RESOLUCIÓ ECO/1134/2015, de 13 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya sobre el reconeixement de certificats i títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

Atès que la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, en la sessió de 24 d’abril de 2015, ha aprovat l’Acord sobre el reconeixement de certificats i títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres i també donar-hi publicitat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Vist això, i en virtut de les competències que em confereix l’article 126 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya,

Resolc:

Article únic

Donar publicitat a l’Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya sobre el reconeixement de certificats i títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres, que figura com a annex d’aquesta Resolució.

Barcelona, 13 de maig de 2015

Claudi Alsina i Català

Secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya

Annex

Acord de 24 d’abril de 2015, de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, sobre el reconeixement de certificats i títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres.

El Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment. Estrasburg: Consell d’Europa, 2001), forma part del projecte de política lingüística del Consell d’Europa i proporciona una base comuna per a l’elaboració de programes de llengües, orientacions curriculars, exàmens i manuals per a l’aprenentatge de llengües estrangeres. El MECR defineix els diferents nivells de domini de les llengües (A1, A2, B1, B2, C1 i C2) i, per a cadascun dels nivells, defineix les destreses que els estudiants han d’adquirir en cadascuna de les competències lingüístiques: comprensió auditiva i lectora, interacció oral, expressió oral i expressió escrita.

La Llei 1/2003, de 19 de febrer, d’universitats de Catalunya, en l’article 6.6, efectua un mandat al Govern i també a les universitats perquè implantin programes de foment del coneixement de terceres llengües que puguin incloure tant l’ús d’aquestes llengües en les activitats acadèmiques de la universitat com en l’oferta d’assignatures específiques. D’altra banda, l’article 138 de la mateixa Llei d’universitats de Catalunya preveu que l’avaluació de la qualitat, la certificació dels processos i l’acreditació de l’aprenentatge dels ensenyaments del sistema universitari de Catalunya s’orientin a llur adequació permanent a les demandes socials, als requisits de qualitat de formació universitària i a la millora contínua de llurs processos, en el marc de l’espai europeu d’ensenyament superior.

Més recentment, la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, regula, en l’article 211, l’acreditació dels coneixements d’una tercera llengua en l’àmbit universitari.

En la sessió de 30 d’octubre de 2014, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va emetre un informe favorable sobre l’esborrany d’Ordre conjunta entre el Departament d’Economia i Coneixement i el Departament d’Ensenyament, per la qual s’estableix el reconeixement de l’acreditació de la competència en terceres llengües, el contingut de la qual va ser treballat pels representants de totes les universitats en la Comissió de Política Lingüística del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Correspon a les universitats, actuant coordinadament en l’àmbit del Consell Interuniversitari de Catalunya i d’acord amb la normativa vigent, adoptar els acords pertinents en aquesta matèria, sobre la base de l’objectiu comú d’establir i simplificar un marc referencial per al sistema universitari de Catalunya relatiu al reconeixement dels certificats i els títols acreditatius de la competència en llengües estrangeres.

En conseqüència, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya adopta els acords següents:

Primer. Mantenir la validesa i la vigència del contingut material de l’Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya de 30 d’octubre de 2014, relatiu al reconeixement de l’acreditació de la competència en terceres llengües, en la versió, degudament actualitzada, que s’adjunta com a annex.

Segon. Incloure en aquesta versió actualitzada dos apartats, amb el contingut següent:

c) Totes les universitats que no disposin d’exàmens de les llengües establertes amb el segell CertAcles han de dur a terme les accions necessàries per obtenir aquest segell per a les seves proves de certificació, d’acord amb el calendari acordat per la Comissió de Política Lingüística i posteriorment aprovat per la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya.

d) Les universitats han de facilitar informació i orientació al seu estudiantat de forma actualitzada sobre la documentació acreditativa de la competència en terceres llengües, per tal de garantir els principis d’informació veraç, d’accessibilitat i de transparència.

Tercer. Donar publicitat a aquest Acord i al document annex, mitjançant la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Annex a l’Acord de 24 d’abril de 2015 de la Junta del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR