RESOLUCIÓ ENS/1311/2017, de 6 de juny, per la qual s'eleva a definitiva la Resolució ENS/561/2017, de 14 de març, per la qual s'aproven amb caràcter provisional les modificacions dels concerts educatius dels centres privats per als ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de segon cicle.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

Per Resolució ENS/561/2017, de 14 de març (DOGC núm. 7334, de 22.3.2017), es van aprovar amb caràcter provisional les modificacions dels concerts educatius dels centres privats per als ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de segon cicle.

D'acord amb el que disposen els apartats 4 i 5 de l'article 31 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, un cop finalitzat el període de preinscripció d'alumnes per al curs 2017-2018, i en funció de les dades de preinscripció, el Departament d'Ensenyament, abans que s'iniciï el període de matriculació, ha d'emetre la resolució definitiva per confirmar o denegar les modificacions dels concerts educatius per als ensenyaments obligatoris i per a l'educació infantil de segon cicle, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'apartat 1 de l'article 30 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, estableix la possibilitat de modificar els concerts educatius subscrits amb els centres privats si el centre no assoleix la relació mitjana alumnes/professor per unitat concertada. Un cop finalitzats els expedients incoats de modificació del concert, iniciats d'ofici per resolucions del director general de Centres Concertats i Centres Privats, notificats prèviament als respectius centres amb tràmit d'audiència, s'ha comprovat que el nombre d'alumnes resultant del procés de preinscripció no justifica el manteniment del concert d'algunes unitats.

Durant el mes de juliol i un cop es disposi del nombre d'alumnes matriculats als ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de segon cicle, d'acord amb l'article 30.4 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, sobre concerts educatius, el Departament d'Ensenyament revisarà les unitats concertades i iniciarà els expedients de modificació del concert quan no assoleixin el nombre mínim d'alumnes fixat a la Resolució ENS/561/2017, de 14 de març, abans esmentada.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats,

Resolc:

-1 Elevar a definitiva la Resolució ENS/561/2017, de 14 de març, per la qual s'aproven amb caràcter provisional les modificacions dels concerts educatius dels centres privats per als ensenyaments obligatoris i d'educació infantil de segon cicle, amb les modificacions que s'especifiquen a l'annex d'aquesta Resolució.

Es confirmen els concerts educatius dels centres que no es modifiquen en aquesta Resolució en el sentit que s'establia a la Resolució ENS/561/2017, de 14 de març.

-2 Les modificacions dels concerts educatius que s'aproven definitivament per aquesta Resolució tindran efectes a partir de l'1 de setembre de 2017.

D'acord amb el que disposa l'article 11 del Decret 56/1993, de 23 de febrer, les modificacions dels concerts educatius que aprova aquesta Resolució es formalitzaran mitjançant un document administratiu que subscriuran el director dels serveis territorials que correspongui del Departament d'Ensenyament, o el gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, en el cas dels centres de Barcelona ciutat, i el titular del centre.

-3 La concessió d'aquestes modificacions dels concerts educatius dels centres privats es farà amb càrrec a l'aplicació pressupostària EN0120 D/488000100/4210 i l'aplicació pressupostària EN0120 D/488000200/4210, del pressupost de l'any 2017.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que dicta aquest acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l'article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR