RESOLUCIÓ CLT/413/2018, de 7 de març, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en la sessió de 28 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 28 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 7 de març de 2018

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració

Acord

del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 28 de febrer de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals.

Vista la Resolució CLT/2818/2015, de 26 de novembre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d'ajuts en règim de concurrència, que han estat modificades per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/1816/2016, de 21 de juliol, per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/2143/2017, de 4 de setembre, i per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/138/2018, de 2 de febrer;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

  1. Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals, que consten en l'annex d'aquest Acord.

  2. Derogar les bases publicades mitjançant l'annex de la Resolució CLT/546/2015, de 17 de març, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a festivals o cicles musicals.

    Annex 1

    —1 Objecte

  3. L'objecte d'aquestes bases és la concessió d'ajuts per a festivals o cicles musicals que es duguin a terme a Catalunya.

  4. Els ajuts previstos en aquestes bases s'articulen en les modalitats següents:

    1. Aportació reintegrable.

    2. Subvenció.

    Les empreses poden sol·licitar acollir-se només a la modalitat a) o a les dues modalitats per al mateix projecte, però no poden sol·licitar acollir-se ni ser beneficiàries únicament de la modalitat b).

  5. Respecte a la modalitat d'aportació reintegrable, s'ha de reintegrar el 100% de l'import i no merita interessos. Respecte a la modalitat de subvenció, s'ha de retornar en funció del que resulti de l'aplicació dels criteris establerts en la base 10.2.b), sens perjudici de les causes de revocació que preveuen la base 16 i la base general 19.

  6. Queden exclosos d'aquestes bases els projectes que tinguin per objecte l'adquisició, la construcció, la rehabilitació o la millora de béns inventariables.

  7. Els ajuts previstos en aquestes bases s'adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

    —2 Destinataris

  8. Poden presentar sol·licituds les empreses privades que siguin persones físiques o jurídiques que tinguin com a objecte social o activitat la realització de festivals o cicles musicals i que compleixin els requisits i les condicions que estableix la base 3.

    També poden presentar sol·licituds les agrupacions d'empreses que es constitueixin en unions temporals d'empreses (UTE), que compleixin els requisits establerts a les bases generals i en aquestes bases específiques.

  9. No són destinatàries de les aportacions reintegrables ni de les subvencions regulades en aquestes bases les associacions, les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, així com les administracions públiques i ens que en depenen.

    —3 Requisits i condicions

  10. Requisits de les empreses sol·licitants.

    Per poder ser beneficiàries dels ajuts, les empreses sol·licitants han de complir, a banda dels que preveu la base general 3, els requisits següents:

    1. Tenir solvència econòmica i tècnica contrastada. S'entén que no té solvència econòmica si el balanç de l'empresa de l'últim exercici tancat presenta fons propis negatius. En cas que el sol·licitant acrediti variacions patrimonials posteriors que comportin una millora de la situació econòmica de l'empresa, es pot considerar que té solvència econòmica.

      En el cas d'empresaris persones físiques, s'entén que no tenen solvència econòmica si els rendiments de l'activitat econòmica a l'efecte de l'IRPF són negatius.

    2. Participar a risc en el projecte objecte de l'ajut.

  11. Requisits dels projectes.

    Els projectes presentats han de complir els requisits següents:

    1. El pressupost de l'edició de festival o cicle musical objecte de sol·licitud ha de ser com a mínim de 500.000,00 euros.

    2. La despesa del projecte s'ha de fer en el període comprès entre l'any anterior al de concessió de l'ajut i fins a l'últim dia hàbil del mes de juny de l'any posterior al de concessió de l'ajut.

    3. Cal que es prevegi la realització del festival o cicle en els terminis que especifiqui la convocatòria corresponent.

    4. Que s'hagin fet com a mínim dues edicions anteriors del festival o cicle musical per al qual se sol·licita l'ajut i que el pressupost total en cadascuna de les dues edicions anteriors hagi estat com a mínim de 500.000,00 euros.

    5. Tenir un pla d'explotació que prevegi un import efectiu d'ingressos. Queden exclosos aquells projectes que no prevegin cap ingrés. Els ingressos per patrocini no es consideren derivats de l'explotació del projecte.

    —4 Valoració del projecte per obtenir l'ajut

  12. El projecte es valora amb un màxim de 100 punts, segons els criteris següents:

    1. Es valora la viabilitat econòmica del pressupost bonificat del projecte amb un màxim de 80 punts. El pressupost bonificat és el resultat de restar al pressupost acceptat (definit a la base 5) la quantitat corresponent a la subvenció (modalitat b) de la base 1.2).

    2. Es valora l'impacte de l'activitat de l'empresa a Catalunya amb un màxim de 20 punts, repartits de la manera següent:

    b.1) Es valora amb 5 punts el fet que el sol·licitant hagi rebut ajuts per altres conceptes de l'Institut Català de les Empreses Culturals o de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural o d'entitats adscrites, vinculades o participades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en algun dels dos anys anteriors al de la concessió de l'ajut.

    b.2) Es valora amb un màxim de 15 punts, segons els següents criteris:

    b.2.1) Si l'any anterior al de la concessió de l'ajut l'empresa ha realitzat tota la seva activitat a Catalunya, obté els 15 punts.

    b.2.2) Si l'any anterior al de la concessió de l'ajut l'empresa ha tingut activitat fora de Catalunya, es valora la part de despesa interna i externa en recursos i proveïdors catalans (que tinguin el domicili o l'establiment permanent a Catalunya) que hagi fet l'empresa del total de despesa de l'empresa durant el mateix termini.

  13. Les empreses sol·licitants tenen dret a obtenir l'ajut, tant en la modalitat d'aportació reintegrable com de subvenció, si el projecte obté una puntuació mínima de 60 punts en la suma dels criteris a) i b). En aquest cas, s'atorguen els ajuts als projectes amb puntuació més elevada i en funció de les disponibilitats pressupostàries.

    —5 Despeses subvencionables

  14. Es consideren despeses subvencionables aquelles previstes a la base general 5 que estiguin finançades per recursos propis o a risc per part de l'empresa, les quals formen el pressupost acceptat del projecte.

  15. L'adequació i la quantia dels costos de personal laboral imputables directament a l'activitat són objecte de valoració de l'òrgan instructor amb l'assessorament de la comissió que estableix la base 11.1, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR