RESOLUCIÓ ECO/1426/2014, de 13 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de doctorats industrials (DI-2014).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

És aplicable el que disposen el capítol ix del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

L’Ordre del Departament d’Economia i Coneixement (DEC) d’1 d’octubre de 1997 regula la tramitació, la justificació i el control d’ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997).

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d’1 de febrer, per la qual s’aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

La Llei 29/2010, del 3 d’agost, regula de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya.

El Decret 223/2013, de 15 d’octubre, crea la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i en regula el funcionament, així com el del Registre electrònic i el Tauler electrònic.

El Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’Administració de la Generalitat de Catalunya estableix, a la disposició addicional sisena, que les subvencions i els ajuts econòmics es poden tramitar electrònicament, d’acord amb el que disposa el decret esmentat, quan així ho prevegi la resolució de la convocatòria.

És aplicable el que disposa el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L 352/1, de 24 de desembre de 2013).

És aplicable el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s’estableixen disposicions comunes relatives als fons estructurals i d’inversió europeus, i disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell, així com el Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell.

L’article 11 dels Estatuts de l’AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d’11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, com també resoldre-les. Aquestes facultats s’han delegat, en data 5 de desembre de 2002, en el president o la presidenta de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris (CEAU) i també en el president o la presidenta de la Comissió Executiva d’Ajuts de Recerca (CEAR).

Per tot això,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria de doctorats industrials (DI 2014), les condicions de les quals figuren a l’annex d’aquesta Resolució.

Article 2

Aquesta convocatòria la financen a parts iguals la Direcció General d’Universitats (DGU) i la Direcció General de Recerca (DGR) del Departament d’Economia i Coneixement (DEC). L’import màxim global destinat a aquesta convocatòria és de 4.332.000,00€, dels quals 1.444.000,00€ seran a càrrec de les partides 449.0001, 470.0001 i 482.0001 del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2014; 1.444.000,00€ seran a càrrec de les partides 449.0001, 470.0001 i 482.0001 del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2015, i 1.444.000,00€ seran a càrrec de les partides 449.0001, 470.0001 i 482.0001 del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2016.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada a través del programa operatiu que s’aprovi en el marc de l’objectiu d’inversió en creixement i ocupació per al període 2014-2020 del Fons Social Europeu, amb un cofinançament del 50%.

Es podrà assignar fins a un 80% del pressupost total a la resolució del primer termini, fins a un 10% a la resolució del segon termini i fins a un 10% a la resolució del tercer termini. En cas que no s’esgoti l’import previst per a un dels terminis, es podrà aplicar l’import restant a la resolució corresponent al termini següent. De manera similar, l’import provinent de les renúncies que es puguin produir respecte a la resolució de concessió es podrà atorgar a les resolucions posteriors.

La concessió dels ajuts queda sotmesa a la condició suspensiva d’existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les concessions d’ajuts en l’exercici pressupostari corresponent.

Aquesta dotació màxima es pot ampliar segons les dotacions pressupostàries que es puguin aportar abans de la resolució d’adjudicació dels ajuts, sense necessitat de publicar una nova convocatòria.

Article 3

Un cop resolta aquesta convocatòria, en cas que no s’hagi esgotat l’import màxim fixat a l’article 2, o bé en cas que es generin romanents derivats de les renúncies o revocacions dels ajuts concedits, es poden assignar nous atorgaments a les sol·licituds estimades finalment, a conseqüència de la interposició d’un recurs administratiu o contenciós administratiu.

Disposició final

Aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte d’un recurs potestatiu de reposició davant el president o la presidenta de la CEAU i de la CEAR, en el termini d’un mes des de la seva publicació al D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya (DOGC), d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, o directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos des de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 13 de juny de 2014

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC de 27.1.2003)

Lluís Jofre Roca

President de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris

Josep Maria Martorell Rodon

President de la Comissió Executiva d’Ajuts de Recerca

ANNEX

Preàmbul

Catalunya actualment té un sistema universitari de primera línia que, al llarg de la darrera dècada, ha estat capaç de generar innovacions i descobriments d’impacte mundial i de formar persones que estan a l’avantguarda del coneixement i que disposen d’equipaments i instal·lacions capdavanteres.

La transferència d’aquesta tecnologia i d’aquests coneixements és el repte de la propera dècada per al desenvolupament econòmic i social de Catalunya.

En concret, cal aconseguir convertir el sistema universitari en un motor de desenvolupament econòmic i social que ajudi a donar resposta als reptes del nostre país en tots els àmbits i que el nostre sistema productiu, el que existeix i el que pot existir, trobi en les universitats el soci científic, tecnològic i formatiu amb el qual pugui consolidar projectes.

Un dels mecanismes que des de fa anys s’ha mostrat com a adequat en altres entorns com ara França o Dinamarca i que el Setè Programa Marc de la UE ha incorporat entre els seus instruments per facilitar el procés de transferència de coneixement entre universitats i empreses són els anomenats doctorats industrials . Breument, són projectes de recerca desenvolupats entre universitats i empreses i que integren la formació d’estudiants de doctorat.

En aquesta línia, la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb les universitats públiques i privades, ha posat en marxa el Pla de doctorats industrials (d’ara endavant, Pla DI), que té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, retenir talent i situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.

Els elements essencials del Pla DI són els projectes de doctorat industrial (d’ara endavant, projectes de DI), és a dir, projectes estratègics de recerca d’empreses, on els doctorands o les doctorandes desenvoluparan la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat, centre de recerca o fundació hospitalària, i que seran objecte de tesis doctorals.

Bases

—1 Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts per al desenvolupament de projectes de DI, en qualsevol àmbit de coneixement i qualsevol sector empresarial. El projecte de recerca s’ha de desenvolupar en el marc estratègic d’una empresa i, alhora, en el si d’un grup de recerca d’una universitat, un centre de recerca o una fundació hospitalària, on el doctorand o la doctoranda ha de dur a terme la seva formació investigadora, que ha de donar lloc a una tesi doctoral en el marc del Pla DI de la Generalitat de Catalunya.

Totes les tesis llegides en el marc del Pla DI rebran la menció de doctorat industrial. Els responsables del projecte a l’empresa i els directors o les directores de tesi participants també rebran un reconeixement per la seva participació en el pla.

Atesa la naturalesa dels projectes objecte de la convocatòria, que pressuposen unes fases prèvies de redacció i de concreció de les propostes entre les entitats proposants més una fase de selecció dels doctorands, tots els projectes hauran de ser publicats prèviament a la pàgina web del Pla de doctorats industrials en els terminis i les condicions que s’hi expliciten.

Aquesta convocatòria consta de dues modalitats:

a ) Projectes de DI cofinançats (DI-COF)

b ) Projectes de DI amb ajut específic (DI-ESP)

—2 Entitats beneficiàries

2.1 Es poden beneficiar d’aquesta convocatòria les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca, les fundacions hospitalàries i les empreses públiques i privades amb seu a Catalunya, així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR