RESOLUCIÓ EMO/1822/2015, de 29 de juliol, per la qual es modifica la Resolució EMO/1160/2015, de 29 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'acreditació de comunitats RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

La Resolució EMO/1160/2015, de 29 de maig (DOGC núm. 6885 de 4.06.2015) aprova les bases reguladores per a l’acreditació de comunitats RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i obre la convocatòria per a l’any 2015;

Atès que una vegada publicades les bases reguladores, els potencials beneficiaris d’aquests ajuts han fet palesa la dificultat d’accedir-hi tal i com s’han definit la tipologia de despeses subvencionables i les intensitats d’ajut;

Atès que ACCIÓ té la voluntat que aquesta línia d’ajuts sigui el màxim d’atractiva per a tots els seus potencials beneficiaris, amb la finalitat que els projectes que es presentin permetin maximitzar els objectius pels quals s’han publicat aquestes bases, és a dir, l’increment de l’esforç en R+D+I i l’increment de la cooperació i les aliances estratègiques entre empreses i entre empreses i el sistema productor de coneixement;

Atès que la normativa comunitària, estatal i autonòmica sobre ajuts permet ampliar la tipologia de despeses subvencionables i les intensitats d’ajut;

Atès que per introduir aquestes ampliacions cal modificar, els articles 2, 5 i 6, les bases 2, 3, 5 i 6 i els annexos 1, 2 i 3;

Atès que es considera que cal ampliar el termini de presentació de sol·licituds de tal manera que tots els potencials beneficiaris tinguin la possibilitat de realitzar les seves sol·licituds segons les modificacions introduïdes;

Vist l’informe previ de l’Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

RESOLC

Article únic

Es realitzen les següents modificacions de la Resolució EMO/1160/2015, de 29 de maig (DOGC núm. 6885 de 04.06.2015), que aprova les bases reguladores per a l’acreditació de comunitats RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i s’obre la convocatòria per a l’any 2015:

1. Es modifica l’article 2, incloent el tercer següent paràgraf:

“L’organisme intermedi, Generalitat de Catalunya, del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, destinarà de manera prioritària les bestretes del prefinançament inicial del Programa Operatiu al finançament de les convocatòries.”

2. Es modifica l’article 5, incloent el tercer següent paràgraf:

“L’assignació als projectes seleccionats del cofinançament previst a la present convocatòria queda condicionada a l’efectiva assignació del FEDER per part de la Unió Europea. La pèrdua del finançament FEDER d’aquesta convocatòria per qualsevol motiu que no sigui imputable a l’Administració de la Generalitat de Catalunya comportarà la correlativa extinció del dret a percebre el cofinançament per part de les entitats seleccionades.”

3. Es modifica l’article 6.1., que queda redactat de la següent manera:

“Termini

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà en data 15 de juny de 2015 i finalitzarà el 15 d’octubre de 2015.”

4. S’elimina la lletra i) de l’article 6.3. i la referència que es fa sobre aquest apartat al mateix article.

5. Es modifica l’apartat final de la base 2.4., que fa referència a l’avaluació financera que realitzarà ACCIÓ i que queda redactat de la següent manera:

“ACCIÓ farà una avaluació financera als potencials beneficiaris amb una despesa subvencionable prevista igual o superior a 200.000€. El resultat d’aquesta avaluació, que consistirà en una anàlisi de la liquiditat, l’autonomia financera, la rendibilitat i la solvència del potencial beneficiari en base a les dades de l’últim exercici tancat, serà d’apte o de no apte (veure punt 8 del glossari). Els potencials beneficiaris considerats no aptes no s’acceptaran com a membres de la comunitat i per tant no computaran per assolir el nombre mínim de membres requerits. Cal tenir en compte els casos particulars següents:

- Les institucions públiques, les universitats, els centres d’ensenyament superior i els agents del sistema d’R+D+I estan exempts de l’avalució financera.

- Els potencials beneficiaris que no disposin de comptes anuals presentats al Registre Mercantil hauran de demostrar la seva capacitat financera per executar el projecte mitjançant la presentació de documentació equivalent, en funció del tipus d’entitat.

- En el cas de grups empresarials amb obligació legal de consolidar, l’avaluació es farà dels comptes anuals no consolidats.

- En el cas de filials de companyies estrangeres exemptes legalment d’auditar que només disposin de comptes consolidats, l’avaluació es farà dels comptes consolidats només si la companyia matriu respon dels deutes de la filial.”

6. S’amplia la base 3, amb la incorporació dels dos apartats següents:

“3.5. Les activitats incloses dins dels projectes de coordinació tindran la consideració d’activitats de naturalesa no econòmica que no proporcionen un avantatge econòmic a l’entitat beneficiària i no distorsionen la competència ni produeixen efectes sobre el comerç entre els Estats membres, en base al que s’estableix a l’apartat 5.3.2. de la base 5.

3.6. Les activitats de recerca industrial, de desenvolupament experimental i d’innovació en matèria d’organització i processos incloses en els projectes col·laboratius descrits a la base 3.3. dutes a terme pels agents del sistema d’R+D+I podran tenir la consideració d’activitats de naturalesa econòmica o d’activitats de naturalesa no econòmica, en base al que s’estableix a l’apartat 5.3.3. i es justifiqui adequadament segons allò previst en l’apartat 5.3.4. de la base 5 d’aquesta Resolució.”

7. Es modifica la base 5, que queda redactada de la següent manera:

“5.1. Normativa general

Les despeses subvencionables hauran de complir allò establert a l’article 65 del Reglament (UE) nº 1303/2013 i allò disposat a l’article 124 d’acord amb les instruccions de l’Annex XIII del Reglament (UE) nº 1303/2013.

5.2. Normativa sobre contractació

Quan l’import de la despesa subvencionable superi les quanties establertes pel Real Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic per al contracte menor (quan sigui igual o superior a 50.000 euros en el supòsit de cost per execució d’obra, o igual o superior de 18.000 euros en els supòsits de subministrament de béns d’equip o prestació de serveis per empreses de consultoria o assistència tècnica), l’entitat beneficiària haurà de sol·licitar com a mínim 3 ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contractació del compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, excepte que per les seves especials característiques no existeixi en el mercat suficient número d’entitats que els realitzin, prestin o subministrin.

No eximeix de l’obligació de la sol·licitud de les 3 ofertes el fet de comptar amb proveïdors homologats, el fet que es tracti de proveïdors habituals o la proximitat del proveïdor a l’entitat sol·licitant.

En el cas que per les seves especials característiques no existeixi en el mercat suficient número d’entitats que els realitzin, prestin o subministrin, l’empresa haurà d’aportar un certificat que motivi les especials característiques que comporten que no existeixi en el mercat suficient número d’entitats que realitzin, prestin o subministrin el bé o servei. Aquest certificat haurà d’estar emès i signat per una entitat externa especialista en la matèria.

L'elecció entre les ofertes presentades, que s'han d'aportar en la justificació, o, en el seu cas, en la sol·licitud de subvenció, es realitzarà conforme a criteris d’eficiència i economia, havent-se de justificar expressament en una memòria l’elecció quan aquesta no recaigui en la proposta més avantatjosa.

Sense perjudici de l’establert en els paràgrafs anteriors, la normativa prevista en el Real Decret Legislatiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR