RESOLUCIÓ GAH/1307/2017, de 6 de juny, de convocatòria del procés selectiu per proveir 10 places del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors (grup A, subgrup A1) (núm. de registre de la convocatòria 227).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyResolució

L'Acord GOV/114/2015, de 21 de juliol de 2015, del Govern de la Generalitat de Catalunya, publicat en el DOGC núm. 6919, de 23 de juliol de 2015, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2015, determina, en l'annex, que corresponen al cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors (grup A, subgrup A1) nou places més una plaça corresponent al 10% addicional.

La disposició transitòria segona del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, possibilita la participació del personal laboral fix en els processos selectius de promoció interna convocats pel sistema de concurs oposició, de manera independent o conjunta amb els processos selectius de lliure concurrència, en els cossos i escales als quals figurin adscrits les funcions o els llocs que exerceixi, sempre que posseeixi la titulació necessària i compleixi la resta de requisits exigits, i a aquests efectes es valoren com a mèrit els serveis efectius prestats com a personal laboral fix i les proves selectives superades per accedir a aquesta condició.

L'Acord del Govern de 3 de juny de 2014 encarrega al Departament de Governació i Relacions Institucionals, mitjançant la Secretaria d'Administració i Funció Pública i el Consell per a l'Impuls i l'Ordenació de la Reforma de l'Administració, el disseny, el desenvolupament, la governança i l'impuls definitiu del Pla de reforma de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, i preveu, entre altres eixos, l'eix 3, relatiu als recursos humans, que té per objectiu, mitjançant els canvis normatius corresponents, el disseny i la progressiva implementació d'un nou model de polítiques en aquest àmbit, que introdueixi graus més elevats d'adequació i flexibilitat, i impulsi i faciliti els processos de professionalització i mobilitat del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta convocatòria respon a aquest objectiu amb la implementació d'un canvi de model en la selecció del personal funcionari, que potencia una avaluació de les competències professionals que seleccioni perfils més polivalents i, conseqüentment, més adequats a les necessitats actuals.

Atès el que disposen la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la Resolució GRI/1728/2013, de 18 de juliol, de delegació de competències;

D'acord amb les competències que m'atribueix la normativa vigent,

Resolc:

—Convocar el procés de selecció per proveir 10 places del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors (grup A, subgrup A1) (núm. de registre de la convocatòria 227), de conformitat amb el contingut de les bases específiques que consten en l'annex 1 i següents, i de les bases generals, publicades per la Resolució GAP/1644/2007, de 28 de maig, de la directora general de Funció Pública (DOGC núm. 4898, de 6.6.2007; correcció d'errades al DOGC núm. 4912, de 26.6.2007), modificades per la Resolució GAP/2765/2007, de 10 de setembre (DOGC núm. 4970, de 18.9.2007), en tot allò que no s'oposi a les bases específiques.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar potestativament un recurs de reposició davant la directora general de Funció Pública en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació en el DOGC, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que puguin interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 6 de juny de 2017

P. d. (Resolució GRI/1728/2013, de 18 de juliol, DOGC núm. 6434, de 7.8.2013)

Susana Bouis Gutierrez

Directora general de Funció Pública

Annex 1

Bases específiques

—1 Places, funcions, perfil professional i temari

1.1 Descripció de les places.

Es convoca el procés de selecció per proveir 10 places del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors (grup A, subgrup A1), que es distribueixen de la manera següent:

Torn de lliure accés: 10 places, una de les quals correspon al 10% addicional. De les places convocades, dues es reserven per a les persones aspirants que tinguin reconeguda la condició legal de discapacitades.

Si no es cobreixen les places reservades, s'acumularan a la resta de places del torn de lliure accés.

En el supòsit que alguna de les persones aspirants que participen per la via de reserva superi les proves i no obtingui plaça per aquest via, i que la seva puntuació sigui superior a l'obtinguda per altres persones aspirants del torn de lliure accés, s'inclourà, pel seu ordre de puntuació, en aquest torn.

Torn de promoció interna: de conformitat amb la disposició transitòria segona del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, s'habilita un torn de promoció interna per al personal laboral fix de la Generalitat de Catalunya del grup A, categoria A1, tècnic/a de gestió i administració sanitària, que, en la data d'entrada en vigor (13.5.2007), segons la relació de llocs de treball, estigués desenvolupant funcions o llocs classificats com a propis del personal funcionari, sempre que tingui la titulació necessària i reuneixi la resta de requisits exigits.

Fins a la resolució d'aquesta convocatòria, no es poden amortitzar, transformar ni modificar substancialment les places convocades, si no és en compliment de les normes de procediment administratiu.

1.2 Funcions i perfil professional.

Les funcions que corresponen al cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors (grup A, subgrup A1) són les que estableix l'article 1 de la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes funcions, així com una descripció orientativa de les tasques que s'han de desenvolupar, consten en l'annex 2.

El perfil de competències professionals del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, metges avaluadors és el que consta en l'annex 3.

1.3 Temari.

La part general del temari sobre el que versen les proves d'aquest procés de selecció és l'aprovada per la Resolució GAP/357/2006, de 14 de febrer (DOGC núm. 4579, de 23.2.2006), amb els epígrafs afegits als temes 5 i 15 per la Resolució GRI/288/2015, de 17 de febrer (DOGC núm. 6819, de 26.2.2015).

La part específica del temari sobre el que versen les proves d'aquest procés de selecció és l'aprovada per la Resolució GAH/1839/2016, de 25 de juliol (DOGC núm. 7172, de 28.7.2016).

La normativa i els coneixements recollits en el temari són els vigents en la data de realització de les proves o els exercicis.

—2 Requisits de participació

A més dels requisits i les condicions de caràcter general que es preveuen en el punt 2 de les bases generals i en la normativa de funció pública d'aplicació general, s'han de complir els requisits següents:

2.1 Titulació.

Les persones que participin en aquest procés de selecció han d'estar en possessió del títol universitari oficial de grau o llicenciatura en medicina.

2.2 Llengua catalana.

Tenir els coneixements de llengua catalana de nivell de suficiència (C1) o superior, de conformitat amb el que estableix el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, modificat pel Decret 3/2014, de 7 de gener, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

2.3 Llengua castellana.

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han de tenir els coneixements de llengua castellana de nivell superior (C2).

Als efectes de l'exempció prevista en el segon paràgraf del punt 5.4 de les bases generals, els documents a què fan referència les lletres a) i b) s'entenen referits a:

  1. Haver cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol.

  2. Estar en possessió del diploma d'espanyol com a llengua estrangera (nivell C2) o equivalent.

    També queden exemptes de realitzar l'exercici de coneixements de llengua castellana les persones participants que hagin cursat en llengua castellana els estudis conduents a l'obtenció de la titulació exigida com a requisit d'accés.

    —3 Sol·licituds i pagament de la taxa

    Les sol·licituds s'han de tramitar de conformitat amb el que preveu l'annex 4 a l'empara del que preveu l'Ordre GRI/121/2003, de 14 de març, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica del procediment de participació en les convocatòries de processos selectius per a l'accés a determinats cossos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en consonància amb el que preveuen la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya.

    La persona aspirant ha d'adjuntar una còpia de la documentació acreditativa del nivell de coneixement de llengua catalana requerit com a requisit, preferentment junt amb la sol·licitud.

    Amb la sol·licitud, la persona aspirant dona el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR