RESOLUCIÓ EMC/417/2018, de 3 de gener, d'autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció i declaració d'utilitat pública del canvi de topologia a l'entrada de la subestació Santa Coloma de les línies aèries a 220 kV, doble circuit, Rubí - Santa Coloma i Santa Coloma - Sant Just, als termes municipals de Santa Coloma de Gramenet i Barcelona (exp. 2016/35695).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

Antecedents

El 22 de desembre de 2016, Red Elèctrica de España, Sociedad Anónima Unipersonal, en endavant REE, amb domicili al Paseo del Conde de los Gaitanes, 177, Alcobendas, Madrid, sol·licita l'autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció i declaració, en concret, d'utilitat pública, que porta implícita l'urgent ocupació, del canvi de topologia a l'entrada de la subestació Santa Coloma de les línies aèries a 220 kV, doble circuit, “Rubí-Santa Coloma” i “Santa Coloma-Sant Just”.

El projecte consisteix en el canvi topològic de les línies aèries de transport d'energia elèctrica L220 Santa Coloma-Sant Just 1, L220 Santa Coloma-Sant Just 2, L220 Rubí-Santa Coloma 1 i L220 Rubí-Santa Coloma 2; connectades actualment al parc d'intempèrie de 220 kV; amb la seva conversió, a l'entrada a la subestació Santa Coloma, en línies subterrànies a 220 kV i canvi de denominació, mitjançant la construcció d'un nou pòrtic d'entrada enmig dels tres existents, des dels quals es connecten les línies amb el parc d'intempèrie; la supressió d'un dels pòrtics externs, i la reagrupació de les línies en els tres suports que romandran, tot reduint l'amplada del feix de línies amb l'ocupació de l'espai central que hi ha entre línies, desocupat actualment.

El canvi de denominació de cada circuit de les línies és el següent:

Denominació actual del circuit Nova denominació
L220 Santa Coloma-Sant Just 1 L220 Sant Just-Gramenet B 1
L220 Santa Coloma-Sant Just 2 L220 Sant Just-Gramenet B 2
L220 Rubí-Santa Coloma 1 L220 Rubí-Gramenet B 1
L220 Rubí-Santa Coloma 2 L220 Rubí-Gramenet B 2

De conformitat amb el que preveu l'article 19 de la Llei 18/2008, del 23 de desembre, de garantia i qualitat del subministrament elèctric; l'article 6 del Decret 351/1987, de 23 de novembre, pel qual es determinen els procediments administratius aplicables a les instal·lacions elèctriques; el títol VII del Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d'autorització d'instal·lacions d'energia elèctrica; i d'acord amb la regulació establerta als títols VI i IX de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, es sotmet a informació pública la sol·licitud esmentada mitjançant la publicació del corresponent anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 7380, de 30 de maig de 2017, al Boletín Oficial del Estado número 126 de 27 de maig de 2017, a el Periódico de 30 de maig de 2017 i al taulell d'anuncis dels Ajuntaments dels termes municipals de Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. En aquest tràmit d'informació pública no s'han presentat al·legacions.

En compliment del tràmit estipulat a l'article 19 de la Llei 18/2008, de 23 de desembre, de garantia i qualitat del subministrament elèctric, la sol·licitud s'ha notificat individualment als titulars de béns i drets afectats.

D'acord amb el que disposa el Títol VI i IX de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, i el Títol VII del Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial trasllada la sol·licitud i envia separata als organismes i empreses públiques següents: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Barcelona, Enagas, Sociedad Anónima, en endavant Enagas, Agència Catalana de l'Aigua, en endavant ACA, Gas Natural Servicios, SDG, Sociedad Anónima, en endavant Gas Natural, Administrador de Infraestructuras Ferroviarias, en endavant ADIF, Agència Estatal de Seguretat Aèria, en endavant AESA i la Dirección General de Política Energética y Minas del Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital.

L'Ajuntament de Barcelona no mostra objecció a la declaració d'utilitat pública esmentada i en referència a l'autorització administrativa informa favorablement amb condicionants i sempre que es sol·licitin les corresponents autoritzacions i llicències de competència municipal i emfatitza que el projecte objecte d'informe s'ha valorat de forma aïllada i independent a la resta d'actuacions previstes a l'àrea metropolitana. REE manifesta la seva conformitat a l'informe.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet manifesta la seva conformitat a l'autorització sol·licitada.

Gas Natural no ha emès informe, per tant, un cop reiterat, s'entén favorable, segons l'article 131.2 del Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR