RESOLUCIÓ MAH/550/2005, de 25 de febrer, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 126 places de l'escala bàsica, categoria d'agent, del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de convocatòria 01/05).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

MAH/550/2005, de 25 de febrer, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 126 places de l'escala bàsica, categoria d'agent, del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de convocatòria 01/05).

Atès el que estableixen la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals, i la resta de normativa d'aplicació;

Atès que s'han dut a terme els tràmits que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol;

Atès el Decret 414/2000, de 27 de desembre, d'adscripció del cos d'agents rurals al Departament de Medi Ambient i d'assignació de funcions en matèria de prevenció d'incendis forestals;

En ús de les competències que em confereixen l'article 1 del Decret 101/2001, de 3 d'abril, sobre atribució de competències a diferents departaments de la Generalitat en matèria de funció pública, en relació amb l'article 12.2 de la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals, i l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Resolc:

Article 1

Convocar el procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 126 places de l'escala bàsica, categoria d'agent, del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de convocatòria 01/05), amb subjecció a les bases que figuren a l'annex d'aquesta Resolució i d'acord amb el programa de temes que estableix la Resolució de 23 de juliol de 2001 (DOGC núm. 3444, de 2.8.2001), per la qual s'aprova i es fa públic el temari de les proves selectives per a l'accés a la categoria d'agent rural de primera del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Medi Ambient i Habitatge en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 25 de febrer de 2005

Salvador Milà i Solsona

Conseller de Medi Ambient

i Habitatge

Annex

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Es convoca procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 126 places de l'escala bàsica, categoria d'agent, del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya.

1.2 Les funcions que han d'exercir les persones aspirants que siguin nomenades seran les establertes a l'article 10.c) de la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals.

1.3 La realització d'aquest procés selectiu s'ajusta al que estableixen l'article 103 de la Constitució espanyola; la normativa estatal bàsica recollida a la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública, i modificacions legislatives posteriors; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre; la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals; la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística; el Decret 65/1987, de 15 de gener, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de l'Administracióde la Generalitat; el Decret 28/1986, de 30 de gener, del Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat; el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova

el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i aquestes bases.

1.4 D'acord amb el que estableixen l'article 19 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost; l'article 42 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, i l'article 11.3 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, han d'acreditar el coneixement de la llengua catalana, tant en expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies del cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Participants

Poden prendre part en aquest procés selectiu els funcionaris al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya que pertanyin al cos d'agents rurals de la Generalitat de Catalunya i que reuneixin els requisits establerts a l'article 16 de la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals, i que es determinen a la base 3 d'aquest annex.

.3 Requisits de participació a la convocatòria

Els funcionaris compresos a la base anterior han de reunir els requisits següents:

3.1 Els funcionaris que disposin de la titulació requerida per a l'accés a l'escala bàsica i que superin el corresponent curs selectiu de formació organitzat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya han de:

a) Tenir una antiguitat mínima, com a funcionaris, de 2 anys en situació de servei actiu a la categoria d'agent auxiliar de l'escala auxiliar del cos d'agents rurals.

b) Posseir el títol de batxillerat, de formació professional de segon grau, de tècnic superior (LOGSE) o qualsevol altre que sigui equivalent a aquests o de nivell superior, o estar en condicions d'obtenir-lo; amb l'excepció establerta a la base 3.3. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.

c) Satisfer els drets d'examen.

d) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

e) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials, serveis en altres administracions, o en qualsevol altra situació administrativa que comporti reserva de lloc o de destinació.

f) No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari de qualsevol Administració pública.

3.2 Els funcionaris que no disposin de la titulació requerida, establerta a la base 3.1.b), per a l'accés a l'escala bàsica, hande tenir una antiguitat mínima de 10 anys en l'escala auxiliar del cos d'agents rurals o escala del grup D i superar un curs de formació, o bé de 5 anys en l'esmentada escala i superar un curs de formació complementari, i han d'haver transcorregut com a mínim 2 anys des que varen accedir a l'esmentat cos com a funcionaris.

3.3 Els membres del cos d'agents rurals es poden acollir a la dispensa de titulació d'acord amb l'article 12 de la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del cos d'agents rurals, i si superen el procés selectiu corresponent no es poden tornar a acollir a la dispensa de titulació per canviar d'escala.

3.4 Els requisits indicats anteriorment s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió.

.4 Sol·licituds i drets d'examen

4.1 Sol·licituds.

Les sol·licituds per prendre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR