RESOLUCIÓ EMC/3005/2018, de 14 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les universitats del sistema universitari de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials i ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat (UNIDISCAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 316/2016, de 8 de novembre, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

És aplicable l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat en el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU) en data de 5 de desembre de 2002.

Per tot això,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les universitats del sistema universitari de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials i ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat.

Disposició transitòria

Les subvencions atorgades d'acord amb la Resolució EMC/2851/2017, de 4 de desembre, es continuaran regint per les bases reguladores a l'empara de les quals es van atorgar.

Disposició derogatòria

Queda derogada la Resolució EMC/2733/2017, de 22 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les universitats del sistema universitari de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials i ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat (UNIDISCAT).

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar els recursos següents: un recurs potestatiu de reposició davant el president o presidenta de la CEAU en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 14 de desembre de 2018

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Josep Pallarès Marzal

President de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris

ANNEX

Preàmbul

Un dels objectius del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) és promoure la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat en l'àmbit de la vida universitària. És per això que la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils (CAAE) del CIC va aprovar el document “Universitat i discapacitat a Catalunya (UNIDISCAT)”.

En aquest document es desenvolupa un projecte que sorgeix de la necessitat de respondre al repte d'atendre les persones amb discapacitat a les universitats de Catalunya, així com de contribuir a garantir-ne la igualtat d'oportunitats. Es tracta d'organitzar respostes coherents dins del marc legal, així com d'aportar línies d'actuació aplicades a l'àmbit actitudinal, organitzatiu, curricular, d'acreditació de títols i de prestació de serveis.

La universitat, institució bàsica de la societat, ha de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat, establir les mesures necessàries i assegurar-ne la participació plena i efectiva, i ha d'evitar-ne qualsevol forma de discriminació directa o indirecta.

—1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions per concedir ajuts, en règim de concurrència competitiva, a les universitats del sistema universitari de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials i ajuts tècnics i personals adreçats a garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat.

1.2 Els tipus de recursos per als quals es pot demanar ajut s'especificaran a la convocatòria corresponent.

—2 Entitats beneficiàries

2.1 En poden ser beneficiàries les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya.

Els centres adscrits i altres centres dependents de la universitat que vulguin accedir a la convocatòria han d'incorporar-se a les sol·licituds formulades per la universitat d'adscripció.

Les universitats beneficiàries dels ajuts es comprometen a cofinançar en un 30% la quantitat atorgada i per al recurs per al qual s'ha atorgat l'ajut.

2.2 Les entitats beneficiàries, si escau, han de complir les obligacions i els requisits que preveu la base 11.

—3 Període d'execució

El període d'execució és el que es fixa en la convocatòria corresponent.

No s'accepten ampliacions del termini d'execució del projecte sense una justificació prèvia, que ha d'acceptar el director executiu o directora executiva de l'AGAUR. En cas de sol·licitar l'ampliació, la sol·licitud s'ha de presentar abans que finalitzi el període inicial d'execució.

—4 Quantia de l'ajut

4.1 L'import màxim dels ajuts pot ser de fins a 45.000,00 (quaranta-cinc mil) euros i com a màxim del 70% de la despesa elegible. Els ajuts concedits se sotmeten al règim fiscal vigent en el moment de l'atorgament.

4.2 Per determinar l'import màxim dels ajuts s'estableixen tres grups d'universitats en funció de la presencialitat dels ensenyaments i de la quantitat d'estudiants que poden ser receptors de les millores que derivin de l'activitat subvencionada. Així, doncs, s'estableixen el grup 1 (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Politècnica de Catalunya), el grup 2 (Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya) i, finalment, el grup 3 (Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Abat Oliba CEU).

Per a les universitats del grup 1, l'import màxim dels ajuts és de 45.000,00 (quaranta-cinc mil) euros; per a les del grup 2 és de 30.000,00 (trenta mil) euros, i per a les del grup 3 és de 15.000,00 (quinze mil) euros.

4.3 La subvenció pot ser reduïda totalment o parcialment abans no es dicti la resolució definitiva de concessió a conseqüència de les restriccions que derivin del compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

4.4 Si se subvenciona un subprojecte, una partida o una unitat que forma part d'un projecte global, s'ha de concretar a la proposta i a la resolució de concessió el seu objecte i la seva finalitat, el seu cost i el percentatge subvencionat respecte al projecte global, així com la seva forma de justificació.

—5 Despeses subvencionables

5.1 Es consideren despeses subvencionables totes les que especifiqui la convocatòria corresponent i que, a més, compleixin els requisits següents:

- Que les despeses responguin de manera inequívoca a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resultin estrictament necessàries i es facin en el termini i les condicions que determinin aquestes bases reguladores. En cap cas, el cost dels béns o els serveis subvencionats no pot superar el seu valor de mercat.

- Que les despeses es comprometin durant el període d'execució de l'activitat subvencionada i estiguin realment pagades en el moment de la justificació de l'ajut.

- Que les despeses siguin identificables, controlables i subjectes als preus de mercat i als principis de publicitat, concurrència i transparència que recull la normativa aplicable.

- Que les despeses siguin verificables. A aquests efectes, les entitats beneficiàries hauran de conservar proves de l'execució correcta de les accions.

5.2 D'acord amb la legalitat vigent, les quotes de l'IVA suportades per a l'adquisició dels equipaments i els materials a què es refereixen aquestes bases reguladores no són subvencionables, sempre que siguin susceptibles de recuperació o de compensació.

5.3 En cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes, els impostos personals sobre la renda, els interessos deutors de comptes bancaris i altres despeses financeres, els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals, ni els tributs i les despeses de procediments judicials. Tampoc són elegibles les contribucions en espècie, en especial les que corresponen a despeses internes per utilització de serveis interns i que es justifiquen mitjançant una factura o un document equivalent i que no comporten una sortida efectiva de fons.

5.4...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR