RESOLUCIÓ CLT/336/2015, de 24 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a la distribució i explotació d'espectacles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en sessió de 28 de gener de 2015, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a la distribució i explotació d’espectacles,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 28 de gener de 2015, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a la distribució i explotació d’espectacles.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el conseller/a de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 24 de febrer de 2015

Pilar Pifarré i Matas

Presidenta del Consell d’Administració

Acord

de 28 de gener de 2015, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a la distribució i explotació d’espectacles.

Vista la Resolució CLT/2383/2014, de 17 d’octubre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència. Aquestes bases generals han estat modificades per l’acord publicat mitjançant la Resolució CLT/266/2015, de 3 de febrer;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

  1. Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a la distribució i explotació d’espectacles, que consten en annex d’aquest Acord:

    Aquestes bases específiques complementen tot el que estableix la Resolució CLT/2383/2014, de 17 d’octubre (DOGC núm. 6738, de 29.10.2014), per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s’aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d’ajuts en règim de concurrència. Aquestes bases generals han estat modificades per l’acord publicat mitjançant la Resolució CLT/266/2015, de 3 de febrer (DOGC núm. 6816, de 23.2.2015).

  2. Derogar les bases publicades mitjançant l’annex VI de la Resolució CLT/1133/2013, de 17 de maig, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en la doble modalitat d’aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals.

    Annex 1

    —1 Objecte

  3. L'objecte d'aquestes bases és la concessió d'ajuts amb les tipologies següents:

    1. Ajuts a projectes de distribució i explotació d’espectacles arreu de Catalunya en localitats diferents de la ciutat de Barcelona dels àmbits del teatre, la dansa, el circ i la música en viu, tret dels concerts d’orquestres simfòniques.

    2. Ajuts a projectes de distribució i explotació de gires de concerts d’orquestres simfòniques arreu de Catalunya. Als efectes d’aquestes bases, s’entén per concert d’orquestra simfònica l’executat per una orquestra d’un mínim de 12 músics.

    3. Ajuts a projectes d’explotació d’espectacles dels àmbits del teatre, la dansa, el circ i la música en viu al municipi de Barcelona i fora de Catalunya.

    No són objecte d’aquests ajuts els projectes relatius a espectacles inclosos en els programes de festes majors municipals.

  4. Els ajuts previstos en aquestes bases s’articulen en les modalitats següents:

    1. Aportació reintegrable.

    2. Subvenció.

  5. Les empreses o entitats poden sol·licitar acollir-se només a la modalitat a) de l’apartat anterior o a les dues modalitats per al mateix projecte, però no poden sol·licitar acollir-se ni ser beneficiàries únicament de la modalitat b).

  6. Respecte a la modalitat d’aportació reintegrable, s’ha de reintegrar el 100% de l’import i no merita interessos. Respecte a la modalitat de subvenció, s’ha de retornar en funció dels ingressos obtinguts per l’explotació del projecte subvencionat en virtut de la base 10.2, sens perjudici de les causes de revocació que preveuen la base 16 i la base general 19.

  7. Els ajuts previstos en aquestes bases s’adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

    —2 Destinataris

  8. Poden presentar sol·licituds les empreses privades, ja siguin persones físiques o jurídiques, de promoció d’espectacles de música en viu, de producció i distribució d’espectacles i les companyies professionals de teatre, de dansa o de circ, que compleixin els requisits de la base 3. Les empreses exhibidores de teatre, música, circ o dansa no poden sol·licitar ajut.

  9. Pel que fa a la tipologia establerta a la base 1.1.b), a més dels establerts al punt anterior, poden presentar sol·licituds les entitats privades sense ànim de lucre.

  10. També poden presentar sol·licituds les agrupacions d’empreses que es constitueixin en unions temporals d’empreses (UTE), que compleixin els requisits establerts a les bases generals i en aquestes bases específiques.

    —3 Requisits i condicions i incompatibilitats

  11. Requisits de les empreses o entitats sol·licitants.

    Per poder ser beneficiàries dels ajuts, les empreses o entitats sol·licitants han de complir, a banda dels que preveu la base general 3, els requisits següents:

    1. Tenir solvència econòmica i tècnica contrastada. Es considera que es té solvència econòmica si el balanç de l’empresa en la data de presentació de la sol·licitud presenta fons propis positius.

    2. Tenir una antiguitat mínima en la seva activitat de 2 anys o poder demostrar que els professionals directius de l’empresa o entitat tenen una antiguitat mínima en activitats similars del mateix temps.

    3. Participar a risc en el projecte objecte de l’ajut.

  12. Requisits dels projectes

    2.1 Els projectes presentats han de complir els requisits següents, per a qualsevol de les tipologies establertes a la base 1.1:

    1. L’activitat s’ha de realitzar en el període comprès entre l’any de concessió de l’ajut i fins a l’últim dia hàbil del mes de juny de l’any posterior al de concessió de l’ajut.

    2. El projecte ha de referir-se a l’explotació d’un sol espectacle.

    2.2 Respecte a la tipologia establerta a la base 1.1.a), l’espectacle ha de comptar amb un pla d’explotació i un calendari d’exhibició en equipaments escènics i musicals municipals de Catalunya, que inclogui localitats diferents de la ciutat de Barcelona i d’aquelles on s’hagi exhibit l’espectacle fins a l’any anterior al de la concessió de l’ajut. El pla d’explotació ha d’incloure, com a mínim, la representació de l’espectacle en quatre localitats, i ha de constar el compromís dels ajuntaments o ens municipals corresponents per a la contractació de les actuacions, així com el compromís d’assumir els costos d’obertura de l’equipament –s’entén com a tals, entre d'altres, els costos de personal de taquilla i de sala, de tècnics, i de muntatge i desmuntatge- i de publicitat de l’espectacle. L’espectacle s’ha d’haver estrenat en el moment de presentació de la sol·licitud.

    2.3 Respecte a la tipologia establerta a la base 1.1.b), l’espectacle ha de comptar amb un pla d’explotació i un calendari d’exhibició de 2 o més actuacions, sense comptar l’estrena de la producció, en equipaments escènics i musicals de Catalunya. El sol·licitant ha d’assumir el risc de recuperació, com a mínim, del 50% de les despeses específiques de les actuacions mitjançant els ingressos per taquillatge. El titular de l’equipament ha d’assumir els costos d’obertura de l’auditori i de publicitat de l’espectacle.

    2.4 Respecte a la tipologia establerta a la base 1.1.c), l’espectacle ha de comptar amb un pla d’explotació i un calendari d’exhibició, sense comptar l’estrena de la producció, en un equipament escènic de Barcelona o de fora de Catalunya.

  13. Els ajuts de qualsevol tipologia prevista a la base 1.1 són compatibles amb altres ajuts per al mateix projecte de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i de la resta de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d’altres administracions públiques i entitats públiques o privades, i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

    —4 Valoració del projecte per obtenir l’ajut

  14. El projecte es valora amb un màxim de 100 punts, segons els criteris següents:

    1. Es valora la viabilitat econòmica del pressupost bonificat del projecte amb un màxim de 80 punts. El pressupost bonificat és el resultat de restar al pressupost acceptat (definit a la base 5) la quantitat corresponent a la subvenció (modalitat b de la base 1.2).

    2. Es valora l’impacte de l’activitat de l’empresa a Catalunya amb un màxim de 20 punts, repartits de la manera següent:

    b.1) Es valora amb 5 punts el fet que el sol·licitant hagi rebut ajuts per altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR