RESOLUCIÓ CLT/1904/2017, de 31 de juliol, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, adoptat en sessió de 19 de juliol de 2017, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 19 de juliol de 2017, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar des de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 31 de juliol de 2017

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració

Acord

del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 19 de juliol de 2017, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació

Vista la Resolució CLT/2818/2015, de 26 de novembre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d'ajuts en règim de concurrència.

Vist que aquesta línia de subvencions va a càrrec del Fons per al foment de la producció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals regulat en els articles 32-34 de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema, i que s'ha garantit la participació dels professionals del sector audiovisual en l'establiment dels criteris d'atorgament de les subvencions a la producció d'obres audiovisuals d'animació;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com les disposicions relatives a subvencions de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

—1 Aprovar les bases específiques següents que han de regir la concessió de subvencions per a la producció d'obres audiovisuals d'animació, que s'adjunten com a annex.

—2 Derogar les bases específiques publicades mitjançant l'annex de la Resolució CLT/2953/2015, de 26 de novembre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions a la producció de llargmetratges cinematogràfics, minisèries i llargmetratges televisius de ficció, i sèries d'animació per a televisió (DOGC núm. 7025, de 24.12.2015).

Annex

—1 Objecte

  1. L'objecte d'aquestes bases és subvencionar la producció de projectes d'obres audiovisuals d'animació ateses les modalitats següents:

    1. Sèries d'animació destinades a ser emeses per televisió, amb una clara voluntat innovadora, tant des de la perspectiva formal com tècnica, amb l'objectiu de fomentar l'aplicació de les noves tecnologies en la producció d'animació i la recerca de nous canals d'explotació, així com la creació de productes d'alta qualitat adreçats als mercats nacionals i internacionals.

    2. Llargmetratges cinematogràfics d'animació que emprin i posin de relleu els valors artístics i tècnics del país i la diversitat de la cinematografia catalana.

  2. Les subvencions previstes en aquestes bases s'adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

    —2 Destinataris

  3. Poden optar a les subvencions les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), que estiguin inscrites en el Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o en el Registre administratiu d'empreses cinematogràfiques i audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu, i amb establiment operatiu a l'Estat espanyol.

  4. S'entén per empresa de producció audiovisual independent la persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d'una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15% per part d'una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, i, en els darrers tres exercicis fiscals, no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

  5. Als efectes d'aquestes bases, s'entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti, i els transmet o els fa transmetre per un tercer.

    —3 Requisits i condicions

  6. Per poder optar a les subvencions s'han de complir, a banda dels requisits que estableix la base general 3, els requisits i les condicions següents:

    1.1 Requisits comuns a totes les modalitats establertes en la base 1.1:

    1. El rodatge de l'obra audiovisual s'ha d'iniciar a partir del primer dia hàbil del mes de gener de l'any de concessió de la subvenció. Si no s'ha iniciat el rodatge del projecte en el moment de presentació de la sol·licitud de subvenció, l'empresa productora ha de comunicar a l'Institut Català de les Empreses Culturals la data d'inici de rodatge en un termini no inferior als quinze dies previs, i la fi de rodatge en un termini no superior als trenta dies posteriors.

      Es considera inici de rodatge la data d'inici del moviment en els dibuixos, i fi de rodatge el moment en què finalitzi el procés de producció i de postproducció de la imatge i abans del procés de mescles.

    2. L'empresa sol·licitant s'ha d'encarregar de la producció executiva del projecte, de manera que la persona física encarregada de la producció executiva n'ha de dependre contractualment. Així mateix, la despesa corresponent a l'aportació de l'empresa sol·licitant al conjunt del projecte s'ha de facturar a nom de l'empresa sol·licitant.

    3. No s'admeten els projectes que es realitzin en règim de coproducció en què la participació de l'empresa productora sol·licitant sigui únicament financera.

    4. Incorporar a la producció, en règim de pràctiques per a alguna de les especialitats de guió, producció, disseny de personatges i fons, animació o direcció, dos/dues alumnes o graduats/ades de centres d'estudis audiovisuals.

    5. Les obres audiovisuals en format digital han d'incloure, com a mínim, la versió doblada o subtitulada en català, d'acord amb l'article 32.3 de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema.

    6. Els sol·licitants només poden presentar una sol·licitud per convocatòria de subvencions.

      1.2 Requisits específics ateses les diverses modalitats establertes en la base 1.1:

      1.2.1) Per poder optar a la modalitat que estableix la base 1.1 .a (sèries d'animació destinades a ser emeses per televisió), s'han de complir, a banda dels requisits establerts en l'apartat 1.1, els requisits i les condicions següents:

    7. Les sèries d'animació han de tenir una durada global mínima de 90 minuts.

    8. Tenir garantit, en el moment de presentació de la sol·licitud, el 30% del finançament de la sèrie d'animació i acreditar-ho.

      Aquest finançament ha de procedir d'acords, cartes de compromís o contractes amb empreses titulars de l'explotació de canals de televisió públiques o privades; empreses distribuïdores d'altres finestres d'explotació; amb plataformes de vídeo a la carta ( on demand) de pagament per subscripció accessibles des de territori espanyol, coproductors (nacionals, internacionals o financers); fonts de finançament privades; resolucions de subvencions públiques, incloent-hi les atorgades per l'Institut Català de les Empreses Culturals i excloent l'ajut de l'ICEC que preveuen aquestes bases; préstecs bancaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR