ORDRE PTO/530/2008, de 2 de desembre, sobre revisió de tarifes en els serveis regulars de transport de viatgers per carretera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/530/2008, de 2 de desembre, sobre revisió de tarifes en els serveis regulars de transport de viatgers per carretera.

L'article 48 de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, preveu la revisió de les tarifes aplicables a les concessions de serveis regulars quan l'evolució dels costos hagi alterat l'equilibri econòmic del servei.

Els increments de costos produïts en l'explotació dels serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera fan necessària l'actualització de les tarifes d'aplicació als serveis esmentats.

Per tot això, a petició de la Federació Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV), i ateses les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de transports,

Ordeno:

Article 1

Els concessionaris de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya podran incrementar les tarifes vigents de percepció en un 6,4%.

Article 2

2.1 Les empreses que vulguin sol·licitar augments superiors o l'aplicació ponderada de tarifes per a la utilització de títols multiviatge, mitjançant el procediment de revisió individualitzada, hauran de presentar a la Direcció General del Transport Terrestre una sol·licitud acompanyada de l'estudi econòmic de cada concessió per a la qual es demana l'augment i el quadre de descomposició de costos, que s'haurà d'ajustar al que estableix l'annex d'aquesta Ordre.

2.2 En el cas d'empreses que s'hagin acollit en anys anteriors al procediment de revisió individualitzada, la proposta de revisió s'efectuarà d'acord amb l'estructura dels costos de cada concessió determinada amb anterioritat.

Article 3

3.1 En les expedicions realitzades en dissabtes, diumenges i altres dies que siguin festius en el conjunt del territori de Catalunya, es podrà percebre una tarifa complementària consistent en l'increment d'un 15% de les tarifes autoritzades amb caràcter general.

3.2 No obstant això, les empreses concessionàries de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera que disposen de tarifes aprovades per a les expedicions de dissabtes, diumenges i altres dies festius poden optar per la seva integració ponderada a la tarifa del servei, presentant la corresponent sol·licitud de revisió individualitzada en els termes que preveu l'article 2.1 d'aquesta Ordre.

Article 4

4.1 El mínim de percepció queda fixat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR