RESOLUCIÓ TSF/2535/2017, de 26 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels premis Art Jove Producció, les beques Art Jove Mediació i les beques Art Jove Intercanvi Internacional (ref. BDSN 367977).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyResolució

La Llei 6/2006, de 26 de maig, de creació de l’Agència Catalana de la Joventut, estableix que aquesta Agència és una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar per al compliment dels seus fins, l’objecte de la qual és prestar serveis a la joventut i gestionar els serveis que l’Administració de la Generalitat desplegui en aquesta matèria. Entre les seves funcions consta la d’executar els programes per a l’emancipació de les persones joves per encàrrec del departament competent en matèria de joventut i d’acord amb el Pla nacional de joventut de Catalunya, així com la funció de promoure i facilitar serveis d’intercanvi de joves, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

El Pla nacional de joventut de Catalunya, que aprova el Decret 90/2013, de 29 de gener (DOGC núm. 6305, de 31.1.2013), té com a objectius determinar els problemes i les necessitats principals pel que fa a les persones joves, establir les línies estratègiques i els objectius de les actuacions en matèria de joventut en els àmbits prioritaris d’emancipació i participació, fixar els àmbits materials d’actuació i els límits d’edat dels joves per a cada àmbit, establir la metodologia de treball transversal de referència dels poders públics per desenvolupar polítiques de joventut i fixar criteris d’avaluació. D’acord amb aquests objectius i la seva execució, el Programa de cultura pretén afavorir els processos d’emancipació de les persones joves. Un dels instruments per assolir-ho és que els poders públics executin polítiques culturals com ara promocionar la cultura entre les persones joves. Precisament aquestes bases tenen com a objecte fomentar la formació, la creació, la producció i la difusió cultural dels joves en el vessant de les arts visuals.

La Sala d’Art Jove de la Direcció General de Joventut i gestionada per l’Agència Catalana de la Joventut té per objecte facilitar un espai i unes dinàmiques que fomentin la creació, la formació i la difusió dels projectes artístics duts a terme per joves. En el marc de les seves actuacions, pretén donar lloc a la presentació de noves propostes artístiques i a la seva experimentació. Per aquest motiu, des de l’any 2012 s’estableix públicament una convocatòria per tal de promoure la creativitat facilitant que les persones joves puguin exposar les seves creacions, ja que, a més de premiar les creacions, mitjançant aquesta convocatòria es temporitza la producció dels projectes premiats per presentar-los en el marc de la Sala d’Art l’any següent al de la convocatòria.

Aquests premis i beques tenen la col·laboració de la Fundació Privada Associació d’Artistes Visuals de Catalunya a través d’Hangar Centre de Producció d’Art, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), del Centre d’Art La Panera, d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i de Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre.

L’any 2016 l’Agència Catalana de la Joventut va convocar per primer cop una modalitat de beques que tenen per objecte fomentar l’intercanvi internacional de joves creadors, experiència que millora la formació artística de les persones joves i que té la participació del centre Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) de Gant, Bèlgica, centre de referència en l’àmbit europeu pel que fa a la formació d’artistes joves. Es convoquen beques per a dues estades d’un mes a la ciutat de Gant.

La Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), pel seu caràcter bàsic, i el seu Reglament, aprovat mitjançant Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions que elabora l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

D’acord amb el que preveuen el text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l’Estatut de l’empresa pública catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, i el capítol IX del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En virtut de la delegació del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de la Joventut de 28 de juny de 2016,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores que han de regir els premis Art Jove Producció, les beques Art Jove Mediació i les beques Art Jove Intercanvi Internacional, que consten als annexos 1, 2 i 3, respectivament, d’aquesta Resolució.

Disposició final única

Aquesta Resolució entra en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició derogatòria

Es deroga la Resolució TSF/2775/2016, de 2 de desembre, per la qual s’aproven les bases reguladores dels premis Art Jove Producció, les beques Art Jove Mediació i les beques Art Jove Intercanvi Internacional (DOGC núm. 7264, de 12.12.2016).

Contra aquesta Resolució i les seves bases, que no exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs d’alçada davant el mateix òrgan que dicta l’acte o davant la persona titular del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de publicació al DOGC, d’acord amb l’article 76 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions publiques de Catalunya, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Barcelona, 26 d’octubre de 2017

Francesc Poch i Ros

Director general

Annex 1

Premis Art Jove Producció

–1 Objecte

1.1 Els premis Art Jove Producció tenen per objectiu facilitar el desenvolupament de projectes de creació en arts visuals a partir de processos de col·laboració i formació amb els artistes joves, els quals poden implicar aspectes relacionats amb la producció, la investigació, l’edició, la intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial, i la intervenció en relació amb la natura i el paisatge.

1.2 Es creen cinc modalitats de premis:

  1. Premis Art Jove, modalitat creació. Es premien projectes de creació de temàtica i format lliures.

  2. Premis Art Jove, modalitat investigació: projectes d’investigació a l’entorn de les arts visuals i la creació emergent basats en la investigació que prevegin la possibilitat de presentar-s’hi públicament per mitjà de diversos formats.

    Els projectes que es premiïn en aquesta modalitat tenen el suport del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que incorpora les presentacions dels projectes premiats com a programació pròpia, i en el marc de les activitats pròpies que organitza el Departament de Programes Públics del MACBA, acompanyades de la difusió corresponent.

  3. Premis Art Jove, modalitat edició: projectes d’edició de publicacions i material imprès entorn de les arts visuals i la creació emergent en els quals s’experimenti amb els formats, el grafisme o les maneres de desenvolupar i comunicar projectes artístics.

    Els projectes que se seleccionin en aquesta modalitat tenen el suport del Centre d’Art La Panera, que facilita recursos per a la producció de les publicacions a banda dels que detallen aquestes bases i incorpora la presentació pública dels projectes en la programació del Centre de Documentació.

  4. Premi Art Jove, modalitat intervenció en relació amb la natura i el paisatge: projectes d’intervenció en el context de les Terres de l’Ebre i en relació amb la natura i el paisatge. El projecte es duu a terme en col·laboració amb Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, que té com a línia de treball la relació entre la cultura, la natura i el paisatge.

    Per a la presentació dels projectes, el Centre d’Art resol qualsevol dubte vinculat a aquesta modalitat a totes les persones que ho sol·licitin, mitjançant un correu electrònic adreçat a la Sala d’Art Jove, artjove.tsf@gencat.cat , durant el termini de presentació de sol·licituds. Les iniciatives que es duguin a terme i les presentacions públiques del projecte seleccionat s’inscriuen en la programació del Centre.

  5. Premi Art Jove, modalitat intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial: projectes d’intervenció en el Museu Nacional d’Art de Catalunya, els quals poden considerar per a la seva realització aspectes relacionats amb l’àmbit museístic i institucional, aspectes patrimonials, així com elements de la seva col·lecció. Les presentacions públiques del projecte seleccionat tenen lloc al museu i s’inscriuen en la seva programació.

    Per facilitar la redacció i presentació dels projectes i resoldre qualsevol dubte concret sobre el seu fons patrimonial i el seu funcionament, el museu facilita un passi, a les persones interessades que ho sol·licitin, per accedir-hi gratuïtament mitjançant un correu electrònic adreçat a Sala d’Art Jove artjove.tsf@gencat.cat , durant el termini de presentació de sol·licituds.

    1.3 El premi consisteix en una dotació econòmica, que determina la Resolució de convocatòria, i la presentació pública dels projectes, ja sigui a la Sala d’Art Jove de la seu de l’Agència Catalana de la Joventut (c. Calàbria, 147, Barcelona), ja sigui als espais col·laboradors en cada modalitat. La presentació o exposició dels projectes han de tenir lloc durant l’any següent a l’any de la convocatòria. Aquestes es temporitzen degudament en la resolució de concessió dels premis i en cap cas tenen lloc durant el primer trimestre de l’any.

    –2 Compatibilitats

    2.1 Les persones que es presentin a aquests premis poden presentar un projecte o presentar-ne més d’un. Cadascun dels projectes només es pot presentar a una modalitat de premi.

    2.2 Aquests premis són compatibles amb l’obtenció d’altres ajuts, subvencions o premis per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals.

    2.3 La participació en la convocatòria de premis és compatible amb la participació en la convocatòria de les beques Art Jove Intercanvi Internacional però no és compatible amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR