RESOLUCIÓ CLT/605/2018, de 26 de març, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural adoptat en la sessió de 23 de març de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts,

Resolc:

—1 Que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 23 de març de 2018, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 26 de març de 2018

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració

Acord

del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 23 de març de 2018 pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts.

L'article 127.1 de l'Estatut d'autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de cultura, que comprèn, en tot cas, el foment de la cultura. Mitjançant la Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, es crea l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, que té com a objecte concentrar les iniciatives de suport i foment del departament en matèria de cultura i de les entitats adscrites, excepte l'Institut Català de les Empreses Culturals, que transitòriament manté les funcions d'aprovar les bases i convocatòries i gestionar els ajuts.

Així, d'acord amb el que disposa l'article 4 del Decret 7/2012, de 10 de gener, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, correspon a aquesta entitat aprovar les bases reguladores i les convocatòries d'ajuts en matèria cultural, a proposta del departament competent en matèria de cultura o de les entitats competents per raó de la matèria, així com tramitar i resoldre els procediments de concessió d'ajuts en matèria cultural.

La creació de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural s'emmarca en el projecte de finestreta única que té l'origen en la necessitat d'unificar en un sol portal d'accés tot el sistema de subvencions dels òrgans del Departament de Cultura i de les entitats públiques adscrites, per tal de facilitar els processos a les persones interessades, optimitzar els recursos disponibles i impulsar la tramitació electrònica. A fi d'assolir aquests objectius es facilita per via telemàtica l'accés a la informació, a la presentació de sol·licituds, a l'aportació de documentació i a conèixer l'estat de tramitació; amb la gestió unificada de la tramitació de subvencions, s'han modernitzat també els procediments i simplificat els requisits, els documents i els formularis, i s'ha reduït el termini de concessió i pagament. Aquest canvi substancial en el model de gestió de les polítiques de foment del Departament de Cultura es veu reflectit en l'aprovació d'unes bases reguladores generals aplicables a totes les línies de subvencions en matèria cultural, tret de les que són de l'àmbit de l'Institut Català de les Empreses Culturals. Les bases generals s'han aprovat per Acord del Consell d'Administració de l'OSIC de 6 de febrer de 2017, publicades mitjançant la Resolució CLT/232/2017, de 7 de febrer (DOGC núm. 7312, de 20.2.2017) i s'han modificat per l'Acord del Consell d'Administració de l'OSIC de 28 de novembre de 2017, publicat mitjançant la Resolució CLT/2804/2017, de 30 de novembre (DOGC núm. 7511, de 5.12.17), i per l'Acord de 19 de febrer de 2018, publicat mitjançant la Resolució CLT/373/2018, de 28 de febrer (DOGC núm.7574, de 8.3.2018).

El projecte de finestreta única ha evolucionat amb l'Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, que estableix la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d'ajuts de concurrència pública adreçats a persones jurídiques, públiques o privades, a persones físiques empresàries i a determinats col·lectius de persones físiques.

Aquest any s'ha optat novament per aprovar les bases específiques de les línies de subvencions agrupades per àmbits en diferents acords. Aquest Acord té per objecte aprovar onze línies de subvencions de l'àmbit de les arts.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei esmentada;

Vist l'informe del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts;

D'acord amb l'article 7.3.a) dels Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, aprovats pel Decret 7/2012, de 10 de gener, a proposta del Departament de Cultura, el Consell d'Administració acorda:

  1. Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts, que consten en l'annex d'aquest Acord.

  2. Derogar les bases específiques següents:

    1. Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 22 de febrer de 2017 pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts, publicat mitjançant la Resolució CLT/320/2017, de 22 de febrer.

    2. Acord del Consell d'Administració de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de 8 de març de 2017, pel qual s'aprova la modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions en l'àmbit de les arts, publicat mitjançant la Resolució CLT/446/2017, de 9 de març.

    Annex

    Bases específiques de l'àmbit de les arts

    Índex

  3. Subvencions per a projectes de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals.

  4. Subvencions a activitats de dansa de caràcter professional.

  5. Subvencions a activitats de circ de caràcter professional.

  6. Subvencions a activitats de teatre de caràcter professional.

  7. Subvencions per a programacions estables d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals.

  8. Subvencions per a la producció municipal i l'exhibició en festivals, circuits i xarxes de difusió d'espectacles d'arts escèniques i música sense finalitat lucrativa.

  9. Subvencions per a les activitats dels centres de creació i producció d'arts escèniques, música i arts visuals de caràcter professional en equipaments de titularitat pública.

  10. Subvencions per a projectes artístics que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals.

  11. Beques per a la recerca i la innovació en els àmbits de les arts visuals, dels nous sectors creatius, de les arts escèniques, de la música i del pensament.

  12. Beques per a la formació i el perfeccionament en els àmbits de les arts visuals, dels nous sectors creatius, de les arts escèniques, de la música i del pensament.

  13. Subvencions a les activitats complementàries de la programació professional estable de determinats equipaments escènics i musicals.

  14. Bases específiques de les subvencions per a projectes de caràcter professional en l'àmbit de les arts visuals

    —1 Objecte

    1.1 L'objecte d'aquestes bases és promoure projectes professionals de formació, producció, exhibició i difusió vinculats a l'àmbit de les arts visuals, així com projectes interdisciplinaris o de noves tendències que tinguin com a base les arts visuals.

    1.2 Aquesta línia de subvencions té les modalitats següents:

    1. Suport a l'organització d'un programa d'activitats de formació per a professionals i a l'organització d'activitats de dinamització i d'iniciació a les arts visuals.

      Poden ser subvencions per a:

      a.1) Iniciatives que volen fomentar la recerca, el diàleg i l'intercanvi d'experiències entre professionals, així com aquelles que milloren els coneixements en noves tecnologies i qualsevol altre que impliqui un creixement professional dins del sector de les arts visuals.

      a.2) Projectes pedagògics que tenen com a objectiu l'educació i la comprensió dels llenguatges de les arts visuals.

      a.3) Programes de residència per a artistes i altres professionals de les arts visuals. S'entén per programes de residència aquells que tenen com a objectiu proveir els participants de temps d'estada, espai i mitjans per desenvolupar el seu procés creatiu i/o d'investigació. Inclouen assessorament professional, tant teòric com pràctic, als residents, ajuda a la producció i visibilització dels resultats obtinguts, entre altres aspectes, per tal d'aconseguir la màxima professionalització.

      a.4) Activitats en format de seminaris, jornades, tallers, cursos, etc.

      Se n'exclou l'oferta educativa impulsada per centres o escoles d'art.

      Se n'exclouen les activitats formatives de sessions, cursos i tallers destinats a la iniciació o al perfeccionament en les tècniques de dibuix, pintura, modelat, gravat, escultura i oficis artístics (artesania i disseny, ceràmica, vidre, cuir, pell, etc.).

      b) Suport a l'organització d'activitats professionals en format d'exposició, mostra, festival o similar, que tinguin com a objectiu desenvolupar, impulsar i difondre projectes basats en les arts visuals.

      Són subvencions per a la producció, l'exhibició i la difusió d'aquests projectes.

      Cal que es faci una presentació pública del projecte dins de l'any natural de la concessió de la subvenció. Se n'exclouen el procés de recerca previ a la producció, les activitats promogudes per una galeria d'art i totes les que tinguin una finalitat comercial.

      c) Suport a projectes de comunicació, arxius i plataformes digitals dedicats a la preservació, la documentació, la catalogació i la difusió, que suposin un impuls en la trajectòria del sector o del sol·licitant, en format de publicació digital, web o qualsevol altre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR