ORDRE ENS/389/2002, de 14 de novembre, de convocatòria d'ajuts corresponents a les accions descentralitzades de la segona fase del Programa Sòcrates de la Unió Europea, per al període comprès entre l'1 de juny de 2003 i el 31 de juliol de 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/389/2002, de 14 de novembre, de convocatòria d'ajuts corresponents a les accions descentralitzades de la segona fase del Programa Sòcrates de la Unió Europea, per al període comprès entre l'1 de juny de 2003 i el 31 de juliol de 2004.

El Programa Sòcrates és el programa d'acció comunitari en matèria d'educació de la Unió Europea per a la cooperació transnacional en l'àmbit de l'educació, i troba el seu fonament jurídic als articles 149 i 150 del Tractat d'Amsterdam, segons els quals la Comunitat Europea contribuirà al desenvolupament de la qualitat de l'educació mitjançant la cooperació entre els estats membres i, si és necessari, donarà suport a la seva acció i la completarà.

La segona fase del Programa Sòcrates va ser aprovada per la Decisió 253/2000/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de gener de 2000 (DOCE núm. L28, de 3.2.2000), per al període comprès entre l'1 de gener de 2000 i el 31 de desembre de 2006.

La Comissió Europea publica anualment al DOCE l'anunci públic dels ajuts concedits en el marc del Programa Sòcrates. La Guia de Candidatures, publicada així mateix per la Comissió Europea, conté la informació sobre els procediments de sol-licitud, la data límit de presentació de sol-licituds i els criteris que hauran de ser considerats durant el procés de selecció, i distingeix la Comissió mateixa entre criteris d'elegibilitat i criteris i prioritats de selecció per percebre l'ajut. Així mateix, estableix que, en les accions descentralitzades, els estats membres podran aplicar els criteris addicionals que s'adaptin a les necessitats del seu país.

Per garantir la coordinació, l'organització i la gestió financera del Programa, es crea dins de l'àmbit estatal espanyol l'Agència Nacional Sòcrates, a la qual li correspon, en nom de la Comissió Europea, concedir suport financer mitjançant ajuts individuals i a institucions que hagin estat seleccionades per les diferents comunitats autònomes. Igualment, l'Ordre ministerial de 27 de novembre de 2000 (BOE núm. 303, de 19.12.2000), modificada per l'Ordre ECD/1141/2002, de 6 de maig (BOE núm. 123 de 23.5.2002) estableix les normes generals a què han de cenyir-se les convocatòries específiques d'ajuts de les accions descentralitzades de la segona fase del Programa Sòcrates de la Unió Europea.

D'acord amb això, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Capítol 1

Criteris generals

Article 1

Modalitats d'ajuts

S'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts amb càrrec als fons del Programa Sòcrates de la Unió Europea per a la participació en règim de concurrència de caràcter competitiu en les següents accions descentralitzades del Programa esmentat:

Comenius 1, associacions escolars transnacionals:

1.1 Projectes escolars Comenius.

1.2 Projectes lingüístics Comenius.

1.3 Projectes Comenius per al desenvolupament escolar.

1.4 Acollida d'ajudants lingüístics Comenius.

Comenius 2.2, beques individuals de formació:

2.2.A Beques individuals per a la formació inicial del professorat.

2.2.B Ajudants lingüístics.

2.2.C Beques individuals de pràctiques (formació permanent).

Grundtvig, formació de persones adultes i altres itineraris educatius:

  1. Associacions d'aprenentatge.

  2. Mobilitat per a la formació del personal docent de persones adultes.

Observació de sistemes, polítiques i innovacions en matèria d'educació:

Arió: visites d'estudi per a responsables en la presa de decisions en matèria d'educació.

Les activitats s'han de dur a terme dins el període comprès entre l'1 de juny de 2003 i el 31 de juliol de 2004, segons el calendari concret de cada acció.

El nombre d'ajuts dependrà de la quantitat assignada a Catalunya per a cada una de les accions, d'acord amb la fórmula de distribució territorial que preveu l'Ordre ministerial de 27 de novembre de 2000 (BOE núm. 303, de 19.12.2000), modificada per l'Ordre ECD/1141/2002, de 6 de maig (BOE núm. 123, de 23.5.2002).

Article 2

Documentació i presentació de les sol-licituds

2.1 Tots els formularis que s'esmenten en aquesta Ordre, la Guia de Candidatures del Programa Sòcrates, la convocatòria general de propostes per al 2003 i el catàleg de cursos, són a disposició de les persones interessades a la seu central del Departament d'Ensenyament, a les seves delegacions territorials, a la seu central del Departament de Benestar i Família, a les seves delegacions territorials i a les pàgines web http://www.xtec.es/ofieurop, http://www.gencat.net/benestar/fadults/crfa1000enari.

Les persones candidates, abans de presentar les sol-licituds, han de consultar la Guia de Candidatures per tal de conèixer les característiques de cada acció.

2.2 Les sol-licituds per participar en aquesta convocatòria s'adreçaran al director general d'Ordenació i Innovació Educativa i es presentaran a les delegacions territorials del Departament d'Ensenyament, tret de les sol-licituds de l'acció Comenius 2.2.A, que es presentaran a l'Agència Nacional Sòcrates, i de les dues accions Grundtvig que es presentaran a la seu central del Departament de Benestar i Família o a les seves delegacions territorials. En tot cas, les sol-licituds es poden presentar per qualsevol dels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En cas que s'opti per presentar la sol-licitud en una oficina de correus, es farà en un sobre obert, perquè la sol-licitud sigui datada i segellada pel personal de correus abans de ser certificada.

2.3 El termini de presentació de les sol-licituds serà l'indicat als capítols corresponents a cadascuna de les accions d'aquesta convocatòria.

Article 3

Assegurances de viatges

En previsió de possibles imprevistos que poguessin sobrevenir durant l'estada al país on s'hagin de realitzar les activitats de formació, coordinació o intercanvi, es recomana que les persones candidates hi vagin proveïdes d'una assegurança de viatge, l'import de la qual pot ser justificat com a despesa a efectes de liquidació final.

Article 4

Selecció de sol-licituds

4.1 En cada acció, l'estudi i la valoració de les sol-licituds i la proposta de resolució correspon a una comissió tècnica de selecció.

4.2 La comissió verificarà que les sol-licituds rebudes s'ajustin a les característiques concretes de cada tipus d'ajut i avaluarà els projectes segons els criteris que estableix la Guia de Candidatures i la present Ordre.

Aquesta comissió tindrà les facultats per resoldre tots els dubtes relacionats amb el procés de selecció i podrà entrevistar els sol-licitants quan ho consideri necessari, amb la finalitat de valorar amb més profunditat el projecte.

La comissió de selecció podrà consultar tècnics especialitzats, amb l'únic objectiu de col-laborar en la valoració de les sol-licituds.

4.3 Es donarà preferència a projectes el tema de treball dels quals coincideixi amb les prioritats assenyalades per la Comissió Europea a la convocatòria general de propostes 2003.

4.4 En igualtat de condicions de qualitat es donarà prioritat a les persones candidates que no hagin gaudit anteriorment d'un ajut de la Unió Europea o de l'Administració educativa per al mateix tipus de projecte.

4.5 La selecció de les visites preparatòries de les accions descentralitzades serà realitzada per l'Oficina de Cooperació Educativa i Científica Internacional de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa, segons els criteris que estableix aquesta convocatòria, i d'acord amb el Departament de Benestar i Família pel que fa als centres de formació d'adults de la seva competència.

Article 5

Resolució de la convocatòria

5.1 Les llistes provisionals de la concessió dels ajuts es faran públiques als taulers d'anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament i de les seves delegacions territorials, i pel que fa a l'acció Grundtvig 2 i 3 a la seu central del Departament de Benestar i Família i a les seves delegacions territorials.

Les persones i institucions interessades podran presentar reclamacions contra aquesta llista provisional, davant la comissió de selecció corresponent, en el termini de deu dies hàbils a comptar de l'endemà de la seva publicació.

Les reclamacions presentades s'estimaran o es desestimaran en la resolució de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa en què s'aprovi la llista definitiva de seleccionats, suplents i exclosos.

5.2 La publicació de les llistes definitives s'especifica als capítols corresponents de cadascuna de les accions.

Article 6

Justificació i cobrament de l'ajut

6.1 L'Agència Nacional Sòcrates subscriurà un conveni financer directament amb els beneficiaris dels diferents ajuts, amb la finalitat de realitzar el seu pagament, d'acord amb l'Ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR