RESOLUCIÓ ECO/1693/2014, de 16 de juliol, per la qual s'estableix el procediment per a l'obtenció de l'acreditació del tram de renda familiar i de les beques Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits dels estudis universitaris per al curs 2014-2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

L’article 4 del Decret 92/2014, de 17 de juny, pel qual es fixen els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al curs 2014-2015, estableix que la Generalitat de Catalunya, les universitats públiques i la UOC, amb un import inicial del 25% dels ingressos recaptats addicionalment per aquestes respecte dels preus del curs inicial 2011-2012, aplicats als graus i als estudis de primer i segon cicle, i per tal de garantir el principi d’equitat, faran, mitjançant l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), les convocatòries de beques Equitat i de beques d’Excel·lència Acadèmica. Les beques Equitat aniran adreçades a l’estudiantat d’aquestes universitats, de manera que, segons el nivell de renda familiar, l’aportació de l’estudiant resulti minorada en el percentatge que estableixi la convocatòria.

El pressupost destinat a les beques d’Excel·lència Acadèmica en cap cas no superarà el 5% del fons destinat a beques.

Tenint en compte que el cost real del preu públic que ha de satisfer l’estudiantat que ha estat beneficiari d’una beca del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport és superior al que fixa l’esmentat Ministeri en les seves convocatòries, caldrà destinar part dels recursos de les beques Equitat a la compensació a les universitats dels imports que han deixat de percebre en concepte de matrícula d’aquests estudiants.

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d’1 de febrer, per la qual s’aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l’AGAUR.

La Llei 29/2010, de 3 d’agost, regula l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya.

El Decret 223/2013, de 15 d’octubre, crea la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i en regula el funcionament, així com el del Registre electrònic i el Tauler electrònic.

El Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’Administració de la Generalitat, estableix, a la disposició addicional sisena, que les subvencions i els ajuts econòmics es poden tramitar electrònicament, d’acord amb el que disposa el Decret esmentat, quan així ho prevegi la resolució de la convocatòria.

L’article 11 dels Estatuts de l’AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d’11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s’han delegat, en data 5 de desembre de 2002, al president o a la presidenta de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris (CEAU).

Ateses les consideracions anteriors,

RESOLC:

Article únic

S’estableix el procediment per a l’obtenció de l’acreditació del tram de renda familiar i de les beques Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits dels estudis universitaris per al curs 2014-2015, d’acord amb el que preveu l’annex d’aquesta Resolució.

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Direcció de l’AGAUR en el termini d’un mes des del dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), o bé directament un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Barcelona corresponent en el termini de dos mesos des de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 16 de juliol de 2014

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC de 27.1.2003)

Lluís Jofre Roca

President de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris

ANNEX

  1. Requisits i procediment

    —1 Objecte

    1.1 L’objecte d’aquest procediment consisteix en l’obtenció d’una acreditació del tram de renda familiar i d’una beca Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits per a estudiants de les universitats públiques de Catalunya i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al curs 2014-2015.

    1.2 Tram de renda familiar

    Per a les persones que únicament i exclusivament sol·licitin el seu tram de renda familiar, l’AGAUR emetrà l’acreditació corresponent, que s’hauran de descarregar a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat (en endavant, OVT).

    Aquesta acreditació té valor exclusivament informatiu i, per si sola, no genera cap dret a la beca Equitat, que caldrà sol·licitar expressament d’acord amb el punt 1.3.

    1.3 Beques Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits universitaris per al curs 2014-2015

    Per a les persones que també sol·licitin la beca Equitat, l’AGAUR emetrà, primer, l’acreditació del tram de la seva renda familiar, que s’hauran de descarregar a través de l’OVT.

    En el cas que l’estudiant obtingui l’acreditació del tram 1 de renda familiar, està obligat a presentar la sol·licitud de la beca de caràcter general i de mobilitat del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La no-presentació d’aquesta sol·licitud comportarà l’exclusió de la beca Equitat.

    Posteriorment, i amb la comprovació prèvia dels requisits, es resoldrà la beca Equitat, determinant, si escau, el percentatge de minoració dels preus dels serveis acadèmics corresponents als crèdits matriculats per primera vegada. D’acord amb el que preveu el Decret 92/2014, de 17 de juny, es destinarà el 25% dels ingressos recaptats addicionalment per les universitats públiques i per la UOC respecte del curs inicial 2011-2012 a les beques Equitat i a les beques d’Excel·lència Acadèmica. Aquest percentatge de minoració estarà subjecte a les disponibilitats pressupostàries només en cas que la resolució de les beques Equitat requereixi més del 25% dels ingressos recaptats addicionalment.

    —2 Requisits generals

    2.1 Poden sol·licitar l’acreditació del tram de renda familiar i la beca Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits dels estudis universitaris les persones que acompleixin els requisits següents:

    1. Matricular-se per primera vegada dels crèdits d’un ensenyament conduent a l’obtenció d’un títol universitari oficial de grau o de primer o segon cicle impartit en un centre propi d’una universitat pública de Catalunya o de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

    2. Matricular-se dels estudis esmentats en un centre adscrit la titularitat del qual correspongui a la Generalitat de Catalunya, als seus ens autònoms o als consorcis en els quals aquesta participi, sempre que siguin aplicables els preus públics establerts pel Decret 92/2014, de 17 de juny.

    3. Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol estat membre de la Unió Europea. En el cas d’estudiants no comunitaris, s’aplica el que disposa la Llei orgànica 2/2009, d’11 de desembre, de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats de les persones estrangeres a Espanya i la seva integració social, i per tant es requerirà que l’estudiantat més gran de 18 anys estigui en situació de residència. En el cas d’estudiants que no tenen la nacionalitat espanyola, es requereix que l’estudiant o les persones que el o la sustenten hagin treballat a Espanya l’any 2013.

    2.2 Pot participar en aquest procediment l’estudiantat que hagi obtingut el seu títol universitari oficial previ en centres no coberts pel sistema públic de finançament, així com l’estudiantat que hagi superat els estudis d’un únic primer cicle i vulguin prosseguir els seus estudis en un segon cicle no adaptat a l’espai europeu d’educació superior.

    —3 Requisits econòmics per al càlcul del còmput de la renda familiar

    Els trams de renda familiar computable i el patrimoni corresponents a l’exercici 2013, així com els càlculs que s’efectuaran per a la seva determinació, es detallen a l’apartat II d’aquest annex.

    —4 Percentatge de minoració dels preus dels crèdits dels estudis universitaris (beca Equitat)

    4.1 Per a les persones que sol·licitin una beca Equitat per a la minoració dels preus dels crèdits dels estudis universitaris, es calcularà el percentatge de minoració d’acord amb el que preveu l’apartat II d’aquest annex i, en tot cas, estarà subjecte a les disponibilitats pressupostàries.

    En cas que se superi la disponibilitat pressupostària prevista per a un tram de renda o més, el criteri de prelació serà la renda familiar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR