RESOLUCIÓ EMC/2888/2017, de 14 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la incorporació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia dins del programa Beatriu de Pinós (BP).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 316/2016, de 8 de novembre, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'AGAUR.

És aplicable l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat, en data de 5 de desembre de 2002, en el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR) .

Per tot això,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la incorporació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia dins del programa Beatriu de Pinós (BP), les condicions de les quals figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar els recursos següents: un recurs potestatiu de reposició davant el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR) en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 14 de desembre de 2017

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Francesc Subirada i Curcó

President de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca

ANNEX

  1. Preàmbul

    Coincidint amb l'objectiu de la Unió Europea d'incrementar el nombre i la mobilitat de personal investigador segons l'estratègia Europa 2020 i les seves iniciatives emblemàtiques Innovation Union, Youth on the Move i Agenda for new skills and jobs, la Generalitat de Catalunya es proposa reforçar el sistema de recerca i desenvolupament de manera que atregui talent investigador i faciliti la inserció de personal qualificat al sistema català de ciència i tecnologia.

    En aquest sentit, el programa Beatriu de Pinós contribueix directament a la implementació de l'espai europeu de recerca, incentivant la mobilitat i l'atracció de personal investigador amb potencial per destacar com a líders en el seu camp de recerca, i donant-los l'oportunitat de seguir desenvolupant la seva carrera professional. Així doncs, el programa Beatriu de Pinós és susceptible d'obtenir cofinançament europeu del programa COFUND de les accions Marie Skłodowska-Curie per a programes d'alta qualitat i amb moviment transnacional. L'objectiu del programa també és aportar aquest potencial als grups de les institucions de recerca de Catalunya per tal d'enfortir la massa crítica del país en recerca en qualsevol àmbit científic.

    Finalment, i a fi de promoure les recomanacions i bones pràctiques de la Comissió Europea pel que fa a la contractació de personal investigador, des del programa Beatriu de Pinós es vol potenciar que les institucions beneficiàries dels ajuts tinguin degudament en compte els principis i les exigències generals de la Carta europea de l'investigador i el Codi de conducta de contractació d'investigadors (C&C), vetllant pel reconeixement i el desenvolupament professional del personal investigador acollit, i proporcionant-li un seguiment adequat, accés a formació i un entorn òptim per assolir els seus objectius i els del seu projecte.

  2. Bases reguladores

    —1 Objecte

    Aquestes bases tenen per objecte regular els ajuts per a la contractació i la incorporació, en règim de concurrència competitiva, de personal investigador doctor al sistema català de ciència i tecnologia.

    —2 Entitats beneficiàries

    Poden beneficiar-se d'aquests ajuts les universitats, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries que tinguin seu a Catalunya. Queden exclosos d'aquestes bases els centres tecnològics, els centres de suport a l'activitat tecnològica i els centres de difusió tecnològica.

    —3 Persones candidates

    Les persones candidates han de complir els requisits següents:

    1. Haver obtingut el títol de doctor entre les dates previstes en la convocatòria corresponent (s'entén com a data d'obtenció del doctorat la data de lectura i aprovació de la tesi).

      El període d'obtenció del títol de doctorat es pot ampliar (vegeu la convocatòria corresponent) si la persona candidata justifica qualsevol d'aquests supòsits durant aquest període:

      - Haver gaudit d'un període de baixa per maternitat o paternitat.

      - Haver tingut a càrrec menors de 6 anys o persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, o persones més grans de 65 anys que depenguin de la persona beneficiària i requereixin una dedicació especial.

      - Han patit una malaltia greu o un accident amb una baixa mèdica igual o superior als sis mesos.

    2. Tenir, en el moment d'incorporar-se a l'entitat receptora, un mínim de 2 anys d'experiència postdoctoral fora de l'Estat espanyol. Aquesta experiència postdoctoral, independentment del tipus de vinculació, es pot haver dut a terme en institucions diferents, sempre que el període total d'estada postdoctoral sigui, com a mínim, de 2 anys.

    3. No haver residit o treballat a l'Estat espanyol més de 12 mesos en els darrers 3 anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

      —4 Període d'execució i durada

      4.1 Els contractes objecte d'aquest ajut tenen la durada prevista en la convocatòria corresponent.

      4.2 Les entitats beneficiàries dels ajuts han d'incorporar la persona candidata i formalitzar el contracte d'acord amb la normativa vigent corresponent dins del període comprès entre la data de publicació de la resolució de concessió al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html) i la data prevista en la convocatòria corresponent. Només en casos excepcionals i degudament justificats el president o la presidenta de la CEAR pot autoritzar l'ajornament de la data de contractació, sempre que la petició se sol·liciti abans de la finalització d'aquest període.

      4.3 El fet de no haver signat el contracte corresponent dins del període comprès entre la data de publicació de la resolució de concessió al tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html) i la data màxima d'incorporació s'entendrà com una renúncia tàcita a l'ajut concedit.

      —5 Quantia de l'ajut

      5.1 L'import de l'ajut per a la contractació del personal investigador és el que preveu la convocatòria corresponent. Aquesta quantitat finança el cost de cada contracte durant el temps que preveu la convocatòria corresponent de l'ajut i inclou la retribució que ha de percebre el personal investigador, i la quota patronal de la Seguretat Social.

      Els ajuts concedits se sotmeten al règim fiscal vigent en el moment de l'atorgament.

      5.2 L'entitat beneficiària de l'ajut ha d'assumir qualsevol increment dels costos contractuals derivat de qualsevol incidència que s'esdevingui.

      5.3 L'entitat beneficiària de l'ajut, si ho creu oportú, pot incrementar el sou del personal investigador contractat amb fons propis i fer-se càrrec, a més, de la quota patronal de la Seguretat Social corresponent.

      5.4 Addicionalment, l'ajut compta amb un import complementari de valor determinat en la convocatòria corresponent. Aquest ajut està adreçat exclusivament a les accions que implementi la persona candidata durant el període de gaudi del contracte objecte de l'ajut i que ha de gestionar l'entitat beneficiària mateixa. Aquest ajut complementari pot incloure els conceptes següents:

    4. Activitats de formació i capacitació, com poden ser la realització de cursos de formació relacionats tant amb l'àmbit científic com amb la capacitació professional (aspectes de gestió, organització, emprenedoria, etc.).

    5. Accions destacades de recerca, com poden ser l'assistència i la participació en conferències i congressos, la realització de treballs de camp o la realització d'estades de recerca de curta durada a l'estranger.

    6. Despeses directament relacionades amb les activitats de recerca desenvolupades per la persona candidata, com poden ser l'assistència a trobades i reunions internacionals, el finançament de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR