RESOLUCIÓ JUS/3096/2006, de 21 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria núm. JU020).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3096/2006, de 21 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria núm. JU020).

Atès el que disposen el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública i les seves modificacions successives, pel que fa a la promoció interna vertical de la Llei 17/1997, de 24 de desembre, de mesures administratives i d'organització, i pel que fa a la reserva de places a l'oferta d'ocupació pública de la Llei 4/2000, de 26 de maig;

Atès el que disposen la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya; la Llei 15/1997, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, pel que fa a les taxes d'inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal; l'Ordre JUS/54/2006, de 22 de febrer, per la qual es dóna publicitat a la relació de les taxes vigents que gestiona el Departament de Justícia, pel que fa a les taxes d'inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal;

Atès el que disposen la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball a les administracions públiques de Catalunya; l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística;

Atès el que disposen el Decret 28/1986, de 30 de gener, del Reglament de selecció de personal; el Decret 65/1987, de 15 de gener, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna, pel que fa a les normes reguladores de la promoció interna; el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, pel que fa a la reserva de places a l'oferta d'ocupació pública; el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional;

Atès el que disposen la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives; la Resolució TRI/3345/2005, de 15 de novembre, d'inscripció i publicació del III Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per als anys 2005-2008; l'Ordre PRE/1822/2006, de 9 de juny, per la qual s'estableixen els criteris generals per a l'adaptació de temps addicional en els processos selectius per a l'accés a l'ocupació pública de persones amb discapacitat, i la resta de normativa aplicable;

Vist l'Acord del Govern de 25 de juliol de 2006, relatiu a l'oferta d'ocupació pública parcial de l'Administració de la Generalitat per a l'any 2006 de 309 places per a l'accés al cos tècnic d'especialistes del Departament de Justícia de la Generalitat, grup serveis penitenciaris, publicat mitjançant l'Acord CPI/80/2006, de 25 de juliol (DOGC núm. 4696, d'11.8.2006);

Atès que s'han dut a terme els tràmits que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol;

En ús de les competències que m'atribueix l'Acord GOV/1/2006, de 4 de juliol, d'atribució de competències a diferents departaments de la Generalitat en matèria de funció pública, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Fer pública la convocatòria del procés selectiu per a l'ingrés al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris (núm. de registre de convocatòria JU020), d'acord amb les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució i d'acord amb el programa de temes indicats a les resolucions de 30 de juny de 1997 (DOGC núm. 2426, de 4.7.1997), i de 8 de setembre de 2006 (DOGC núm. 4720, de 18.9.2006), per les quals s'aproven la part general i la part específica del temari, respectivament, amb substitució del tema 8 de la part general del temari pel tema Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats podran interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el conseller del Departament de Justícia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació; o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, respectivament.

Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 21 de setembre de 2006

Josep M. Vallès

Conseller de Justícia

Annex 1

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Es fa pública la convocatòria del procés selectiu per proveir 309 places del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, que es distribueixen com segueix:

1.1.1 Torn de promoció interna: 139 places.

D'aquestes, 7 places es reserven per als aspirants que acreditin la condició legal de disminuït. Cas que totes o alguna d'aquestes places quedin desertes, s'acumularan inicialment a la reserva per a disminuïts del torn lliure i, si no es cobreixen, s'acumularan al torn de promoció interna.

1.1.2 Torn lliure: 170 places.

D'aquestes, 8 places es reserven per als aspirants que acreditin la condició legal de disminuït. Cas que totes o alguna d'aquestes places quedin desertes, s'acumularan inicialment a la reserva per a disminuïts del torn de promoció interna i, si no es cobreixen, s'acumularan al torn lliure.

1.1.3 Així mateix, d'acord amb l'article 56.1 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, s'inclouen 14 places per al torn de promoció interna i 17 places per al torn lliure, per als aspirants que, un cop superats tots els requisits del procés selectiu, no hagin obtingut plaça. Aquests aspirants estaran en situació d'expectativa de nomenament i només seran nomenats funcionaris amb ocasió de vacant.

1.1.4 Les places sense cobrir del torn de promoció interna s'acumularan al torn lliure i a l'inrevés.

1.2 Les persones que prenguin part en aquesta convocatòria no poden participar en més d'un torn dels previstos anteriorment.

1.3 Les funcions que corresponen als funcionaris del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, són les destinades a exercir l'execució, la col·laboració, i similars adients amb el seu nivell de titulació i d'especialització, en les tasques pròpies dels serveis penitenciaris de Catalunya.

El personal del cos tècnic d'especialistes de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, és l'encarregat de garantir la seguretat, el bon ordre i la convivència ordenada del centre penitenciari, així com de dur a terme les activitats que calgui per assegurar que es presten els serveis penitenciaris necessaris per garantir els drets de les persones internades a les institucions penitenciàries, i exigir-los les seves obligacions, sens perjudici de la seva participació necessària en la gènesi i el desenvolupament dels models d'intervenció i dels programes de tractament d'acord amb el que disposa la legislació penitenciaria.

Per al desenvolupament de les seves funcions els correspon, entre d'altres, les activitats següents:

La supervisió del desenvolupament correcte de les prestacions que es realitzin a la unitat, i de l'estat d'us i seguretat de les instal·lacions.

Les tasques de vigilància ordinària, obertura i tancament de les unitats d'accés i de pas del centre penitenciari; la identificació i el control de les persones, vehicles, paquets, bens i subministres que entrin o surtin de l'establiment, i el control dels moviments de les persones interns al centre penitenciari.

La gestió dels documents, llibres i registres informàtics propis del funcionament de la unitat; la pràctica de notificacions i comunicacions que els siguin encomanades i, en general, totes les tasques administratives que siguin necessàries per a la gestió correcta dels serveis de la unitat.

La informació a la població reclusa i als operadors penitenciaris sobre les normes de règim interior que regeixen el funcionament de la unitat, els procediments, competències i normativa de funcionament dels serveis penitenciaris.

1.4 D'acord amb el que estableixen l'article 19 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública; l'article 42 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball a les administracions públiques de Catalunya, els aspirants, durant el procés selectiu, han d'acreditar el coneixement del nivell intermedi de català (certificat B), tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies del cos tècnic d'especialistes de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR