RESOLUCIÓ EMO/2788/2014, de 17 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del II Conveni col·lectiu de l'empresa Cobega Embotellador, SLU Catalunya per als anys 2014 i 2015 (codi de conveni núm. 79000952011994).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Vist el text del Conveni col·lectiu de l’empresa Cobega Embotellador SLU Catalunya per als anys 2014 i 2015 subscrit, en data 4 de juliol de 2014, pels representants de l’empresa i pel Comitè intercentres, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 17 de novembre de 2014

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Traducció del text original signat per les parts

II Conveni col·lectiu de l'empresa Cobega Embotellador, S.L.U. Catalunya

El present Conveni col·lectiu d'empresa es concerta entre la Direcció de Cobega Embotellador S.L.U. i el Comitè intercentres de Cobega Catalunya, i s'estructura en els Capítols, Articles i Disposicions que es detallen a continuació.

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta la totalitat dels centres de treball de l'empresa Cobega Embotellador S.L.U. situats a Esplugues de Llobregat, Girona, Lleida, Tarragona i Martorelles. Així com qualsevol altre centre de treball que en el futur pugui haver.

Article 2

Àmbit personal

Queden compresos en l'àmbit d'aquest Conveni totes les persones que tinguin la condició de treballador/a per compte d'aquesta empresa, amb excepció de les relacions a què fan referència els articles 1.3. I 2.a) i f) de l'Estatut dels treballadors/es.

Article 3

Vigència

Les condicions laborals pactades en aquest Conveni entren en vigor en data 1 de gener de 2014.

Article 4

Durada

Aquest Conveni té una durada d'un any, concloent els seus efectes el 31 de desembre del 2015.

Article 5

Pròrroga

El Conveni quedarà prorrogat tàcitament per successius períodes d'una anualitat si no és objecte de denúncia per a la seva revisió o rescissió amb una antelació mínima de tres mesos a la data del seu venciment inicial o al de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de denúncia, i transcorregut el temps legal de negociació del conveni col lectiu sense que hi hagi acord entre les parts, aquest seguirà vigent en tots els seus articles i/o clàusules, llevat de la Disposició transitòria I (increment salarial).

Article 6

Compensació i absorció

  1. Les condicions que es pactin en aquest Conveni substitueixen i compensen les existents en l'empresa en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o origen.

  2. Les millores retributives o de condicions de treball que es puguin promulgar en el futur per disposició legal només tindran eficàcia i seran d'aplicació quan, considerades en conjunt i en còmput anual superessin les condicions pactades en aquest Conveni valorades també en el seu conjunt i en còmput anual.

  3. En cas contrari, seran absorbides i compensades per aquestes últimes, subsistint el Conveni en els seus propis termes i sense cap modificació dels seus conceptes, condicions i retribucions.

Article 7

Vinculació a la totalitat

  1. Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, ia efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

  2. Atès tot això, les parts signants d'aquest Conveni s'obliguen a mantenir-lo sempre que l'homologació sigui per la totalitat de les clàusules estipulades. Si no és així no té eficàcia tot el convingut, sense perjudici d'iniciar noves negociacions.

Article 8

Prelació de normes

  1. Les normes contingudes en el present Conveni regularan les relacions entre l'empresa i el seu personal, amb caràcter preferent o prioritari a altres disposicions de caràcter general, fins i tot en aquelles matèries en què les estipulacions són diferents de les que estableixin les disposicions esmentades -des, de manera que es consideren compensades en el conjunt de les condicions d'aquest Conveni, d'acord amb el que preveu l'article 3.3 de l'Estatut dels treballadors.

  2. En el no previst, seran d'aplicació les disposicions de l'Estatut dels Treballadors / es així com la resta de disposicions d'aplicació general.

  3. No són aplicables als treballadors / es afectats per aquest Conveni, els convenis col lectius de qualsevol àmbit funcional o geogràfic que es puguin pactar i que poguessin afectar l'activitat desenvolupada per aquesta empresa, ni l'Ordenança laboral per a les Indústries de Begudes Refrescants, que queda substituïda íntegrament per aquest Conveni.

Article 9

Garantia "ad personam"

Sense perjudici del que estableix en matèria de compensació i absorció, s'han de respectar les condicions econòmiques que en conjunt i en còmput anual excedeixin del pactat, mantenint estrictament "ad personam".

Article 10

Comissió paritària

  1. Es crea la Comissió paritària prevista a l'article 85.3 de l'Estatut dels treballadors/es.

  2. La Comissió paritària quedarà integrada per 4 vocals en representació dels treballadors/as i d'altres en representació de l'Empresa.

  3. La Comissió paritària tindrà per objecte el coneixement i resolució dels dubtes que es produeixin en relació amb l'aplicació i interpretació de les clàusules del present Conveni.

  4. Amb caràcter general, la Comissió paritària es reunirà a petició de qualsevol de les parts, per tractar d'assumptes propis de la seva competència, dins del termini dels 8 dies laborals següents a la seva convocatòria escrita amb expressió dels punts a tractar. Els assumptes sotmesos a la Comissió paritària tindran caràcter ordinari o extraordinari segons la pròpia classificació que atorguin les parteixes integrants de la mateixa. En cas que es tracti d'un tema classificat d'ordinari, la Comissió haurà de resoldre en el termini de 15 dies laborals. Si l'assumpte en qüestió hagués estat classificat com extraordinari, la Comissió paritària haurà de resoldre en un termini de 5 dies laborals. Les discrepàncies sorgides en el si de la Comissió paritària podran ser sotmeses per qualsevol de les parts als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. De concloure la mediació sense acord, s'estarà al que es disposa en la legislació vigent.

Capítol II

Condicions de treball

Secció 1a

Jornada i horaris

Article 11

Organització del treball

  1. L'organització tècnica i pràctica del treball correspon a la Direcció de Cobega Embotellador S.L.U. dins de les normes i orientacions legals, que exercirà mitjançant ordres, normes i instruccions que emanin de l'exercici regular de les seves facultats, responent del seu ús davant l'autoritat competent.

  2. Sense minva de l'autoritat reconeguda en el paràgraf anterior a la Direcció de Cobega Embotellador S.L.U., els representants legals dels treballadors/es, tindran la funció d'assessorament, orientació i proposta pel que fa a l'organització i racionalització del treball, d'acord amb els fins legalment atribuïts als representants sindicals.

  3. Els nous sistemes que s'adoptin no perjudicaran la situació professional ni econòmica dels treballadors / es, ans al contrari, tendiran a millorar les condicions d'aquests.

  4. No obstant les facultats empresarials anteriorment detallades, quan es tracti de modificació substancial de condicions de treball, de caràcter col·lectiu, cal atenir al que disposa l'Estatut dels treballadors/es i, en el supòsit de no assolir-se acord en el període de consultes amb la representació dels treballadors/es, abans d'aplicar la modificació, qualsevol de les parts podrà sol licitar la intervenció del Tribunal Laboral de Catalunya en procediment de Conciliació i Mediació que no podrà excedir de 30 dies naturals, des de la finalització sense acord del període de consultes amb els representants dels treballadors / es, comprometent l'altra part a acudir a aquest tribunal. De concloure la mediació sense acord, es farà el que disposa legalment sobre la matèria.

    En les modificacions substancials de condicions de treball d'àmbit individual l'empresa, comunicarà la mesura a l'interessat i a la representació dels treballadors/es, i intentarà arribar a un acord amb aquests. Independentment qualsevol de les parts podrà sol·licitar la intervenció del Tribunal Laboral de Catalunya en procediment de Mediació i Conciliació, en les mateixes condicions establertes en el paràgraf anterior, si bé això no impedeix l'executivitat de la modificació a partir del moment en què s'hagi previst la seva efectivitat. Comprometent l'altra part a acudir a aquest Tribunal.

    En tots els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR