RESOLUCIÓ CLT/374/2018, de 2 de març, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en la sessió de 28 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals de 28 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 2 de març de 2018

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració

Acord

de 28 de febrer de 2018, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.

Vist que aquesta línia de subvencions va a càrrec del Fons per al foment de la difusió i la promoció de les obres i la cultura cinematogràfiques, regulat als articles 39 i 40 de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema, i s'ha garantit la participació dels professionals del sector audiovisual en l'establiment dels criteris d'atorgament de les subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com les disposicions relatives a subvencions de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

—1 Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.

—2 Derogar les bases publicades mitjançant la Resolució CLT/758/2017, de 10 d'abril, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió.

Annex

—1 Objecte

  1. Aquestes bases tenen com a objecte la concessió de subvencions per a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com per a la seva promoció i difusió. Als efectes d'aquestes bases, s'entén per festival o mostra audiovisual aquell esdeveniment que programa obres audiovisuals que es projecten davant un públic genèric, que té lloc durant un període específic de temps en una població o poblacions definides prèviament i que té un procediment de regulació del mateix festival o mostra i de la selecció de les obres audiovisuals.

  2. S'estableixen tres modalitats diferents en l'objecte:

    1. Modalitat A: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 100.000,00 euros.

    2. Modalitat B: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 50.000,00 euros i inferior a 100.000,00 euros.

    3. Modalitat C: festivals i mostres amb un pressupost total per sota dels 50.000,00 euros.

  3. Un mateix festival o mostra audiovisual només pot optar a una de les modalitats que estableix l'apartat 2.

  4. Queden exclosos d'aquestes subvencions els esdeveniments següents:

    1. Esdeveniments de caràcter musical o teatral que utilitzin el suport audiovisual.

    2. Festivals o mostres relacionats amb la formació en l'àmbit audiovisual, i qualsevol altra iniciativa que pretengui el reconeixement públic d'algun aspecte de l'audiovisual i que estigui promoguda des de l'àmbit acadèmic.

    3. Mostres de cinema que tinguin com a objecte específic l'entreteniment a l'aire lliure.

    4. Mostres o festivals dedicats a les obres audiovisuals relatives a: publicitat, esdeveniments retransmesos en directe, vídeos musicals, obres audiovisuals d'aficionats, tràilers i obres artístiques no narratives.

    5. Festivals o mostres que, tot i exhibir obres audiovisuals, tinguin per objecte principal un de diferent del foment de la difusió i la promoció de les obres i la cultura cinematogràfica i audiovisual.

  5. Tampoc no són objecte de les subvencions previstes en aquestes bases els festivals i mostres audiovisuals amb un pressupost superior a 300.000,00 euros.

  6. Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases tenen la consideració d'ajuts de minimis , regulats pel Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L352, de 24.12.2013).

    —2 Destinataris

    Poden optar a les subvencions les empreses i les entitats públiques o privades sense ànim de lucre, que duguin a terme les activitats que estableix la base 1 i compleixin els requisits que estableix la base 3.

    —3 Requisits i condicions

    Per poder optar a les subvencions s'han de complir, a banda dels que estableix la base general 3, els requisits i les condicions següents:

  7. Requisits comuns a les tres modalitats de la base 1.2:

    1. El festival o mostra s'ha de dur a terme a Catalunya en el període comprès entre l'11 de desembre de l'any anterior al de concessió de la subvenció i el 10 de desembre de l'any de concessió de la subvenció.

    2. El festival o mostra audiovisual ha de tenir una trajectòria consolidada d'un mínim de dues edicions consecutives, sense incloure l'edició o edicions de l'any de concessió de la subvenció. En cas que es tracti d'un nou festival o mostra audiovisual, s'exigeix que el seu director o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR