RESOLUCIÓ EMC/2324/2016, de 17 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores d'Indústria del Coneixement (Llavor i Producte).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 98/2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol ix del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Són aplicables les previsions i descripcions que conté l'apartat 2.1.1 del Marc sobre ajuts estatals de recerca, desenvolupament i innovació, publicat mitjançant Comunicació de la Comissió (2014/C 198/01), publicada al DOUE el 27 de juny de 2014, segons les quals els ajuts que preveu aquesta resolució no constitueixen ajuts d'estat en el sentit del que es preveu a l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE).

L'Acord de Govern de 7 de juny de 2016 impulsa l'execució de les actuacions del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, del Programa Operatiu del FSE de Catalunya 2014-2020, i de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). El punt 2 d'aquest Acord aprova les vies de finançament que garanteixen el desplegament del Pla d'acció de la RIS3CAT per a les actuacions de les anualitats de 2015 a 2017.

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'AGAUR.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat, en data de 5 de desembre de 2002, en el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR) .

Ateses les consideracions anteriors,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores del procediment per a la concessió d'ajuts d'Indústria del Coneixement, que consten en l'annex d'aquesta resolució.

DISPOSICIÓ FINAL

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president o la presidenta de la CEAR en el termini d'un mes comptador de l'endemà de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 17 d'octubre de 2016

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Francesc Subirada i Curcó

President de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca

Annex

Bases reguladores

  1. Preàmbul

    El programa Indústria del Coneixement, impulsat des de la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, vol afavorir la creació i la consolidació d'un ecosistema empresarial nou, d'alt valor afegit i intensiu en coneixement, basat en els resultats provinents dels diferents centres de generació de coneixement del sistema català de ciència i innovació, a fi i efecte d'aconseguir la generació de llocs de treball d'alta qualificació i una millora significativa de les activitats innovadores que han d'actuar com a motor de l'economia catalana en els propers anys.

    Aquest programa forma part de l'Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que promou l'R+D+I com a motor de transformació del teixit productiu. La RIS3CAT preveu la valorització del coneixement i la transferència innovadora com un dels instruments bàsics per aconseguir aquest objectiu.

    L'estratègia Europa 2020 fixa el marc general d'actuació en què s'han de centrar els esforços de la política de cohesió europea finançada per mitjà dels fons estructurals i d'inversió europeus, entre els quals hi ha el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Una de les línies d'actuació recollides és el desenvolupament intel·ligent, que consisteix a afavorir una economia basada en el coneixement i la innovació, amb l'objectiu d'assolir una inversió publicoprivada en R+D que impliqui de mitjana el 3% del producte interior brut del conjunt de la Unió Europea.

    Aquests objectius generals es concreten en uns objectius temàtics en els quals han d'incidir els fons estructurals i d'inversió europeus, i que estan recollits per l'article 9 del Reglament (UE) núm. 1303/2013. Un d'aquests objectius temàtics és potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació. Alhora, entre les prioritats d'inversió dels fons FEDER que recull l'article 5 del Reglament (UE) núm. 1301/2013, hi figuren el foment de la inversió en el desenvolupament de productes i serveis, la transferència de tecnologia, la innovació social, el desenvolupament de vincles i sinergies, així com les agrupacions i la innovació oberta per mitjà d'una especialització intel·ligent.

    Els ajuts que regulen aquestes bases corresponen a l'objectiu específic 1.2.2, “Transferència de coneixement i cooperació entre empreses i centres d'investigació”, i corresponen a un instrument de suport a la valorització i la transferència innovadora recollit en el Programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER de Catalunya 2014-2020.

  2. Modalitat A. Ajuts Llavor per a projectes innovadors amb potencial d'incorporació al sector productiu

    —1 Objecte

    1.1 El finançament de projectes d'innovació que es trobin a les fases 1 i 2 dins l'escala de maduresa tecnològica 1 per a la valorització de coneixement amb potencial d'incorporació al sector productiu. Els projectes han d'estar destinats al reforç de la protecció del coneixement generat i a les primeres proves (preprototips), i a la definició de la ruta de comercialització, la generació del model de negoci, l'anàlisi de viabilitat tecnològica i comercial o el disseny de prova de concepte o a altres activitats similars que s'englobin dins d'aquestes fases.

    1.2 Els equips de recerca que es presentin han de disposar de persones que estiguin realment motivades pel canvi cultural que es proposa, i que han de liderar dins l'entitat.

    El Científic Responsable ha de ser una persona líder en el seu camp i en l'entorn acadèmic i científic. Aquesta persona és la responsable del projecte.

    El Científic Emprenedor ha de ser un investigador jove, preferentment del mateix grup de recerca que el Científic Responsable. Ha d'estar familiaritzat amb la tecnologia o el coneixement, però, sobretot, ha d'identificar aquest projecte com una oportunitat de desenvolupament professional.

    El Mentor Empresarial ha de ser una persona responsable empresarial o directiu sènior, del sector productiu, receptiva respecte de l'objectiu del projecte i amb la disponibilitat adequada. Calen perfils amb experiència contrastada, que tinguin una visió transversal del sector i que estiguin motivats per la iniciativa. Si és possible, ha de ser una persona vinculada a departaments d'innovació, desenvolupament de negoci o llicències, i que vegi l'actuació com una oportunitat per fer atractiva per al mercat una tecnologia o coneixement que es consideri d'un alt valor afegit. Es pretén que, per mitjà de reunions periòdiques amb l'equip investigador, l'assessori en l'estratègia més adequada per a la valorització i l'entrada de la tecnologia o coneixement al mercat.

    1.3 L'ajut es complementa amb un pla de formació en emprenedoria, adreçat als membres de l'equip Llavor i orientat al desenvolupament dels projectes innovadors finançats per aquests ajuts. Els beneficiaris han de ser informats pels mitjans pertinents sobre el pla de treball i les accions concretes que es duran a terme.

    —2 Entitats beneficiàries

    2.1 Es poden beneficiar d'aquests ajuts els equips de recerca de les universitats del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca, els centres tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre que tinguin com a activitat principal la recerca i que tinguin seu a Catalunya o hi desenvolupin tota o part de l'activitat de recerca.

    2.2 Les entitats sol·licitants han de demanar l'ajut per mitjà de la persona que tingui la representació legal de l'entitat i amb el vistiplau d'una persona responsable vinculada contractualment a l'entitat sol·licitant, la qual ha d'estar en possessió del títol de doctor/a i ha d'actuar com a persona responsable del projecte.

    2.3 Les entitats participants han de ser propietàries o copropietàries del coneixement o la tecnologia que es vol valoritzar. La gestió dels resultats addicionals que es puguin obtenir durant el desenvolupament del projecte és responsabilitat de l'entitat sol·licitant.

    —3 Requisits

    3.1 Requisits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR