ORDRE BEF/339/2003, de 17 de juliol, de convocatòria pública per a l'establiment de convenis i l'atorgament de subvencions en matèria de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència a ajuntaments, consells comarcals i entitats d'iniciativa social de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/339/2003, de 17 de juliol, de convocatòria pública per a l'establiment de convenis i l'atorgament de subvencions en matèria de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència a ajuntaments, consells comarcals i entitats d'iniciativa social de Catalunya.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, al capítol 2 del títol 2, i el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, en el capítol 8 preveu els mecanismes de coordinació, col·laboració i cooperació amb entitats que presten serveis socials, ja siguin ens locals, comarcals o bé entitats privades. Entre aquests mecanismes es preveuen la convocatòria anual de subvencions i convenis.

El Pla d'actuació social vigent, com a instrument de planificació en matèria de serveis socials, inclou els programes específics d'atenció a la infància i el Pla de coordinació de mesures interdepartamentals adreçades als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat;

Atesa la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003 i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obren les següents convocatòries públiques per a l'exercici de 2003:

a) Convocatòria pública perquè els ajuntaments de més de 20.000 habitants, els consells comarcals i les entitats públiques que hi estiguin vinculades puguin sol·licitar la formalització de convenis de col·laboració amb el Departament de Benestar i Família per al manteniment de centres oberts, pretallers i altres programes diürns preventius de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència (capítol 2).

b) Convocatòria pública perquè els ajuntaments de menys de 20.000 habitants i les entitats públiques que hi estan vinculades puguin presentar sol·licituds de subvencions del Departament de Benestar i Família per al manteniment de centres oberts, pretallers i altres programes diürns preventius de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència (capítol 3)

c) Convocatòria pública per tal que les entitats de serveis socials d'iniciativa social puguin presentar sol·licituds de subvencions per a programes de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència (capítol 4).

d) Convocatòria pública per a la concessió de subvencions a entitats col·laboradores en el Pla interdepartamental de coordinació de mesures interdepartamentals adreçades als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat (capítol 5).

1.2 S'aproven les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicacions presssupostàries i quanties

2.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions de les convocatòries indicades a l'article anterior s'autoritzen les despeses següents amb càrrec a les partides del pressupost per a l'any 2003:

a) Convocatòria per a ajuntaments de més de 20.000 habitants, consells comarcals i entitats públiques (capítol 2 de l'annex 1).

Partida pressupostària: 21.06.261.0003.

La quantia màxima inicialment disponible és de 990.537,59 euros.

b) Convocatòria per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants i entitats públiques. (capítol 3 de l'annex 1).

Partida pressupostària: 21.06.460.0001.

La quantia màxima inicialment disponible és de 437.536,81 euros.

c) Convocatòria per a entitats de serveis socials d'iniciativa social (capítol 4 de l'annex 1).

Programes de manteniment de serveis i establiments:

Partida pressupostària: 21.06.261.2101.

La quantitat màxima disponible inicialment és de 981.710,00 euros.

Programes de manteniment d'activitats:

Partida pressupostària: 21.06.480.001.

La quantitat màxima disponible inicialment és de 255.144,06 euros.

d) Convocatòria per a entitats de serveis social col·laboradores en el Pla interdepartamental (capítol 5 de l'annex 1)

Partida pressupostària: 21.06.470.2100.

La quantia màxima inicialment disponible és de 629.584,22 euros.

2.2 Els crèdits màxims inicialment disponibles que s'indiquen es podran modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Sol·licitud i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a totes les convocatòries és fins al dia 26 de setembre de 2003.

3.2 Qualsevol sol·licitud presentada fora del termini indicat a l'apartat anterior no es podrà admetre a tràmit per extemporània.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 El Director General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, amb l'avaluació prèvia de les sol·licituds, i a proposta de la Subdirecció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, resoldrà les sol·licituds presentades i les incidències que puguin sorgir en el desenvolupament d'aquesta convocatòria.

4.2 Transcorreguts sis mesos comptats a partir de l'endemà de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds sense resolució expressa, s'entendran desestimades les sol·licituds presentades.

4.3 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquestes resolucions que no exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la Secretaria de la Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Disposició addicional

Al final de l'exercici es donarà publicitat de les subvencions atorgades exposant-les als taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i de les delegacions territorials, d'acord amb el que preveu la regla sisena de l'article 94 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Quan es tracti de subvencions per un import superior a 6.000 euros, s'hauran de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, tot indicant-ne el beneficiari, la quantitat concedida, les finalitats de la subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat.

Disposicions finals

.1 Es faculta el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència perquè adopti les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entre en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de juliol de 2003

Irene Rigau i Oliver

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases

Capítol 1

Disposicions generals

.1 Convocatòria

1.1 La finalitat d'aquestes convocatòries és la coordinació, la col·laboració i la cooperació amb entitats locals, comarcals o privades en la prestació de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència i dels adreçats als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat.

1.2 Serà condició que aquestes activitats es facin en el decurs de l'any 2003.

.2 Presentació de sol·licituds

2.1 Per concórrer a la formalització dels convenis que preveu el programa a) de l'article 1.1 de la convocatòria (capítol 2 d'aquestes bases), les sol·licituds s'hauran de formular mitjançant document en el qual es faci constar l'objecte del centre/programa objecte del conveni i un projecte explicatiu d'aquest amb l'import que se sol·licita per establir el conveni.

Les sol·licituds per concórrer a la resta de les convocatòries que preveuen els programes b), c) i d) de l'article 1.1 de la convocatòria (capítols 3, 4 i 5 d'aquestes bases) s'han de formular mitjançant impresos normalitzats que es facilitaran a les dependències del Departament de Benestar i Família que figuren a l'annex 2 o es podran obtenir de la pàgina d'Internet http://www.gencat.net/benestar.

2.2 Cal adjuntar a les sol·licituds els documents que s'indiquen en els impresos per acreditar les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR