administració de la Generalitat de Catalunya estableix, en la disposició addicional sisena, que les subvencions i els ajuts econòmics es poden tramitar electrònicament, d’acord amb el que disposa el Decret esmentat, quan així ho prevegi la resolució de la convocatòria.

L’article 11 dels Estatuts de l’AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d’11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s’han delegat, en data 5 de desembre de 2002, al president o la presidenta de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris (CEAU).

Per tot això,

RESOLC:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria d’ajuts a la mobilitat internacional de l’estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats catalanes per al curs 2014-2015 (MOBINT), les condicions de les quals figuren a l’annex d’aquesta Resolució.

Article 2

L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 2.000.000,00 (dos milions) euros, els quals seran a càrrec de la partida pressupostària 480.0001 del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2014.

De l’import total de la convocatòria es destinaran 1.700.000,00 (un milió set-cents mil) euros a la modalitat A i 300.000,00 (tres-cents mil) euros a la modalitat B. Dins de la modalitat B, s’estableixen dues submodalitats en funció de la llengua de docència. L’import corresponent a cada submodalitat es repartirà proporcionalment en funció de les sol·licituds que entrin a formar part del procés.

En cas que no s’exhaureixi alguna de les dotacions establertes per a una modalitat, l’import corresponent es podrà adjudicar a una altra modalitat, sempre que es respecti la puntuació mínima requerida, d’acord amb els criteris de valoració.

Aquesta dotació màxima es podrà ampliar en funció de les disponibilitats pressupostàries.

La subvenció es podrà reduir totalment o parcialment abans no se’n dicti la resolució definitiva, com a conseqüència de les restriccions que deriven del compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

La concessió dels ajuts queda sotmesa a la condició suspensiva d’existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les concessions d’ajuts en l’exercici pressupostari corresponent.

Article 3

Un cop resolta aquesta convocatòria, en cas que no s’hagi esgotat l’import màxim fixat a l’article 2, o bé en cas que es generin romanents derivats de les renúncies o les revocacions dels ajuts concedits, es podran assignar nous atorgaments a les sol·licituds estimades finalment, a conseqüència de la interposició d’un recurs administratiu o contenciós administratiu, o bé a les sol·licituds denegades que hagin quedat en llista de reserva, sempre que hagin assolit la qualificació tècnica necessària i que les actuacions es puguin dur a terme en els terminis que estableixen aquestes bases.

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president o la presidenta de la CEAU, per delegació del Consell de Direcció de l’AGAUR, en el termini d’un mes des de la seva publicació al DOGC, o bé un recurs contenciós administratiu interposat directament davant del jutjat contenciós administratiu de Barcelona corresponent en el termini de dos mesos des de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 19 de juny de 2014

Per autorització

Lluís Jofre Roca

President de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris

Director executiu AGAUR (Resolució de 16 de juny de 2014)

ANNEX

  1. Normes generals

    —1 Objecte

    Concedir ajuts a l’estudiantat de les universitats catalanes que hagi estat seleccionat per a una estada acadèmica de mobilitat, per tal de contribuir al finançament de les despeses que comporta estudiar en altres països.

    S’estableixen dues modalitats d’ajuts:

    Modalitat A: estada acadèmica, amb reconeixement acadèmic, en el marc del programa ERASMUS+ (Erasmus), adreçada a l’estudiantat de les universitats catalanes.

    Modalitat B: estada acadèmica, amb reconeixement acadèmic, en el marc dels programes de mobilitat internacional, adreçada a l’estudiantat de les universitats catalanes.

    En cap cas no es pot optar a més d’una modalitat.

    —2 Persones beneficiàries

    2.1 Es poden beneficiar d’aquesta convocatòria les persones que compleixin els requisits següents:

    1. Tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea o, en el cas de l’estudiantat no comunitari, és aplicable el que disposa la Llei orgànica 2/2009, d’11 de desembre, de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats de les persones estrangeres a Espanya i la seva integració social, i, per tant, es requerirà que l’estudiantat més gran de 18 anys estigui en situació de residència.

    2. Haver formalitzat la matrícula en una universitat del sistema universitari de Catalunya en el curs acadèmic 2013-2014, i estar matriculat d’algun crèdit. Aquesta situació s’ha de mantenir mentre duri l’ajut.

      2.2 Requisits:

      Modalitat A: s’ha d’estar matriculat o matriculada en una universitat de Catalunya, en algun dels estudis adreçats a l’obtenció d’un títol oficial de grau o màster universitari segons el Departament d’Economia i Coneixement (DEC) de la Generalitat de Catalunya (< http://estudisuniversitaris.gencat.cat >), o d’estudis de primer i segon cicle, o només de segon cicle, o d’estudis adreçats a l’obtenció de títols propis de les universitats catalanes, amb l’organització, l’estructura, la durada i les característiques acadèmiques equivalents als estudis que condueixen als títols universitaris oficials de primer cicle, de primer i segon cicle, o només de segon cicle, situació que s’ha de mantenir mentre duri l’ajut.

      Modalitat B: s’ha d’estar matriculat o matriculada en una universitat de Catalunya, en algun dels estudis adreçats a l’obtenció d’un títol oficial de grau o màster universitari, o d’estudis de primer i segon cicle, o només de segon cicle, situació que s’ha de mantenir mentre duri l’ajut.

      En les dues modalitats cal complir els requisits següents:

    3. Haver superat, en el moment de presentar la sol·licitud, 60 crèdits, com a mínim. Excepcionalment, per a aquells programes de mobilitat obligatòria de les universitats catalanes especificats a l’apartat VI d’aquest annex, la data límit per complir i acreditar aquest requisit és el 30 de setembre de 2014.

    4. Haver estat seleccionat o seleccionada per una universitat de Catalunya per a una estada en el marc dels programes de mobilitat internacional. L’AGAUR pot requerir a la persona sol·licitant que acrediti aquest punt en qualsevol moment del procediment.

    5. Tenir un coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat o del centre de destinació.

    6. Tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de 5,70 de l’expedient per als estudis de la branca de coneixement d’enginyeria i arquitectura, i de 6,30 per a la resta de branques de coneixement, calculada d’acord amb els criteris que s’especifiquen a la base 8 d’aquesta convocatòria.

      Per als estudis de segon cicle i de màster universitari es té en compte, també, la nota mitjana dels estudis que hi han donat accés per al càlcul de la nota mitjana global.

      Per a ambdues modalitats, queden exclosos d’aquesta convocatòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR