RESOLUCIÓ EMO/2302/2013, de 28 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts del Programa Empresa Exporta, i s'obre la convocatòria per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

La internacionalització de l’empresa és una aposta estratègica de cara a consolidar i fer créixer l’activitat econòmica i generar ocupació al nostre país.

En aquests moments, els mercats internacionals ofereixen oportunitats de sortida i creixement per a les empreses catalanes que han de ser aprofitades al màxim per compensar la disminució de les comandes al mercat domèstic.

Per això, enguany cal continuar mobilitzant els recursos necessaris que donin suport a les estratègies i actuacions d'empreses de Catalunya en el camp internacional.

Aquesta convocatòria respon als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya en el Pla d’Actuacions d’Indústria 2013-2016 i, en concret, de l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana (en endavant ACCIÓ), entitat adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació que té com a objectiu donar suport a la competitivitat de l’empresa catalana i centra la seva activitat al voltant de tres grans eixos: la innovació, la internacionalització i la millora del model de negoci empresarial.

Per fomentar la internacionalització de l’empresa catalana, el mencionat Pla d’Actuacions d’Indústria 2013-2016 impulsa la iniciativa de crear el Programa Empresa Exporta tal com esmenten les bases posteriors.

Atès aquest interès, vist l’informe de l’Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Resolc:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores per a la concessió dels ajuts del Programa Empresa Exporta, les quals figuren a l’annex d’aquesta disposició.

Article 2

Convocatòria

Obrir la convocatòria per a l’any 2013 per a la concessió dels ajuts del Programa Empresa Exporta.

Article 3

Règim jurídic

Són aplicables a aquestes bases reguladores el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm.3791A, de 31.12.2002), i totes les seves modificacions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions de 18.11.2003), el Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006); la Resolució EMO/93/2012, de 9 de gener, per la qual s’aproven i es fan públiques les bases generals que han de regir als ajuts convocats per l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana, ACCIÓ (DOGC núm.6059, de 03.02.2012); i la resta de normativa aplicable.

Article 4

Entitats col·laboradores

ACCIÓ compartirà la gestió del programa Empresa Exporta amb les entitats que han estat seleccionades com a entitats col·laboradores d’aquest programa i en base a les condicions i obligacions assumides per les dues parts.

Article 5

Aplicació pressupostària

5.1 La quantitat màxima destinada a la concessió dels ajuts del Programa Empresa Exporta és de 210.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 7025/4700001/662/D.

5.2 L'atorgament d’aquests ajuts per a l'any 2013 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 6

Termini, forma i lloc de presentació de sol·licituds

6.1 El termini de presentació de sol·licituds per obtenir els ajuts del Programa Empresa Exporta que preveu aquesta convocatòria és el següent: des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució al DOGC fins al 30 de desembre de 2013.

6.2 Les sol·licituds han d’anar adreçades al/a la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ i s’han de formalitzar en l’imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web d’ACCIÓ (http://accio.gencat.cat). Una vegada emplenat l'imprès, per una banda, les dades de l'imprès de sol·licitud s'enviaran telemàticament a ACCIÓ i, per l'altra, l'imprès de sol·licitud en paper i signat, es presentarà, en el termini que anualment estableixi la convocatòria corresponent i juntament amb la documentació que preveu la base 6 de l’annex, per al seu registre, a ACCIÓ, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, o mitjançant els procediments que preveu l'article 25 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

6.3 El sol·licitant haurà d’assenyalar, dins de l’imprès de sol·licitud, quina de les entitats col·laboradores acreditades vol que sigui la que gestioni la seva sol·licitud conjuntament amb ACCIÓ.

6.4 La signatura de la sol·licitud implica l’autorització a l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a la funció de comprovació d’ofici de les dades relatives al compliment amb les obligacions tributàries amb l’Estat i amb la Generalitat de Catalunya i de les obligacions amb la Seguretat Social per part del sol·licitant.

Article 7

Òrgan resolutori

El/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ, o bé qui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR