RESOLUCIÓ EMC/1714/2018, de 23 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques de formació en màrqueting turístic de Catalunya a l'estranger de l'Agència Catalana de Turisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

L'Agència Catalana de Turisme pretén promoure la professionalització mitjançant la formació de personal en promoció turística per tal d'enriquir una cartera de recursos humans del sector turístic.

Per tal de fomentar aquesta experiència, l'Agència Catalana de Turisme ofereix aquest programa de beques que s'adreça a titulats universitaris, amb la finalitat que posteriorment puguin aplicar aquesta experiència en el desenvolupament de la seva carrera professional.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment a l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels Estatuts de l'Agència preveu la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat. En virtut d'aquesta normativa, l'AGAUR actuarà com a entitat col·laboradora en la tramitació del programa de beques comprés en aquesta Resolució.

Per tant, per tal de garantir que els ajuts es concedeixin d'acord amb els criteris de publicitat i lliure concurrència i de conformitat amb el que estableixen el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791, de 31.12.2002); i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i del Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006),

Resolc:

Primer.- Bases reguladores

Aprovar les bases que regeixen la concessió de les beques de formació en màrqueting turístic de Catalunya a l'estranger de l'Agència Catalana de Turisme i que figuren com a annex d'aquesta Resolució.

Segon.- Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant la persona titular del departament competent en matèria de turisme, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 76 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Disposició Final

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació.

Barcelona, 23 de juliol de 2018

Xavier Espasa i Añoveros

Director general

Annex 1

Bases reguladores del procediment per a la concessió de les beques de formació en màrqueting turístic de Catalunya a l'estranger.

--1 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de beques de formació en màrqueting turístic de Catalunya a l'estranger, per tal de formar persones qualificades en aquest àmbit mitjançant la realització de pràctiques als Centres de Promoció Turística de Catalunya, d'acord amb les directrius del programa establert per l'Agència Catalana de Turisme.

--2 Requisits de les persones beneficiàries

Podran demanar les beques per les activitats de promoció turística esmentades, les persones que reuneixin els requisits següents:

  1. Tenir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea.

  2. Posseir titulació universitària oficial de grau mitjà o superior (diplomatura, llicenciatura o grau) obtinguda en una universitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o estar en condicions d'obtenir-la mentre duri el període de lliurament de sol·licituds. En el cas de tenir una titulació d'universitats de països no membres de la Unió Europea, cal l'homologació oficial del Ministeri competent en matèria d'Ensenyament.

  3. Tenir l'empadronament a Catalunya mínim de dos anys, no necessàriament consecutius, en els darrers cinc anys.

  4. Tenir el certificat de nivell de suficiència de català (nivell C1) o titulació equivalent.

  5. No estar separat/ada mitjançant resolució ferma dictada en expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques.

  6. Tenir un màxim de 30 anys el dia de la publicació de la present Resolució de convocatòria.

  7. Tenir coneixement del castellà i de l'idioma/es oficial/s del país de destinació o bé del que habitualment s'utilitzi en les relacions professionals.

    Es valoraran els coneixements d'altres idiomes.

    --3 Incompatibilitats

    El gaudiment de les beques no podrà ser simultani amb altres beques o ajuts ni amb qualsevol altre tipus d'activitat remunerada.

    La concessió d'aquestes beques no implica cap vinculació laboral entre la persona interessada i l'Agència Catalana de Turisme.

    --4 Durada i residència

    La durada de la beca serà la que marqui la convocatòria. L'Agència Catalana de Turisme podrà prorrogar aquesta beca pel mateix període de temps, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

    En el cas que el destí sigui Nova York, l'estada màxima permesa al país és de 18 mesos.

    La persona becada tindrà dret a absentar-se del centre on estigui prestant els seus serveis durant 10 dies laborables el primer any.

    Així mateix, en el cas que es decideixi una pròrroga de la beca per un any més, l'Agència Catalana de Turisme atorgarà una setmana de descans en el període de Nadal més un permís d'absència de l'oficina de 22 dies laborables retribuïts.

    Durant el període de vigència de la beca, la persona becada ha de residir a la ciutat on hagi estat assignada o la seva rodalia.

    No obstant això, si les activitats programades per l'Agència Catalana de Turisme ho requereixen, la persona becada podrà ser traslladada de ciutat temporalment o definitivament.

    L'horari vindrà donat per cada centre de promoció turística.

    --5 Canvis i incidències

    Quan les circumstàncies del cas així ho aconsellin i estiguin degudament motivades, l'òrgan que concedeix la beca podrà autoritzar, a petició de la persona beneficiària, alguna variació en el període o ciutat de destí de gaudi de la beca, i també resoldre qualsevol incidència que no impliqui un canvi substancial en les condicions i finalitat de la beca.

    --6 Dotació

    La dotació de les beques s'ha d'establir a la convocatòria, l'import de les quals quedarà limitat, en el seu import global, pel que determini el pressupost vigent de l'Agència Catalana de Turisme en cada exercici.

    --7 Sol·licituds

    7.1 La sol·licitud, d'acord amb el model normalitzat d'instància, l'ha de formalitzar la persona sol·licitant seguint les instruccions que s'hi detallen.

    L'imprès normalitzat de sol·licitud i les bases es poden obtenir a les dependències de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), Passeig Lluís Companys, 23 – 08010 Barcelona, a la seva pàgina web (http://agaur.gencat.cat) a la pàgina web de l'Agència Catalana de Turisme (http://act.gencat.cat) i a través de Tràmits gencat (http://tramits.gencat.cat). En cas de qualsevol incidència o diferència entre els impresos presentats en format paper i els presentats en suport electrònic, sempre preval la sol·licitud presentada al registre en format paper.

    Totes les sol·licituds s'han de presentar en suport electrònic a través de Tràmits gencat (http://tramits.gencat.cat) i, en el cas de no disposar de signatura electrònica, també en format paper (només el formulari general amb les signatures corresponents), al registre de l'Agència de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR