ORDRE SSS/496/2003, de 14 de novembre, de creació de la central de resultats de la xarxa sanitària d'utilització pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE SSS/496/2003, de 14 de novembre, de creació de la central de resultats de la xarxa sanitària d'utilització pública de Catalunya.

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, constitueix el marc regulador de totes les accions que han de permetre fer efectiu el dret a la protecció de la salut al territori. Aquesta norma disposa la creació del Servei Català de la Salut com un ens públic de naturalesa institucional adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social, configurant-lo amb tots els recursos sanitaris públics i de cobertura pública de Catalunya, amb independència de la seva titularitat, i atribuint-li com a objectiu últim el manteniment i la millora del nivell de salut de la població.

El model sanitari de Catalunya es fonamenta en l'aprofitament integral dels recursos disponibles i, als efectes de la gestió i administració dels serveis i prestacions propis del sistema sanitari públic, preveu la utilització de qualsevol fórmula de gestió directa, integrada o compartida admesa en dret.

L'interès del Servei Català de la Salut de promoure la millora progressiva de la qualitat i la modernització dels serveis sanitaris, establert com una de les seves finalitats per la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya, s'ha de coordinar amb els requeriments de planificació i avaluació continuada del sistema. Aquestes necessitats en les activitats de planificació i avaluació responen a les exigències de les administracions públiques i, igualment, recomanen donar cabuda a la participació dels diferents agents que intervenen en la prestació de serveis sanitaris de cobertura pública a Catalunya, amb l'objectiu de millorar l'eficiència del sistema i retre comptes de la utilització de recursos públics a la ciutadania.

La posada en pràctica de noves tecnologies, la superació de les dificultats en la priorització de recursos limitats, la conveniència d'orientar els agents i professionals sanitaris en les seves decisions, i també la protecció de les necessitats dels usuaris i usuàries, són reptes als quals cada dia la societat és més sensible.

En conseqüència, des de la perspectiva de disposar d'una visió global del sector de la salut, es fa palesa la necessitat de dotar el sistema sanitari català de cobertura pública d'una central de resultats que contribueixi a la millora del seu funcionament i a promoure la qualitat dels serveis sanitaris, amb els objectius de garantir i millorar l'equitat d'accés, l'eficiència i la qualitat de l'atenció sanitària de cobertura pública a la població. En aquest sentit, la central de resultats de la xarxa sanitària d'utilització pública de Catalunya es configura com un òrgan orientat a conèixer i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR