RESOLUCIÓ CLT/266/2018, de 19 de febrer, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural adoptat en la sessió de 19 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic,

Resolc:

—1 Que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 19 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 19 de febrer de 2018

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

Acord

del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 19 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

L'article 127.1 de l'Estatut d'autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de cultura, que comprèn, en tot cas, el foment de la cultura. Mitjançant la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, es va crear l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, que té com a objecte concentrar les iniciatives de suport i foment del departament competent en matèria de cultura i de les entitats adscrites, excepte l'Institut Català de les Empreses Culturals, que transitòriament manté les funcions d'aprovar les bases i convocatòries i gestionar els ajuts.

Així, d'acord amb el que disposa l'article 4 dels Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aprovats mitjançant el Decret 7/2012, de 10 de gener, correspon a aquesta entitat aprovar les bases reguladores i les convocatòries d'ajuts en matèria cultural, a proposta del departament competent en matèria de cultura o de les entitats competents per raó de la matèria, així com tramitar i resoldre els procediments de concessió d'ajuts en matèria cultural.

La creació de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural s'emmarca en el projecte de finestreta única que té l'origen en la necessitat d'unificar en un sol portal d'accés tot el sistema de subvencions dels òrgans del Departament de Cultura i de les entitats públiques adscrites, per tal de facilitar els processos a les persones interessades, optimitzar els recursos disponibles i impulsar la tramitació electrònica. A fi d'assolir aquests objectius, es facilita per via telemàtica l'accés a la informació, a la presentació de sol·licituds, a l'aportació de documentació i a conèixer l'estat de tramitació; amb la gestió unificada de la tramitació de subvencions, s'han modernitzat també els procediments i simplificat els requisits, els documents i els formularis, i s'ha reduït el termini de concessió i pagament. Aquest canvi substancial en el model de gestió de les polítiques de foment del Departament de Cultura es veu reflectit en l'aprovació d'unes bases reguladores generals aplicables a totes les línies de subvencions en matèria cultural, tret de les que són competència de l'Institut Català de les Empreses Culturals. Les bases generals s'han aprovat per acord del Consell d'Administració de l'OSIC de 6 de febrer de 2017, publicades mitjançant la Resolució CLT/232/2017, de 7 de febrer (DOGC núm. 7312, de 20 de febrer de 2017). Aquestes bases han estat modificades per l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural adoptat en la sessió de 28 de novembre de 2017, publicat mitjançant la Resolució CLT/2804/2017, de 30 de novembre (DOGC núm. 7511, de 5 de desembre de 2017).

El projecte de finestreta única ha evolucionat amb l'Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, que estableix la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d'ajuts de concurrència pública adreçats a persones jurídiques, públiques o privades, a persones físiques empresàries i a determinats col·lectius de persones físiques.

Aquest any s'ha optat novament per aprovar les bases específiques de les línies de subvencions agrupades per àmbits en diferents acords. Aquest Acord té com a objecte aprovar les 7 línies de subvencions de l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada;

D'acord amb l'article 7.3.a) dels Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aprovats pel Decret 7/2012, de 10 de gener, a proposta del Departament de Cultura, el Consell d'Administració acorda:

—1 Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic, que consten a l'annex d'aquest Acord.

—2 Derogar l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 22 de febrer de 2017, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic, publicat mitjançant la Resolució CLT/605/2017, de 23 de març.

Annex

Bases específiques de l'àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic

Índex

  1. Producció d'espectacles i d'exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

  2. Federacions que programin activitats culturals relacionades amb l'associacionisme i la cultura popular i tradicional catalana.

  3. Producció i edició de llibres i fonogrames relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

  4. Desplaçaments fora de Catalunya per dur a terme activitats i projectes relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

  5. Organització de festivals i trobades nacionals de cultura popular i tradicional.

  6. Activitats en matèria de formació i de documentació relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana.

  7. Activitats que fomentin la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni etnològic de Catalunya.

  8. Bases específiques de subvencions per a la producció d'espectacles i d'exposicions relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana.

    —1 Objecte

    1.1 L'objecte d'aquestes bases és donar suport a la producció de nous espectacles d'arrel tradicional i a l'organització d'exposicions relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana.

    1.2 Aquesta línia de subvencions té les modalitats següents:

    1. La producció d'espectacles inèdits d'arrel tradicional.

    2. La producció d'exposicions, físiques o de caràcter virtual, de temàtica vinculada o relacionada amb els diferents aspectes de la cultura popular i tradicional catalana.

      1.3 Queden excloses d'aquesta línia de subvencions:

    3. La producció d'espectacles i d'exposicions amb finalitats comercials o vinculades a festes, fires o celebracions comercials o de promoció turística.

    4. Les activitats que no utilitzin el català o l'aranès en els seus continguts.

    5. La filmació o enregistrament de l'espectacle.

    6. Les activitats que no tinguin relació amb el marc d'actuació que estableix la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, o les que, per raó de l'activitat o el destinatari, siguin competència d'altres departaments de la Generalitat.

      —2 Persones beneficiàries

      2.1 Poden optar a aquestes subvencions les corporacions locals o ens que en depenen, les fundacions i les associacions, amb domicili social a Catalunya, així com les empreses, ja siguin persones físiques o jurídiques, amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu.

      2.2 No poden optar a aquestes subvencions les federacions d'entitats.

      —3 Requisits, condicions i incompatibilitats

      3.1 Cada sol·licitant només pot presentar un projecte per a cadascuna de les dues modalitats que estableix la base 1.2 i cal que el presenti en dues sol·licituds, una per a cada modalitat. Només en el cas que un mateix projecte inclogui les dues modalitats es pot presentar mitjançant una única sol·licitud.

      3.2 Les activitats s'han de fer dins de l'any natural de concessió de l'ajut, però es pot incloure en el projecte la despesa feta durant el darrer quadrimestre de l'any anterior a la seva concessió, sempre que estigui inequívocament vinculada a l'activitat subvencionada.

      3.3 L'estrena dels espectacles i la inauguració de les exposicions objecte d'aquestes subvencions s'han de dur a terme durant l'any natural de concessió de la subvenció.

      —4 Quantia

      4.1 La subvenció mínima per projecte s'estableix en 400,00 euros.

      4.2 S'han d'inadmetre les sol·licituds de subvenció d'un import inferior a 400,00 euros o que continguin un pressupost del projecte inferior als 800,00 euros. Així mateix, s'han de denegar les sol·licituds de subvenció per a projectes que, un cop valorats, només puguin obtenir una subvenció inferior a 400,00 euros.

      —5 Despeses subvencionables

      5.1 Són despeses subvencionables les següents:

    7. Pel que fa a la producció d'espectacles:

      - L'obra (guió, adaptació, etc.).

      - La música (composició, arranjament, enregistrament de banda sonora, etc.).

      - La direcció.

      - La coreografia.

      - L'escenografia.

      - El disseny tècnic (llum, so, gràfic).

      - La compra, la confecció o el lloguer de vestuari directament relacionat amb l'espectacle objecte de subvenció.

      - La producció de material sonor i audiovisual, sempre que sigui necessari per al procés creatiu de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR