RESOLUCIÓ de 15 de juny de 2018, per la qual es convoquen a concurs d'accés diverses places de cossos docents universitaris (catedràtics/catedràtiques d'universitat).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorUniversitats Catalanes
Rango de LeyResolució

Vist el que disposa, en matèria de selecció i provisió de places de cossos docents universitaris la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, modificada per la Llei 4/2007, de 12 d'abril; el Reial decret 774/2002, de 26 de juliol, pel qual es regula es sistema d'habilitació nacional per l'accés a Cossos Docents Universitaris i el règim dels concursos d'accés respectius, modificat pels Reials Decrets 338/05, d'1 d'abril, i el 188/2007, de 9 de febrer; el Reial decret 1312/2007, de 5 d'octubre, pel qual s'estableix l'acreditació nacional per l'accés als cossos docents universitaris, llei 1/2003, de 19 de febrer d'Universitats de Catalunya, el Reglament per a la selecció de professorat dels cossos docents a la Universitat de Girona, aprovat per acord de Consell de Govern (sessió número 4/09, de 30.04.2009), així com el decret 200/2003, de 26 d'agost per qual s'aproven els Estatuts de la Universitat de Girona.

Consegüentment, de conformitat amb les competències que m'han estat atribuïdes pels articles 93 i 97 dels Estatuts de la Universitat de Girona (aprovats per ACORD GOV/94/2011, de 7 de juny, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts de la Universitat de Girona i es disposa la publicació del seu text íntegre, publicats al DOGC núm. 5897, de 9 de juny de 2011); i en virtut de REIAL DECRET 1065/2017, de 22 de desembre, pel qual es nomena rector de la Universitat de Girona al senyor Joaquim Salvi Mas (publicat al BOE núm. 316, de 29 de desembre de 2017).

RESOLC:

Primer.- Convocar el concurs públic per la provisió de les places de Cossos Docents Universitaris (Catedràtics d'Universitat) que consten a l'annex 2 d'aquesta Resolució, segons acord del Consell de Govern adoptat en la sessió núm. 5/18, de 14 de juny de 2018 i segons Resolució d'Oferta Pública publicada al DOGC el dia 19 de juny de 2018, número 7645.

Segon.- Aprovar les bases que regulen aquest concurs i que es relacionen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Tercer.- Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i els seus annexos al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Butlletí Oficial de l'Estat, així com al tauler d’anuncis electrònic de la seu electrònica de la Universitat de Girona .

Quart.- El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals a partir del dia següent de la publicació de la present convocatòria al BOE.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa i independentment de la seva execució immediata, les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant del/la rector/a de la Universitat de Girona en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Girona, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 8.3, 14.1 i 46.1de la L1ei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Girona, 15 de juny de 2018

Joaquín Salvi Mas

Rector

ANNEX 1 - Bases de la convocatòria dels concursos públics per l'accés a places de cossos docents universitaris de la Universitat de Girona.

  1. Disposicions generals

    Primera. Règim jurídic.

    1.1. Els concursos es regiran pel que disposa en matèria de selecció i provisió de places de cossos docents universitaris la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, modificada per la Llei Orgànica 4/2007, de 12 d'abril; la Llei 7/2007, de 12 d'abril; els Reals Decrets 1312/2007 modificat pel Real Decret 415/2015, de 29 de maig i 1313/2007, de 5 d'octubre, en els que s'estableix, respectivament l'acreditació nacional per l'accés als Cossos Docents Universitaris i es regula el règim dels concursos d'accés als mateixos; la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, així com l'ACORD GOV/94/2011, de 7 de juny, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts de la Universitat de Girona i es disposa la publicació del seu text íntegre - DOGC núm.5897, de 9 de juny de 2011, pel qual s'aproven els Estatuts de la UdG.

    1.2. Així mateix, és d'aplicació a aquests concursos el reglament per a la selecció de professorat dels cossos docents a la Universitat de Girona, aprovat per acord de Consell de Govern número 4/09 de 30 d'abril de 2009, així com les bases de la present convocatòria. En allò no previst a les disposicions anteriors s'aplicarà el que disposi la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

    1.3. Als efectes dels respectius concursos el mes d'agost serà inhàbil, excepte per a la presentació de les corresponents sol·licituds en el procediment.

    Segona. Places objecte de concurs i comissions de selecció.

    2.1. Aquesta convocatòria té per objecte la provisió de les places que es detallen a l'annex 2 d'aquesta resolució.

    2.2. Respecte a l'esmentat annex, el perfil de les places ho és a efectes de la present convocatòria i del procés de selecció, i no implica cap tipus d'exclusivitat, especialment pel que fa a la docència que pot tenir assignada el candidat o candidata proposat/da.

    2.3. El procediment per a la provisió de les places serà el de concurs, amb un procés propi i un òrgan de selecció expressament determinat, la composició del qual es detalla a l'annex 2.

    Tercera. Requisits per poder participar en els concursos.

    3.1. Per poder participar en els processos selectius de places de cossos docents universitaris, i poder optar a presentar-se en aquesta convocatòria, els aspirants hauran de reunir els següents requisits generals d'accés a la funció Pública (articles 56 i 57 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) i en particular:

    3.1.a Amb caràcter general:

    a.1. Haver complert setze anys i no superar l'edat establerta de jubilació forçosa establerta per la legislació vigent a la data de finalització del termini per presentar sol·licituds.

    a.2. Tenir la ciutadania d'algun dels estats membres de la Unión Europea o d'algun dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unión Europea i ratificats per l'estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

    a.3. Posseir la capacitat física i psíquica necessària per exercir les funcions de la plaça corresponent.

    a.4. No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques, o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitat per l'exercici de treballs o càrrecs públics o per l'accés al cos o escala de funcionaris. Els aspirants la nacionalitat dels quals no sigui l'espanyola, hauran d'acreditar, igualment, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinaria o a cap condemna penal que en el seu estat els impedeixi accedir a la funció pública.

    3.1.b Específics:

    b.1. Acreditar estar habilitat o acreditat per el cos i l'àrea de coneixement de la plaça convocada. No podran participar en los concursos d'accés, aquelles persones que es trobin incloses a l'apartat 7 del art. 17 del RD 774/2002. Es consideraren habilitades per poder participar als concursos d' accés, aquelles persones incloses a l'apartat 2, 3 i 4 del art. 15 del RD 774/2002.

    b.2. No podran participar als respectius concursos d'accés qui ostentin la condició de professor/a d' una plaça d'igual cos de la mateixa àrea de coneixement a la Universitat de Girona o a una altra Universitat, llevat que s'hagi produït l'acompliment efectiu de la mateixa durant al menys dos anys.

    b.3. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'haurà d'estar en possessió de la credencial que acrediti la seva homologació o de la credencial de reconeixement per l'exercici de la professió de professor d'universitat.

    - Els requisits, tant generals com específics, s'han de complir el darrer dia de termini de presentació de les sol·licituds per poder participar en aquesta convocatòria selectiva, en relació a la plaça que hom vulgui proveir, i mantenir-se fins el moment de la presa de possessió. I s'han de poder acreditar fefaentment en qualsevol moment del procés selectiu davant els òrgans competents. S'entendrà per òrgans competents a aquest efecte: la Comissió de selecció, el rector o la rectora i el Servei de Recursos Humans.

    Quarta. Acreditació dels coneixements lingüístics

    4.1. El professorat contractat temporal i permanent de la UdG ha de tenir un coneixement suficient de la llengua pròpia i oficial de la Universitat per tal que es pugui expressar correctament oralment i per escrit en tots...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR